10 lente uitjes op de Veluwe met kinderen

De zon laat zich vaker zien en de dagen worden weer langer. Tijd om weer lekker met de kinderen eropuit te trekken! Wij hebben de leukste lente uitjes op de Veluwe verzameld en op een rijtje gezet. 

Herken jezelf in Apenheul

Apenheul is het leukste dagje uit tussen de loslopende apen. In dit bijzondere dierenpark op de Veluwe ontdek je bijna 300 apen. Daarvan loopt de helft gewoon los tussen de bezoekers! Tijdens je bezoek kom je niet alleen meer te weten over de apen, maar ook over jezelf. Van alle dieren lijken apen namelijk het meest op mensen. Heb jij slimme orang-oetantrekjes? Of ben jij die stoere gorilla? Herken jezelf in Apenheul!

Lees verder
Ga naar Apenheul.nl

Klimbossen op de Veluwe - Klimmen en klauteren voor het hele gezin!

Vergeet deze locaties niet - op te nemen in je planning

Breng een bezoek - aan een kasteel!

Struinen in het Deelerwoud - Wild spotten en verborgen Rijksmonument

Het Deelerwoud is een relatief onbekend stukje Veluwe dat prachtige schatten herbergt. Hierdoor is het de perfecte plek om diverse diersoorten te spotten, zoals edelherten, schotse hooglanders, wilde zwijnen en met een beetje geluk zelfs hagedissen of slangen! Ook zijn er in het Deelerwoud sporen van de Tweede Wereldoorlog te vinden. Ontdek bunkers, bommenkraters of breng een bezoek aan Museum Vliegbasis Deelen.

Lees verder
Lees meer over Deelerwoud

Mountainbike Kinderroute

Een route speciaal voor kinderen die van mountainbiken houden? Deze route vind je in Ede en is de eerste officiële mountainbikeroute voor kinderen in Nederland. De MTB Route is 4,5 kilometer lang en kent kleine hoogteverschillen door de bossen. Juist dát maakt de kinderfietsroute aantrekkelijk voor jonge MTBérs.

De spannende route is speciaal aangelegd voor kinderen. Maar ouders mogen natuurlijk ook meerijden! De route gaat over bulten, door kuilen en mooie kombochten in de route. Ook kent de route kleine hoogteverschillen. Kinderen kunnen zo mountainbiken op een leuke en veilige manier.

Lees verder
Bekijk de route op Bezoek-Ede.nl