Eindeloos fietsen

Het mooie aan fietsen op de Veluwe is de enorme diversiteit. Trappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur, maar valt je oog ook op ieder detail. De Veluwe is wellicht het mooiste fietsgebied van Nederland. Of je nu heerlijk wil genieten van een ontspannende fietstocht via het fietsknooppuntennetwerk of dat je je juist lekker actief wil inspannen op de mountainbike of wielrenfiets, de Veluwe biedt het geschikte terrein. Wil je een vlak parcours of juist heuvelachtig, over bospaden of verharde weg, de Veluwe heeft het allemaal!

Bekijk de verschillende leuke fietsroutes die op de Veluwe zijn uitgezet.

Veluwe Ride, wielrennen in zijn puurste vorm!

Een rondje Veluwe heeft alles in zich voor de echter wielrenliefhebber! Prachtige natuur, pittige korte klimmetjes, heerlijke afdalingen, een herder met zijn schaapskudde die je moet ontwijken of een slalom om de Schotse Hooglanders.

Afgelopen zomer vond de eerste editie van de Veluwe Ride plaats.. Een initiatief dat het Apeldoornse bedrijf FuturumShop vanaf nu jaarlijks op de agenda zal plaatsen.
Een selecte groep van 100 wielrenners trapte in het wiel van Peter Winnen, Henk Lubberding en Cees Bal vanaf Radio Kootwijk via de Posbank, Arnhem, de Italiaanse weg bij Doorwerth richting het Nationale Park De Hoge Veluwe. Een tocht van 130 km met 1.000 hoogtemeters. Geen enkele andere tocht in Nederland heeft zijn route door het grootste Nationale Park van Nederland gelegd, met zijn prachtige zandgronden en groot wild.

Bekijk hoe geweldig wielrennen op de Veluwe is!

Mountainbiken, dat doe je op de Veluwe!

De Veluwe is met zijn prachtige bossen en hoogteverschillen ook bij uitstek geschikt om op de mountainkbike of ATB te verkennen. In Nationaal Park Veluwezoom liggen veel klimmetjes op korte afstand van elkaar, waarvan de Zijpenberg, Lange Juffer en de Posbank de fraaiste zijn. Er is een fantastische route van zo’n 48 kilometer lang speciaal voor mountainbikers uitgepijld door dit heuvelachtige stukje Nederland. Een uitdagende route die niet voor niets in de Top-10 van meest favoriete routes staat bij mountainbikers en atb-ers. Een jaarvergunning voor mountainbikers is overigens wel verplicht. Daarmee wordt deze bijzondere route onderhouden.

Bekijk meer informatie over Mountainbike-routes.

Fietsroute Amsterdam - Berlijn

Fietsvakantie tussen Amsterdam en Berlijn!

Onlangs is er een fietsroute verschenen tussen Amsterdam en Berlijn. Deze route, vol diverse landschappen, bezienswaardigheden en een dozijn dialecten, brengt de fietser uiteraard ook door de Veluwe!

De fietsroute heeft een lengte van ongeveer 820 kilometer biedt zowel variëteit aan restaurants en accommodaties, aanbiedingen voor stadswandelingen en een avondprogramma's! Klik hieronder voor meer informatie over de route en mogelijkheden onderweg.  

Meer informatie (Duits)