"Brummen ligt bekneld tussen de Veluwezoom en de IJssel. Bijzonder is dat je zo van het coulisselandschap de bossen in fietst.  Brummen is een echt dorp, met mooie huizen en meer dan 200 monumenten. Er is nog niet te veel aan de gebouwen vernieuwd, het is nog een beetje ouderwets. En daar houd ik van."

The Gallery

The Gallery Brummen is Europa’s grootste klassiekerdealer met meer dan 300 exclusieve klassieke auto’s op voorraad van diverse merken, zoals: Aston Martin, Austin Healey, Alfa Romeo, Ferrari, Porsche, Lamborghini en Jaguar. Het familiebedrijf is in 1977 opgericht door Nico Aaldering. Hij heeft de dagelijkse leiding samen met zoon Nick Aaldering.

 

 

De Veluwsche Stoomtrein

Met de Veluwse Stoomtrein kun je een ritje maken naar de tijd van toen. De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, in het kort VSM, is in het bezit van meer dan 20 gerestaureerde stoomlocomotieven. Met lengtes van bijna 23 meter, een dienstgewicht van 130 ton en een topsnelheid van meer dan 100 kilometer per uur behoren sommige van deze stoomtreinen tot de grootste die in Europa hebben rondgereden!

Huis te Eerbeek

Huis te Eerbeek is een oorspronkelijk middeleeuws huis gelegen aan de rand van het Veluwse dorp Eerbeek. Het is in de 14e eeuw gebouwd en is sindsdien voor meerdere doeleinden gebruikt. Zo deed het dienst als woonhuis, jachtslot en zelfs voor Rooms-Katholieke missen. In de noordvleugel zijn nog delen van het originele middeleeuwse huis zichtbaar en in de tuinen van het landgoed kan je nog goed het parkontwerp uit de 16e en 17e eeuw zien, met vakken en rechte lanen.

BRUMMEN - Buitengewoon Bijzonder

Brummen, een mooie groene gemeente tussen de Veluwe en IJsselvallei. Rust en ruimte, veelzijdige natuur, afwisselend landschap, monumentale gebouwen, kunst en cultuur en dorpse gezelligheid. Een gemeente met elf kernen, te weten Brummen, Eerbeek, Hall, Leuvenheim, Cortenoever, Rhienderen, Broek, Oeken, Voorstonden, Tonden en Empe.

Eerbeek, groot gegroeid door de papierindustrie, maakt deel uit van de Veluwezoom met z’n mooie bossen en heidelandschappen. In deze bosrijke omgeving vindt men de historische buitenplaats “Huis te Eerbeek”. Zomers rijdt er dagelijks vanuit Eerbeek een stoomtrein van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij via Beekbergen naar Apeldoorn.

De oudste kern is Brummen, gelegen aan de IJssel, midden in de IJsselvallei. Mooie uiterwaarden, het pontje naar Bronkhorst, vele monumentale statige panden en meerdere historische buitenplaatsen. Maar ook gezellige terrassen en goede restaurants, van knusse bistro tot dineren op Kasteel Engelenburg.

 

Maar ook het wereldwijd bekende The Gallery, een van de grootste namen in de classiccar wereld, is in Brummen te vinden.

Alle kernen hebben wel iets speciaals, van historisch landgoed tot zoals in Hall een kerkje uit de 14e eeuw met prachtige 16e eeuwse gewelfschilderingen. Vanaf dit kerkje start het ‘Hallse pad’, een mooi wandel- en fietspad (onderdeel van het Hanzestedenpad) dat via Broek en het bospad van landgoed Kasteel Engelenburg uitkomt in Brummen. Ook langs het Apeldoorns kanaal tussen Eerbeek en Brummen loopt een prachtig wandel- en fietspad.

Zoveel natuur, kunst en cultuur maken Brummen Buitengewoon Bijzonder!

Bezoek de website van Brummen voor meer informatie.