"Landgoed Klarenbeek is een unieke plek door de bijzondere combinatie van natuur, ruimte, water en de connectie met andere landgoederen. Wij wilden zelf graag iets spannends doen, iets anders dan anderen en onze gasten van Bed & Breakfast Het Beloofde Land graag het unieke laten beleven. Alles kan en niks moet is ons credo!"

Rein Nieland – Landgoed Het beloofde Land

Hof van Twello

Hof van Twello is ontspannend en interessant tegelijk. Begin met een wandeling over het blotevoetenpad. Je wandelt - blootsvoets dus! - langs verschillende tuinen. Van een moderne permacultuurtuin tot een middeleeuwse-, een prehistorische- en ook een rauwe tuin, waar uitsluitend gewassen staan die je rauw kunt eten.

Je loopt over gras, door water, op een tropisch eiland en een savanne. Veelzijdiger kan haast niet! Even uitpuffen? Dat kan in de theetuin. Daar worden broodjes van eigen tarwe, zelfgemaakt ijs en taart geserveerd. Voor kinderen zijn er leuke speelweides. Vergeet niet ook even een kijkje te nemen in de wijngaard!

 

Vliegveld Teuge

Gelegen tussen Apeldoorn en Deventer combineert Teuge het beste van zowel de Veluwe als de IJsselvalei. Teuge is dan ook steeds meer in trek onder toeristen. Het is vooral bekend vanwege het vliegveld.  Vliegveld Teuge wordt sinds 1935 gebruikt voor de nationale- én internationale burgerluchtvaart. Het vliegveld zet zichzelf dan ook in de markt als International Airport Teuge. Het vliegveld kent een rijke geschiedenis en is sinds jaar en dag een publiekstrekker.  Je kan er namelijk ook terecht voor rondvluchten over de prachtige omgeving,  maar ook om te parachutespringen of zweefvliegen. Bovendien zijn er diverse opleidingen gevestigd.

Thermen Bussloo

Thermen Bussloo is één van de mooiste, grootste en meest exclusieve sauna-, beauty- en wellnessresorts van Nederland, gelegen aan het prachtige meer van Bussloo (vlakbij Apeldoorn op de Veluwe). Een bezoek aan Thermen Bussloo staat garant voor een onvergetelijk dagje wellness. Voor totale ontspanning en een complete wellnessbeleving overnacht je luxueus in het naastgelegen Hotel Thermen Bussloo.

VOORST- verrassend, verfrissend, verbazend!

Voorst is fantastisch gelegen op de Veluwe, in de IJsselvallei en biedt je dus het mooiste van twee landschappen. Voorst staat voor wandel- en fietsplezier en voor cultuur, natuur en genieten. Bijvoorbeeld van de vele landgoederen en statige (IJssel)boerderijen. Onderweg zijn er aantrekkelijke rustpunten om te genieten van een drankje, een lunch met natuurlijke streekproducten of een ambachtelijk (boeren)ijsje.

Streekproducten vind je bij Het Hof van Twello. Een permanente streekmarkt met groenten, kruiden, wijn van eigen bodem en andere gezonde producten van 30 lokale producenten. Het Hof van Twello staat ook bekend om het 2 kilometer lange blotenvoetenpad dat er loopt.

Ontspanning vind je bij Thermen Bussloo. In de zomer nodigen de stranden en grasweiden van recreatieplas Bussloo je uit om een heerlijk zonnebad te nemen. Juist op zoek naar spanning? Op vliegveld Teuge kun je terecht voor een rondvlucht over het mooie gevarieerde landschap of zelfs een parachutesprong wagen.

Bijzonder overnachten doe je in een echt vliegtuig. Maar ook bij De Slaapfabriek! Een ontbijthotel gevestigd in een voormalige bunker. Elke kamer is prachtig ingericht met een eigen thema. Uniek is voorts de B&B Landgoed het Beloofde Land te Klarenbeek.

Kortom, Visit Voorst, want Voorst verrast! Bekijk meer informatie over Voorst.