10 lente uitjes op de Veluwe met kinderen

De zon schijnt en de dagen zijn lang. Steeds meer bedrijven openen hun deuren. Tijd om weer lekker met de kinderen erop uit te trekken! Om een idee te krijgen wat er allemaal te beleven is hebben wij 10 uitjes op een rijtje gezet. En met zoveel leuke uitjes op de Veluwe wil je vast ook blijven slapen? Ook daar hebben we aan gedacht! Zo is er vanalles te beleven op en rondom Camping de Midden Veluwe

't Veluws Zandschulpturenfestijn

Bij de Beeldentuin in Garderen vindt van 10 april t/m 31 oktober 2020 voor alweer de twaalfde keer het bijzondere evenement ’t Veluws Zandsculpturenfestijn plaats. Het thema van dit jaar: 75 jaar bevrijding! Alles is aangekleed in de stijl van toen. Van de muziek tot alle decoraties, je waant je echt in de oorlogsjaren. Tijdens deze editie worden belangrijke WOII gebeurtenissen in het zand uitgebeeld.Laat je imponeren door indrukwekkende zandbeelden zoals de ‘Slag om Arnhem’, D-Day en het leven van Anne Frank, die zijn gemaakt door de wereldtop van zandkunstenaars uit binnen- en buitenland. Maar ook de bevrijding, de spotprenten, Radio Oranje en het Koningshuis komen volop aan bod. Vorig jaar won 't Veluws Zandsculpturenfestijn de zilveren award voor het 'Leukste uitje van Gelderland 2019'. Ook dit jaar is het evenement weer in de race voor de prijs. 

Lees verder
Bekijk het evenement

Herken jezelf in Apenheul

Apenheul is het leukste dagje uit tussen de loslopende apen. In dit bijzondere dierenpark op de Veluwe ontdek je bijna 300 apen. Daarvan loopt de helft gewoon los tussen de bezoekers! Tijdens je bezoek kom je niet alleen meer te weten over de apen, maar ook over jezelf. Van alle dieren lijken apen namelijk het meest op mensen. Heb jij slimme orang-oetantrekjes? Of ben jij die stoere gorilla? Herken jezelf in Apenheul!
 
Wist je trouwens dat Apenheul méér is dan alleen een leuk dagje uit? Het Apenheul Natuurbehoudfonds beschermt de apen en natuur wereldwijd. Bezoek je Apenheul, dan draag je automatisch een steentje bij.
 
Vanaf 18 mei is de Apenheul weer geopend voor publiek. Reserveer voor je bezoek online een ticket en tijdslot op de www.apenheul.nl.

Lees verder
Ga naar Apenheul.nl

Klimbossen op de Veluwe - Klimmen en klauteren voor het hele gezin!

Overnachten op de Veluwe

Na al dat spelen, klimmen en ontdekken snappen we dat je ook graag ergens wilt overnachten. Wij hebben een paar leuke campings voor je op een rijtje gezet.

Camping De Midden Veluwe

Dankzij de centrale ligging is Camping de Midden Veluwe een uitstekende uitvalsbasis voor de leukste uitjes op de Veluwe. Of je nu met eigen kampeermiddel komt, of liever een stacaravan of Glaming tent huurt, de camping heeft alles in huis om je een geweldige vakantie te bezorgen. De diverse glamping tenten en verhuur caravans zijn van alle gemakken voorzien en bieden alle comfort die je van thuis gewend bent. Er zijn zelfs unieke slaapplekken voor de kids. Door het grote aanbod zit er voor elke groepsgrootte een geschikte accommodatie tussen! 

Op het zandstrand bij het natuurzwembad staat een grote XXL-glijbaan. Ideaal voor de hele familie! Daarnaast beschikt de camping onder andere over een eigen restaurant, café, multicourt, kids club, airtrampo en supermarkt. En het animatieteam zorgt ervoor dat kinderen zich geen moment hoeven te vervelen! 

Lees verder
Meer info Camping De Midden Veluwe

Stadspark Berg & Bos

Ruim 250 hectare – zo groot is Stadspark Berg & Bos, aan de westkant van Apeldoorn. In het park vind je authentieke planten, bomen en dieren van de Veluwe. Maar belangrijker: er is van alles te doen en te beleven!

Vlak bij de ingang ligt een speelweide met uitdagende klim- en speeltoestellen. Iets verderop staat de hoogste uitkijktoren van de Veluwe (26 meter). Je forse klim van 128 treden wordt beloond met een spectaculair uitzicht boven de hoogste boomtoppen. Liever met beide benen op de grond? Maak dan een van de vele wandelroutes die in het park zijn uitgezet. Ook kun je mee met een georganiseerde tocht met de boswachter. Wie weet, zie je op een wildspotplek een zwijn of ree, want die leven in het park, zowel in het wild als in twee kampen.

Kortom: alle ingrediënten voor een topvakantiedag vind je in Stadspark Berg & Bos!

Struinen in het Deelerwoud - Wild spotten en verborgen Rijksmonument

© Jurjen Drenth

Het Deelerwoud is een relatief onbekend stukje Veluwe dat prachtige schatten herbergt. Hierdoor is het de perfecte plek om diverse diersoorten te spotten, zoals edelherten, schotse hooglanders, wilde zwijnen en met een beetje geluk zelfs hagedissen of slangen! Ook zijn er in het Deelerwoud sporen van de Tweede Wereldoorlog te vinden. Ontdek bunkers, bommenkraters of breng een bezoek aan Museum Vliegbasis Deelen.

Lees verder
Lees meer over Deelerwoud

Mountainbike Kinderroute

Een route speciaal voor kinderen die van mountainbiken houden? Deze route vind je in Ede en is de eerste officiële mountainbikeroute voor kinderen in Nederland. De MTB Route is 4,5 kilometer lang en kent kleine hoogteverschillen door de bossen. Juist dát maakt de kinderfietsroute aantrekkelijk voor jonge MTBérs.

De spannende route is speciaal aangelegd voor kinderen. Maar ouders mogen natuurlijk ook meerijden! De route gaat over bulten, door kuilen en mooie kombochten in de route. Ook kent de route kleine hoogteverschillen. Kinderen kunnen zo mountainbiken op een leuke en veilige manier.

Lees verder
Bekijk de route op Bezoek-Ede.nl