"Kom ook genieten van prachtige bossen en glooiende heidevelden, agrarische buurtschappen en woeste zandverstuivingen. Te voet, per fiets of te paard! Op verschillende manieren kun je onze groene en cultuur historische rijkdom komen bewonderen. Maak een spannende tijdsreis door Ermelo middels onze musea, grafheuvels, molen, het kleinste stadje van Nederland - Staverden, een Romeins Marskamp en meer!

Liever shoppen en genieten op het terras? We hebben een bruisend centrum met een groot en divers winkelaanbod, horeca en restaurants. En bijna uniek, gratis parkeren. Ook voor een langer verblijf ben je hartelijk welkom op één van de vele mooie verblijfslocaties die Ermelo rijk is.

Welkom in Ermelo, waar het al 5000 jaar goed vertoeven is!"

Ermelo, hippisch centrum

Het hippische hart van Nederland ligt in Ermelo. Ten eerste omdat de landelijke paardensportbond KNHS er is gevestigd. Daarnaast telt de gemeente een drietal maneges en vele tientallen kilometers aan ruiterpaden door prachtige bos- en heidelandschappen. In Ermelo worden jaarlijks mooie paardensportevenementen georganiseerd, zoals het meerdaagse Ermelo Horselive.

Watersporten op het Veluwemeer

Door de ligging van Ermelo dichtbij het Veluwemeer is het prachtig watersporten in Ermelo. Het ondiepe water creëert een watersportgebied dat geschikt is voor gevorderde maar ook zeker voor beginners. Door de ligging van het Veluwemeer kan je hier heerlijk windsurfen. Maar natuurlijk kan je hier ook erg goed waterskiën, wakeboarden of op het strand van de zon genieten!

Bezoek Landgoed Staverden

Gelegen in het kleinste stadje van Nederland ligt dit prachtige landhuis, beter bekend als Kasteel Staverden. Het landhuis is vooral bekend door de relatie met de Witte Pauwen. In het jaar 1299 verkreeg graaf Reinald I van de keizer toestemming om van Staverden een stad te maken. De verstedelijking heeft echter nooit plaats gevonden. Het landhuis bleef een hof dat in leen werd gegeven aan Gelderse hertogen onder de voorwaarde dat zij witte pauwenveren leverde voor de helm van de hertog. Deze oude traditie houdt vandaag de dag nog steeds stand, de pauwenveren worden jaarlijks aangeboden aan de commissaris van de koning in Gelderland.

ERMELO - Buitenleven

Fietsen door de prachtige bossen of over de diverse heidevelden, wandelen over Landgoed Staverden, het kleinste stadje van Nederland met zijn witte pauwen, surfen bij strand Horst of paardrijden rond het KNHS Centrum, in Ermelo kun je volop genieten van het mooie buitenleven!

Maar Ermelo staat ook voor genieten van de rust bij de Schaapskooi, een huifkartocht door de natuur en de geschiedenis van de natuur ervaren in museum het Pakhuis. Ermelo heeft een eigen bierbrouwerij en een wijngaard waar je terecht kan voor rondleidingen en gezellige proeverijen. Je lekker sportief uitleven kan je tussen de bomen in het Klimbos of door een potje te paintballen of Pitch & Putt-golf bij Strand Horst. En wat te denken van een excursie met de boswachter op zoek naar wild?  

Lekker eten en drinken doe je in een van gezellige restaurants van Ermelo. Lekker slapen in een van de hotels, campings, bungalowparken of groepsaccommodaties in de schitterende natuur. En wie weet zie je als je geluk hebt vanuit je raam een hert of wild zwijn. 

Ermelo Buitenleven, wij verwelkomen je graag!

Bezoek de website van Ermelo voor meer informatie.