6 beestachtige uitjes op de Veluwe

Een spektakel met zeeleeuwen, kuikens die uit hun ei kruipen of apen die over je heen slingeren. Met het gezin op bezoek bij de dieren is altijd een leuk en leerzaam uitje. We hebben de zes meest beestachtige uitjes op de Veluwe voor je op een rijtje gezet!

1. Apen spotten in Apenheul

De gorilla en de orang-oetan ken je al, maar heb je ooit gehoord van de doeroecoeli, kroonsifaka of zilver-oeististi? In Apenheul leven ruim 300 apen, waaronder allerlei exotische soorten. In dit groene park slingeren ze zo over je hoofd heen, want meer dan de helft van de apen loopt los rond!

Lees verder
Meer info over Apenheul

2. Een aapje spelen bij Monkey Town Apeldoorn

Klimmen, glijden, klauteren, door tunnels kruipen, ravotten, springen en slingeren. Monkey Town Apeldoorn is één grote apenkooi! Kinderen kunnen zich in dit speelparadijs helemaal uitleven en zelf de beest uithangen.

Lees verder
Meer info over Monkey Town Apeldoorn

4. Beestenboel bij De Koperen Ezel

Paarden, schapen, konijnen, bij De Koperen Ezel vind je alle typische boerderijdieren. Maar er lopen ook een aantal exotische gasten rond. Stekelvarkers, sikaherten, wallaby’s en een dromedaris vind je ook in het park in Epe. Voor wie zelf even de beest wil uithangen is er ook een overdekte apenkooi-speeltuin. Het allerleukste: je  betaalt maar € 1 voor je toegangskaartje!

Lees verder
Meer info over de Koperen Ezel

6. De wereld rond in Burgers' Zoo

Een Mexicaanse rotswoestijn, de Afrikaanse savannevlakte, het Maleisisch regenwoud of een Indopacifisch koraalrif, ze zijn dichterbij dan je denkt! In Burgers' Zoo, gewoon in Arnhem, liggen ze naast elkaar. Deze bijzondere dierentuin toont beesten in hun natuurlijke leefomgeving. De nieuwste toevoeging is de mangrove. Daar ontdek je – net als in Belize – bijzondere vlinders, krabben en zeekoeien.

5. De kip & het ei in het Pluimveemuseum

Waar komt de kip vandaan? En hoe zit een ei in elkaar? Je leert het tijdens een bezoek aan het Pluimveemuseum in Barneveld. Je ziet hier hoe een kuikentje uit zijn ei komt, nadat het ei in de broedmachine is geweest. Kinderen mogen de pluizige kuikentjes vasthouden en knuffelen. Bewonder in de hoendertuin meer dan twintig oud-Hollandse hoenderrassen met hun fraaie en gevarieerde kleuren.

Lees verder
Meer info over het Pluimveemuseum

Meer leuke kinderuitjes? - Kijk hier eens naar: