De Veluwe verrast je

Ontdek dit unieke gebied - Van the big five tot culinaire hotspots

In dit enorme beschermde natuurgebied heeft de natuur vrij spel. De Nederlandse big five, zoals edelherten of wilde zwijnen, krijgen hier alle ruimte. Over de zandverstuivingen, in het kreupelhout, de dikke bossen en langs heidevelden. Zoveel vierkante kilometers wilde natuur doet iets met je. Naast rust, vind je op en rond de Veluwe bijzondere culinaire initiatieven, tal van culturele hotspots – zoals het Kröller-Müller Museum of Paleis Het Loo – en knusse Hanzesteden.

Zin in meer actie of op zoek naar routes? Mountainbikers en klimmers, zelfs zeilers, kunnen op de Veluwe hun hart ophalen. Voor ruiters is er de 360 (!) kilometer lange Veluwe-trail, de mooiste ruiterroute van Nederland. 

Veluwse inspiratie - Wat zou jij willen beleven?

© Jurjen Drenth

Terug in de tijd

Natuur

Op de Veluwe heeft het wild alle vrijheid. En met een beetje geluk zie je dat ook live, als je oog in oog met ze staat.

Veluwe, Landal, Overnachten

Veluwe, Landal, Overnachten

© Landal

Overnachten op de Veluwe

Op de Veluwe kun je heel bijzonder overnachten! Wat dacht je van een boomtent, een bunker, een heuse zwerfhut of zelfs een echt vliegtuig dat tot riante suite is omgebouwd. Leuk om eens te proberen! 

Hanze, Harderwijk, Cultuurhistorie

Hanze, Harderwijk, Cultuurhistorie

© Jurjen Drenth

Hanzesteden

Een bezoek aan de Hanzesteden Harderwijk, Hattem en Elburg is hot. Shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen de monumentale panden en een lekker hapje eten op een van de vele gezellige pleinen. 

Landgoed Staaverden

Landgoed Staaverden

Macht en pracht

Vanaf de 18e eeuw liet ook de rijke burgerij hier tientallen buitenplaatsen bouwen, op de mooiste locaties van de regio. In Gelders Arcadië, langs de zuidhellingen van de Veluwe, verrezen wel meer dan honderd van dergelijke fraaie buitens.

Gelderland Herdenkt

Deel ook je foto via #visitveluwe