De Veluwe verrast je

Beleef de herfst op de Veluwe

En dan opeens lijkt de zomer voorbij... In de tuin zijn spinnen ijverig bezig met hun web. Het wordt steeds vroeger donker. En in het bos ruik je de herfst. Gelukkig heeft de Veluwe ook in het najaar veel te bieden! De prachtig verkleurende bomen, de tientallen soorten paddenstoelen en de bronst van herten. Ook kun je er genieten van talloze herfstuitjes. En met een beetje geluk krijg je daar mooi najaarsweer bij! Niks somberen over het einde van de zomer… Laat het nazomeren maar beginnen! 

Lees verder
Ontdek meer

Dwars over de Veluwe - Met de mooiste routes:

 • Wandelroutes

  Wandelaars zien meer. En dat komt op de Veluwe goed uit: de natuur is in elk seizoen uniek.

  Bekijk de routes
 • Fietsroutes

  Trappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur en valt je oog ook op ieder detail.

  Bekijk de routes
 • Mountainbike routes

  Klaar voor een uitdaging? Deze routes zitten vol pittige klimmetjes, scherpe bochten en stevige singletracks.

  Bekijk de routes
 • Ruiterroutes

  Wist jij dat de Veluwe ook een uitgebreid netwerk van ruiter- en menpaden heeft?

  Bekijk de routes
  Paardrijden Veluwe

Veluwse inspiratie - Wat zou jij willen beleven?

 • Cultuur & historie

 • Natuur

 • Eten & Drinken

  Een knapperend haardvuur, heerlijk eten, een goed glas wijn. Op culinair gebied biedt de Veluwe je eindeloos veel mogelijkheden. Van gezellige bistro's en hippe bars tot sfeervolle restaurants.

 • Hanzesteden

  Een bezoek aan de Hanzesteden Harderwijk, Hattem en Elburg is hot. Shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen de monumentale panden of een lekker hapje eten.

  Hanze, Harderwijk, Cultuurhistorie
 • Wild

  Op de Veluwe heeft het wild alle vrijheid. En met een beetje geluk zie je dat ook live, als je oog in oog met ze staat.

 • Ontspanning

 • Interviews, tips & verhalen

 • Verhalen van reisbloggers

Rustige wandelroutes

De Veluwe is volgens velen het mooiste natuurgebied van Nederland, heerlijk om zelf ook in dit mooie natuurgebied op pad te gaan. Je wilt de Veluwe natuurlijk het liefst voor je alleen! Samen met De Gelderlander willen we meer mensen bereiken met alternatieven voor de bekende plekken en routes. De afgelopen maanden gingen bekende Gelderlanders Margot Ribberink en Ap Dijksterhuis rustige wandelroutes in de regio ArnhemRijk van Nijmegen en op de Veluwe wandelen. In hun wekelijkse columns deelden ze meer over hun ervaringen en alles wat ze onderweg tegenkwamen. Treed in de voetsporen van Margot of Ap, of lees onze tips voor andere mooie rustige routes en wandelgebieden!

Lees verder
Lees alle tips

Ga je op pad? - Check de drukteradar voor vertrek

Volg jij de kudde? Of trek jij je eigen plan? Een polonaise is leuk, maar niet als je voor je rust komt.

Wil jij de Veluwe ontspannen beleven en de drukte vermijden? Op onderstaande kaart zie je meer dan 250 locaties in Gelderland. Per locatie kan je zien wat de gemiddelde drukte per dag én tijdstip is. De drukte wordt weergeven door middel van kleuren groen (rustig), geel (gezellig druk) en rood (druk). Deze data is betrouwbaar door het gebruik van digitale databronnen en geheel AVG-proof. Zo check je dus eenvoudig of je veilig kunt recreëren op de plek waar jij naartoe wilt en vind je alternatieven voor een ander moment of een andere locatie. Wie weet ontdek je door de drukteradar nog nieuwe plekken! Check voor je vertrekt dus de drukteradar.

Blijf je slapen? - Het bed is al voor je opgemaakt: