"De Veluwe is voor mij het Toscane van Nederland: rust, ruimte, mooie natuur en verschrikkelijk goeie streekproducten. En Ede is hierin het culinaire hart! Met prijswinnende kazen, vleesproducten, boters en een opbloeiende wijnproductie, mag Ede zich wat mij betreft het Siena van Nederland noemen."

 

 

Proef de Smaak van Van Gogh!

In vervolg op de succesvolle Restaurantmaand van november 2015 met als thema Ode aan de boer, organiseert De Smaak van Van Gogh dit jaar tweemaal de Restaurantmaand. In mei en in het najaar. Chefs van deelnemende restaurants laten zich deze maand voor de menu’s inspireren door de schilderijen van Vincent van Gogh. Als leidraad hiervoor zijn de Smaakprofielen van Van Gogh ontwikkeld. Otterlo opent dit jaar voor de tweede keer het toeristisch seizoen met ‘Aan tafel met van Gogh’. Op donderdag 28 april schuif je aan bij de langste eettafel van Nederland en geniet je samen met zo’n 700 anderen van een Van Gogh menu en entertainment.

Eten op Rolletjes

In Ede wordt jaarlijks het evenement Eten op Rolletjes georganiseerd. Dit jaar vindt het plaatst in het Akoesticum park, op 5 minuutjes lopen van station Ede-Wageningen. Iconisch voor dit evenement zijn de vele foodtrucks die hierop afkomen. De rijdende keukens komen vanuit het hele land om voor Eten op Rolletjes jong en oud te verwennen met ambachtelijk geproduceerd eten. Deze dagen staan volledig in het teken van het ontdekken, proeven en delen van hapjes en drankjes. Ook is er tijdens dit weekend entertainment voor kids en volop muzikale ondersteuning van artiesten en bandjes! Het gratis festival wordt van 14 tot en met 16 mei in Ede gehouden.

Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum, schitterend gelegen in Het Nationale Park de Hoge Veluwe, herbergt de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Maar liefst 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen van de kunstenaar zijn er te bewonderen. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Regelmatig zijn er bijzondere tijdelijke tentoonstellingen te bewonderen. Buiten het museum vind je een van de grootste beeldentuinen van Europa met ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Auguste Rodin tot Joep van Lieshout en van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet.

EDE - food, cultuur en natuur

Eindeloze stuifzanden, 91 Van Goghschilderijen, hippe food routes en pop-up markten, Statues by Night, wandelen op de hei en de Airborne luchtlandingen. Zomaar een greep uit wat Ede je te bieden heeft.

Boek eens een lang weekend in één van de vele hotels of B&B’s en fiets door het veelzijdige landschap. Wil je liever met je paard op pad? Ook dat kan. Want er is zelfs een speciale B&B waar ook je paard van harte welkom is!

Laat je inspireren door de levenskunst van Vincent van Gogh tijdens een Van Gogh wandeling. Dit zijn belevingswandelingen in de natuur, geïnspireerd op het leven en werk van de bekende Nederlandse schilder Vincent van Gogh. 


Bezoek de website van Ede voor meer informatie.