De Veluwe verrast je

Onze tip: 8 heerlijke recreatiegebieden op de Veluwe

De Veluwe is zo uitdagend dat je er gewoon niet stil kunt blijven zitten! Gelukkig zijn er tal van recreatiegebieden waar je – meer of minder actief – lekker in beweging kunt zijn. Zo vind je verspreid over de Veluwe 8 superverzorgde locaties van Leisurelands waar je op of aan het water heerlijk kunt recreëren.

Lees verder
Laat je inspireren!
Strand, Nulde, Watersport, Water,

Ga je op pad? - Check de drukteradar voor vertrek

Volg jij de kudde? Of trek jij je eigen plan? Een polonaise is leuk, maar niet als je voor je rust komt.

Wil jij de Veluwe ontspannen beleven en de drukte vermijden? Op onderstaande kaart zie je meer dan 250 locaties in Gelderland of het er druk (rood), gezellig (geel) of rustig (groen) is. Deze data is betrouwbaar en actueel door het gebruik van digitale databronnen, geheel AVG-proof. Zo check je dus eenvoudig of je veilig kunt recreëren op de plek waar jij naartoe wilt en vind je alternatieven voor een ander moment of een andere locatie. Wie weet ontdek je door de drukteradar nog nieuwe plekken! Check voor je vertrekt dus de drukteradar.

Dwars over de Veluwe - Met de mooiste routes:

 • Wandelroutes

  Wandelaars zien meer. En dat komt op de Veluwe goed uit: de natuur is in elk seizoen uniek.

  Bekijk de routes
 • Fietsroutes

  Trappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur en valt je oog ook op ieder detail.

  Bekijk de routes
 • Mountainbike routes

  Klaar voor een uitdaging? Deze routes zitten vol pittige klimmetjes, scherpe bochten en stevige singletracks.

  Bekijk de routes
 • Ruiterroutes

  Wist jij dat de Veluwe ook een uitgebreid netwerk van ruiter- en menpaden heeft?

  Bekijk de routes
  Paardrijden Veluwe

Genieten in de IJsselvallei

In de groene IJsselvallei kan de natuur volledig haar gang gaan. Iedereen komt helemaal tot rust bij de weidse uitzichten tijdens een wandeltocht over de dijken en mooiste fietsroutes met uitkijk op de prachtige uitzichten op de IJssel en haar uiterwaarden. Je krijgt tijdens deze routes een voorproefje van wat Voorst je allemaal te bieden heeft. Wil je de gemeente echt op culinair gebied leren kennen? Laat je dan verrassen door de streekproducten die je in dit gebied vindt. Eén ding is zeker: het is er (h)eerlijk, daar in Voorst!

Lees verder
Ontdek het zelf!

Veluwse inspiratie - Wat zou jij willen beleven?

 • Cultuur & historie

 • Natuur

 • Eten & Drinken

  Een knapperend haardvuur, heerlijk eten, een goed glas wijn. Op culinair gebied biedt de Veluwe je eindeloos veel mogelijkheden. Van gezellige bistro's en hippe bars tot sfeervolle restaurants.

 • Hanzesteden

  Een bezoek aan de Hanzesteden Harderwijk, Hattem en Elburg is hot. Shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen de monumentale panden of een lekker hapje eten.

  Hanze, Harderwijk, Cultuurhistorie
 • Wild

  Op de Veluwe heeft het wild alle vrijheid. En met een beetje geluk zie je dat ook live, als je oog in oog met ze staat.

 • Ontspanning

 • Interviews, tips & verhalen

 • Verhalen van reisbloggers

Rustige wandelroutes

De Veluwe is volgens velen het mooiste natuurgebied van Nederland, heerlijk om zelf ook in dit mooie natuurgebied op pad te gaan. In tijden van corona wil je de Veluwe natuurlijk het liefst voor je alleen! Samen met De Gelderlander willen we meer mensen bereiken met alternatieven voor de bekende plekken en routes. De komende maanden gaan bekende Gelderlanders Margot Ribberink en Ap Dijksterhuis tien weken lang een rustige wandelroute in de regio ArnhemRijk van Nijmegen en op de Veluwe wandelen. In hun wekelijkse column delen ze meer over hun ervaringen en alles wat ze onderweg tegenkomen. Treed in de voetsporen van Margot of Ap, of lees onze tips voor andere mooie rustige routes en wandelgebieden!

Lees verder
Lees alle tips

Blijf je slapen? - Het bed is al voor je opgemaakt: