6 tips voor de zomervakantie die je zelf nog niet had bedacht

Dat je voor een leuk pretpark naar Apeldoorn moet voor Kinderpretpark Julianatoren weet je al. Net als dat je bij het Dolfinarium, Apenheul of Burgers’ Zoo terecht kunt voor een dagje dieren spotten. Maar wat doe je met die andere 39 zomervakantiedagen? Hieronder ontdek je 6 familieuitjes op de Veluwe die je zelf nog niet had bedacht!

1. Beklim de Bostoren op Landgoed Schovenhorst

Beklim de 235 treden naar de top van de Bostoren op Landgoed Schovenhorst in Putten. Daar vind je een bos bovenop het bos en het uitzicht over de omgeving is fantastisch. Maar ook de weg omhoog is een groot avontuur. Onderweg kom je nestkasten tegen en een klimnet waarbij je boven het bos bungelt! Naast de toren is er ook een Speelbos. Plof zelf neer op de picknickplek terwijl de kroost zich uitleeft met ravotten, klauteren en hutten bouwen.

Lees verder over de Bostoren

2. Zelf bessen plukken bij Fruittuin Verbeek

Hoe leuk, bij Fruittuin Verbeek pluk je zelf je eigen fruit! Leerzaam, want je steekt hier iets op over hoe de verschillende vruchten groeien en bloeien, maar vooral ook heel lekker. Verken de boomgaard en steek dan de handen uit de mouwen. Het plukseizoen begint met frambozen, snel daarna zjin ook de kruisbessen, rode bessen, witte bessen en blauwe bessen rijp om geplukt te worden. Iets later in het seizoen kun je ook voor bramen en Japanse wijnbessen kiezen. Voor de appels en peren heb je het meest geduld nodig, dat kan pas vanaf begin september.

3. Door de modder spetteren op het Blotenvoetenpad in Twello

Over boomstammen klauteren, van de glijbaan plonzen en lekker door de modder banjeren. Bij het Hof van Twello is er een Blotevoetenpad van 2,5 kilometer. Dit is echt iets voor avonturiers. Trek je schoenen uit en wandel door het IJsselwater. Waterpret gegarandeerd! Ook in warme zomerperiodes wordt er gezorgd voor voldoende natte stukken om in rond te spetteren. Tip: neem een setje droge kleren mee!

Lees verder over het Hof van Twello

4. Windsurfend of suppend het water over

5. Bijzondere muziekinstrumenten ontdekken in het Kijk- en Luistermuseum

Een mechanische goochelaar die muziek maakt, zingende vogels, speeldozen, straatpiano’s en andere bijzondere machinale muziekinstrumenten. Het Kijk- en Luistermuseum in Bennekom heeft een opmerkelijke collectie met meer dan 200 van zulke apparaten. Voor kinderen die zelfs een CD al ouderwets vinden zijn deze instrumenten al helemaal wonderbaarlijk. Tijdens de rondleidingen zie en hoor je hoe de muziekinstrumenten werken.

6. Dieren zoeken tijdens een boswandeling

Krijg je ze thuis maar moeilijk achter hun iPad of telefoon vandaan? Sluit een compromis en neem ze mee naar buiten voor een wandeling met de Perfect Earth Animals-app. Terwijl jullie een mooi ommetje maken in de omgeving van Kootwijk en Hoenderloo speuren de kinderen naar virtuele dieren met behulp van de app. Op een landkaart is te zien waar de beesten zich verstoppen, zodra een speler in de buurt komt krijgen ze de dierenkaart op hun telefoon. Hierop staat weer informatie over de kenmerken en de leefomgeving van het dier. En zelf geniet je vooral volop van de groene omgeving. Win-win dus!

Download de gratis app via Itunes en Android.

Op zoek naar nog meer uitjes? - Hier is het ook hartstikke leuk: