• Welkom in Barneveld 

    Welkom in Barneveld
  • Verrassend, vertrouwd, Veluws 

    Verrassend, vertrouwd, Veluws
  • Verrassend, vertrouwd, Veluws 

    Verrassend, vertrouwd, Veluws

"Mijn Garderen in de gemeente Barneveld is de Veluwe in een notendop. Pittoresk, bos  en heidevelden. Voor alle doelgroepen en leeftijden aantrekkelijk door diverse recreatieparken, hotels, een klimbos en zandsculpturen."

Kasteel de Schaffelaar

De geschiedenis van Landgoed De Schaffelaar gaat terug naar de 16e eeuw. Het Kasteel van destijds is echter verwoest. Het huidige dateert uit 1852 en doet vandaag de dag dienst als eventlocatie. Kasteel De Schaffelaar heeft de status van Rijksmonument én behoort het tot de top-100 van de Nederlandse UNESCO-monumenten.

Ballonfiësta

Tijdens de Ballonfiësta in Barveneld wordt herdacht dat Jan van Schaffelaar 500 jaar geleden van de kerktoren sprong, om zodoende zijn manschappen van een vrije aftocht te verzekeren. In dat jaar stond Barnevelder Ben Bläss aan de wieg van de eerste Ballonfiësta in Barneveld. Inmiddels is dit jaar de 34e editie van het Ballonfiësta georganiseerd!

Oud Veluwse Markten

De Oud Veluwse Markten worden 6 keer per jaar in de zomer georganiseerd. De markten staan vooral bekend om het groot aantal marktkraampjes, torenklimmen, boeren veilingen en de Barneveldse broodmaaltijd,daarnaast is er ook muziek en dans. Dit alles wordt uitgevoerd in traditionele klederdracht.

BARNEVELD - Verrassend, vertouwd en Veluws!

Wie Barneveld zegt, denkt natuurlijk meteen aan ‘kip en ei’. Niet verwonderlijk, want Barneveld is in Nederland en vér daarbuiten bekend als hét pluimveehart van ons land. Toch is Barneveld méér dan kip en ei. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden vakantiegangers en toeristen Barneveld. Zij verblijven op één van de meer dan zestig vakantieparken of campings óf bezoeken één  van de vele evenementen, zoals de Oud Veluwse Markten op zes donderdagen in juli en augustus of dé Internationale Ballonfiësta Barneveld op vier zomerse avonden in augustus. Er is altijd wel iets te doen en te beleven in Barneveld!

Je bent van harte welkom…
De gemeente Barneveld heet je graag welkom in één van onze negen dorpen: Barneveld, De Glind, Terschuur, Zwartebroek, Voorthuizen, Garderen, Stroe, Kootwijk en Kootwijkerbroek. De centra van Barneveld en Voorthuizen nodigen uit om te winkelen en te shoppen. Kwaliteitswinkels met servicegerichte aandacht… je vindt het in Barneveld!

Maar ook in het prachtige buitengebied is er van alles te zien en te beleven. Wat dacht je van een mooie wandeling over een klompenpad? Wandel over boerenerven en langs weilanden en wees niet verbaasd als je oog in oog met een koe komt te staan!

Liever op de pedalen? Ook dat kan volop in Barneveld. Er is een fietsknooppuntennetwerk zodat je je eigen fietsroute kunt samenstellen. Of fiets de 'Giro di Barneveld'. Een speciale fietsroute die de verschillende facetten van Barneveld laat zien. Onderweg zijn er tal van mogelijkheden om ook aan de inwendige mens te denken. Fietsen door de Gelderse Vallei of over de prachtige Veluwe… het begint in Barneveld!

Bezoek de website van Barneveld voor meer informatie.

Minimap Barneveld

Minimap Barneveld

Boordevol informatie!

Ontdek Barneveld en haar omgeving met behulp van de nieuwe Minimap Barneveld. In deze minimap vind je naast een kaart ook informatie over de 10 toeristische toppers in de gemeente Barneveld!

Download hier de Minimap Barneveld