Paleis Het Loo, Koninklijke allure

In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt het ruim 300 jaar oude Paleis Het Loo. Sinds 1984 is deze voormalige zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en koninklijke familie na een grondige restauratie opengesteld voor publiek. De gevarieerde inrichting van de vertrekken maken je deelgenoot van meer dan drie eeuwen bewoning door de Oranjedynastie. 

Bij de herinrichting van het paleis zijn de 17e-eeuwse appartementen van de eerste bewoners, koning stadhouder Willem III en koningin Mary II, als uitgangspunt genomen. Ze zijn onderdeel van een chronologische reeks vertrekken, gewijd aan de Oranjes, met als laatste de vertrekken van Koningin Wilhelmina en Prinses Juliana. De vertrekken zijn ingericht met meubelen, voorwerpen en schilderijen waarmee de Oranjes zich omringden. Bijzonder is de authentieke stoffering van vensters en wanden.

In de driehonderd jaar oude tuin met sierlijk belijnde baroktuinen die de sfeer van de 17de eeuw ademen, kan je bijzondere bloemen en plantensoorten bewonderen en verkoeling vinden bij de beeldenvijvers en spectaculaire fonteinen.

In de zomermaanden stelt Paleis Het Loo elke woensdag zijn dakterras open. Betreed dit dak eens en geniet van het prachtige weidse uitzicht! In het stallencomplex kan je je vergapen aan rijtuigen, sledes en auto's van de Koninklijke familie, waarvan een groot deel nog steeds wordt gebruikt.