Groen in Arnhem

Naast de prachtige locatie tussen de Veluwe en het uiterwaardegebied heeft Arnhem ook een groot aantal stadsparken: Park Sonsbeek, Park Zijpendaal en Gulden Bodem zijn de meeste bekende hiervan. De parken liggen aan de St. Jansbeek en hebben de status van Rijksmonument.

 

Creatieve stad

Liefhebbers van mode halen hun hart op in Arnhem! De stad hoort namelijk bij de top van nationale modesteden. Dit komt doordat ArtEz hoge school voor de kunsten er gevestigd is. Daarnaast kan je in het Modekwartier de nieuwste mode aanschaffen, rechtstreeks van de ontwerper!

Cultuur & Historie

Arnhem heeft een rijke en bewogen geschiedenis. Opmerkelijk is dat ondanks het oorlogsgeweld dat de stad te verduren heeft gekregen tijdens de Slag om Arnhem in 1944-1945, er nog steeds diverse middeleeuwse en renaissance monumenten terug zijn te vinden. Daarnaast kan je ook een kijkje nemen in de Historische Kelders, of met een glazen lift naar het topje van de Grote- of Eusebiuskerk om te genieten van het uitzicht.

Arnhem - Groene en creatieve hoofdstad van Gelderland

De bruisende stad Arnhem heeft erg veel te bieden aan jong en oud. Zo lenen het Modekwartier en de binnenstad van Arnhem zich uitstekend voor urenlang winkelen. Ook kun je hier heerlijk uitgaan of genieten van de prachtige natuur in één van de vele stadsparken. Daarnaast vindt je veel creatieve evenementen in Arnhem, bijvoorbeeld het Fashion Festival Arnhem. Op zoek naar topattracties? Breng een bezoek aan Koninklijke Burgers' Zoo of het Nederlands Openluchtmuseum.

Arnhem is groen!
Arnhem ligt middenin een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardgebied. In de stad zelf vind je imposante bomen, sfeervolle parkjes en prachtige landgoederen. Maar ook veel bijzondere tuinen en de mooie groene singels rond het centrum van de stad ontbreken niet.

Arnhem is creatief!
Arnhem is zetel van ArtEZ hogeschool voor de kunsten, waaronder beeldende kunst en mode. In de binnenstad en het Modekwartier zijn dan ook tal van modeateliers gevestigd. Door het veelzijdige aanbod aan winkels trekt Arnhem bezoekers uit het binnen- en buitenland.

Arnhem ademt cultuur! 
Arnhem is ook de thuisbasis voor een aantal bekende gezelschappen zoals Introdans en Het Gelderse Orkest. Verder beschikt de stad over een prachtige schouwburg, het Gelredome en een gevarieerd aanbod aan kleinere theaters en podia.

Arnhem heeft een rijke historie! 
Naast dat Arnhem een groene en creatieve stad is, kent Arnhem ook een zeer rijke historie. Dit vindt je overal in de stad terug in de monumentale gebouwen en in de architectuur. De stad staat ook bekend om De Slag om Arnhem, de veldslag die van van 17 tot 25 september 1944 plaats vond in en rondom Arnhem, als onderdeel van Operatie Market Garden.

Bekijk meer informatie over Arnhem.