Echt iets voor op je bucketlist!

Vliegveld Teuge is ontzettend divers! Hier spot je vliegtuigen van heel dichtbij, je kan ze bijna aanraken. Zie vliegtuigjes opstijgen en landen, bewonder hoe zweefvliegtuigen door de lucht zweven en spot de parachutisten die naar beneden komen. Lijkt dat je ook wel wat? Hier kan het! Naast het maken van een rondvlucht is het ook mogelijk een tandemsprong uit een vliegtuigje te maken. Zo beleef je de Veluwe vanuit een heel ander perspectief! Daarnaast zijn er ruim tien hangars, waaronder het bijzondere ’Skydeck’. Hierin staan klassieke vliegtuigen van voor de Tweede Wereldoorlog gestald. Voor een heerlijk hapje eten kun je terecht bij ‘The Hangar’ en ‘Take-Off’. Teveel voor één dag? Blijf een nachtje slapen! 

Parachutespringen

Een parachutesprong in Teuge is absoluut iets voor op je bucketlist! Een tandemsprong is spannend, maar iets wat je absoluut een keer gedaan moet hebben. Na een korte instructie op de grond krijg je een overall en soort tuigje (harnas) aan, waarmee je later in het vliegtuig wordt vastgemaakt aan je instructeur.

Op een hoogte van 3-4 km spring je, vastgekoppeld aan je instructeur, het vliegtuig uit. Als een komeet suis je naar beneden en ervaar je de ongekende sensatie van de vrije-val. Dit gaat met een snelheid van 200 km per uur. Na ongeveer een halve minuut trekt de instructeur de parachute open en zweef je rustig richting aarde, genietend van een prachtig uitzicht over de Veluwe.

Na de landing ontvang je een certificaat als bewijs van je onvergetelijke skydive ervaring. Bij het Nationaal Paracentrum Teuge kun je ook terecht voor een cursus parachutespringen. 

Vliegtuigen spotten

Vliegveld Teuge is de ideale plek om vliegtuigen te spotten! In de zomermaanden zul je er veel zweefvliegtuigen en parachutisten zien zweven, wat heel gaaf is om te zien. Nestel je op het kleine spottersveld en bewonder alles wat er om je heen ziet. Een leuk uitje voor alle leeftijden!

Overnachten

Slapen in een vliegtuig is nog nooit zo leuk geweest! In Teuge staat een oud vliegtuig dat is omgetoverd tot de Vliegtuigsuite TeugeDe cockpit van het bijna 40 meter lange vliegtuig uit 1960 is nog in originele staat. 

Van binnen is het vliegtuig ingericht tot een luxe suite voor 2 personen, met een infraroodsauna en bubbelbad. Deze heb je tot je eigen beschikking! Vanuit de suite heb je een geweldig uitzicht over het platform en de landingsbaan van het vliegveld.