10 x herfstuitjes op de Veluwe

En dan opeens lijkt de zomer voorbij... In de tuin zijn spinnen ijverig bezig met hun web. Het wordt steeds vroeger donker. En in het bos ruik je de herfst. Gelukkig heeft de Veluwe ook in het najaar veel te bieden! De prachtig verkleurende bomen, de tientallen soorten paddenstoelen en de bronst van herten... Ook kun je er genieten van talloze herfstuitjes. En met een beetje geluk krijg je daar mooi najaarsweer bij! Niks somberen over het einde van de zomer… Laat het nazomeren maar beginnen!

1. Wild eten in Ede

Het najaar is de tijd van wildgerechten. Heerlijk na een herfstwandeling genieten van een knapperend vuurtje en een heerlijke stoofpot of wildbraad… Bij veel restaurants en locaties staat in deze periode een ruime keuze aan wild op de kaart, ook worden meerdere wildfairs gehouden. In Het Nationale Park De Hoge Veluwe kun je wildpakketten kopen met vlees van herten en zwijnen die in het Park hebben geleefd. Wil je een onvergetelijke wildbeleving? Dan is Buiten koken met Leendert Houweling wat voor jou. Met behulp van gietijzeren pannen kook je boven houtvuur het heerlijkste wild.

Lees verder
Wild op de menukaart

6. Volg een rondleiding in Burgers’ Zoo

Ga met de familie op pad, samen met een gids, in Burgers' Zoo! Samen met de gids breng je in ervaring, hoe de dieren samenleven: in een familie, een harem of een kudde, bijvoorbeeld. Bij welke dieren is er een eerlijke taakverdeling bij het grootbrengen van de jongen? En welke dieren groeien juist op in een een-ouder-gezin of moeten zich zelfs vanaf de geboorte zonder hulp van moeder of vader zien te redden? We zien voorbeelden van strenge en minder strenge ouders en jongen die heel snel zelf kunnen rennen, zwemmen en klauteren en andere die in het begin heel hulpeloos zijn. Ontdek bij deze gezellige wandeling door minimaal twee ecodisplays op welk dier jouw familie lijkt!

Lees verder
Ontdek Burgers' Zoo

8. Vogelen in de IJsselvallei

In de IJsselvallei en in het Hoogwatergeulgebied vind je heel veel verschillende soorten vogels.Vogel-spotters kunnen hier hun hart ophalen, want dankzij de afwisselende natuur zitten er tientallen soorten. Bij een speciale vogelkijkhut op de Westdijk vlak bij Wapenveld zie je zwaluwen in de zwaluwwand en in de omringende weilanden ontdek je grutto’s, tureluurs, slobeenden, buizerds, torenvalken, lepelaars, gele kwikstaarten en ooievaars.

Tip: neem een goede verrekijker mee!

Lees verder
Lees meer

Op de Hoge Veluwe - is genoeg te beleven

Ontdek wat er nog meer te doen is op de Veluwe