10 lente uitjes op de Veluwe met kinderen

De zon gaat weer schijnen en de dagen worden langer. Tijd om weer lekker met de kinderen erop uit te trekken! Om alvast een idee te krijgen wat er allemaal te beleven is hebben wij 10 lente uitjes op een rijtje gezet. En met zoveel leuke uitjes op de Veluwe wil je vast ook blijven slapen? Ook daar hebben we aan gedacht! Zo is er vanalles te beleven op en rondom Camping de Midden Veluwe

't Veluws Zandschulpturenfestijn

Bij de Beeldentuin in Garderen vindt van 10 april t/m 31 oktober 2020 voor alweer de twaalfde keer het bijzondere evenement ’t Veluws Zandsculpturenfestijn plaats. Het thema van dit jaar: 75 jaar bevrijding! Alles is aangekleed in de stijl van toen. Van de muziek tot alle decoraties, je waant je echt in de oorlogsjaren. Tijdens deze editie worden belangrijke WOII gebeurtenissen in het zand uitgebeeld.Laat je imponeren door indrukwekkende zandbeelden zoals de ‘Slag om Arnhem’, D-Day en het leven van Anne Frank, die zijn gemaakt door de wereldtop van zandkunstenaars uit binnen- en buitenland. Maar ook de bevrijding, de spotprenten, Radio Oranje en het Koningshuis komen volop aan bod. Vorig jaar won 't Veluws Zandsculpturenfestijn de zilveren award voor het 'Leukste uitje van Gelderland 2019'. Ook dit jaar is het evenement weer in de race voor de prijs. 

Bekijk het evenement

Klimbossen op de Veluwe - Klimmen en klauteren voor het hele gezin!

Overnachten op de Veluwe

Na al dat spelen, klimmen en ontdekken snappen we dat je ook graag ergens wilt overnachten. Wij hebben een paar leuke campings voor je op een rijtje gezet.

Camping De Midden Veluwe

Dankzij de centrale ligging is Camping de Midden Veluwe een uitstekende uitvalsbasis voor de leukste uitjes op de Veluwe. Of je nu met eigen kampeermiddel komt, of liever een stacaravan of Glaming tent huurt, de camping heeft alles in huis om je een geweldige vakantie te bezorgen. De diverse glamping tenten en verhuur caravans zijn van alle gemakken voorzien en bieden alle comfort die je van thuis gewend bent. Er zijn zelfs unieke slaapplekken voor de kids. Door het grote aanbod zit er voor elke groepsgrootte een geschikte accommodatie tussen! 

Op het zandstrand bij het natuurzwembad staat een grote XXL-glijbaan. Ideaal voor de hele familie! Daarnaast beschikt de camping onder andere over een eigen restaurant, café, multicourt, kids club, airtrampo en supermarkt. En het animatieteam zorgt ervoor dat kinderen zich geen moment hoeven te vervelen! 

Meer info Camping De Midden Veluwe

Mountainbike Kinderroute

Een route speciaal voor kinderen die van mountainbiken houden? Deze route vind je in Ede en is de eerste officiële mountainbikeroute voor kinderen in Nederland. De MTB Route is 4,5 kilometer lang en kent kleine hoogteverschillen door de bossen. Juist dát maakt de kinderfietsroute aantrekkelijk voor jonge MTBérs.

De spannende route is speciaal aangelegd voor kinderen. Maar ouders mogen natuurlijk ook meerijden! De route gaat over bulten, door kuilen en mooie kombochten in de route. Ook kent de route kleine hoogteverschillen. Kinderen kunnen zo mountainbiken op een leuke en veilige manier.

Bekijk de route op Bezoek-Ede.nl