6 beestachtige uitjes op de Veluwe

Een spektakel met zeeleeuwen, kuikens die uit hun ei kruipen of apen die over je heen slingeren. Met het gezin op bezoek bij de dieren is altijd een leuk en leerzaam uitje. We hebben de zes meest beestachtige uitjes op de Veluwe voor je op een rijtje gezet!

1. Apen spotten in Apenheul

De gorilla en de orang-oetan ken je al, maar heb je ooit gehoord van de doeroecoeli, kroonsifaka of zilver-oeististi? In Apenheul leven ruim 300 apen, waaronder allerlei exotische soorten. In dit groene park slingeren ze zo over je hoofd heen, want meer dan de helft van de apen loopt los rond!

Lees verder
Meer info over Apenheul

2. Een aapje spelen bij Monkey Town Apeldoorn

Klimmen, glijden, klauteren, door tunnels kruipen, ravotten, springen en slingeren. Monkey Town Apeldoorn is één grote apenkooi! Kinderen kunnen zich in dit speelparadijs helemaal uitleven en zelf de beest uithangen.

Lees verder
Meer info over Monkey Town Apeldoorn

4. Diep in de zee bij Dolfinarium

Het grootste zeezoogdierenpark van Europa vind je in Harderwijk: Dolfinarium! Naast dolfijnen zwemmen er ook walrussen, zeeleeuwen, roggen en haaien rond. Bekijk ze van dichtbij en zie ze in actie komen tijdens een van de voorstellingen. In het DolfijnBrein duik je nóg dieper in het leven van de tuimelaar dolfijn en leer je alles over hun lichaam, gedrag en verzorging. In het Roggenrif ontmoet je de dieren die in onze eigen Noordzee leven. Echte durfallen stoppen zelfs hun hand even onder water om te ervaren hoe roggen en haaien aanvoelen.

Lees verder
Meer info over Dolfinarium

5. De wereld rond in Burgers' Zoo

Een Mexicaanse rotswoestijn, de Afrikaanse savannevlakte, het Maleisisch regenwoud of een Indopacifisch koraalrif, ze zijn dichterbij dan je denkt! In Burgers' Zoo, gewoon in Arnhem, liggen ze naast elkaar. Deze bijzondere dierentuin is ingedeeld in verschillende ecodisplays en toont beesten in hun natuurlijke leefomgeving. Vanuit de Ccean loop je zo de Safari in, en ook deBbush en de Desert liggen op steenworp afstand van elkaar. Nog nooit maakte je zo makkelijk een wereldreis! 

6. De kip & het ei in het Pluimveemuseum

Waar komt de kip vandaan? En hoe zit een ei in elkaar? Je leert het tijdens een bezoek aan het Pluimveemuseum in Barneveld. Je ziet hier hoe een kuikentje uit zijn ei komt, nadat het ei in de broedmachine is geweest. Kinderen mogen de pluizige kuikentjes vasthouden en knuffelen. Bewonder in de hoendertuin meer dan twintig oud-Hollandse hoenderrassen met hun fraaie en gevarieerde kleuren.

Lees verder
Meer info over het Pluimveemuseum

Meer leuke kinderuitjes? - Kijk hier eens naar: