7 x herfstuitjes op de Veluwe

En dan opeens lijkt de zomer voorbij... In de tuin zijn spinnen ijverig bezig met hun web. Het wordt steeds vroeger donker. En in het bos ruik je de herfst. Gelukkig heeft de Veluwe ook in het najaar veel te bieden! Niet alleen de prachtig verkleurende bomen, de tientallen soorten paddenstoelen en de bronst van herten. Ook kun je er genieten van talloze culturele uitjes. En met een beetje geluk krijg je daar mooi najaarsweer bij! Niks somberen over het einde van de zomer… Laat het nazomeren maar beginnen!

Flora en fauna in CODA

Zeg je Veluwe, dan denk je natuur. Ook in CODA Museum in Apeldoorn vind je natuur! In de expositie ‘Van heide en verre’ zie je flora en fauna door de ogen van kunstenaars. Bewonder moderne werken met heldere kleuren en fotografie met sprookjesachtige bewerkingen, en ontdek hoe het landschap, planten en dieren kunstenaars hebben geïnspireerd tot papierkunst, sieraden, innovatie en techniek.

Zin in meer moois? Bekijk de eigenzinnige sculpturen van Tirzo Martha, winnaar van de Wilhelminaring 2019. Of de hedendaagse sieraden van Dorothea Prühl. En last but not least maak je in ‘Fervente verzamelaars’ kennis met de mensen die Barbies, beren, treinen en Star Wars-figuren bijeengaren.

Lees verder
Ontdek het CODA Museum

‘Big Insects’ in Burgers’ Zoo

In Burgers’ Zoo krioelt het dit najaar van de insecten! En het zijn geen kleine jongens. De Aziatische tijgermug, de Chileense vogelspin (met een pootspanwijdte van maar liefst 12,5 centimeter!), de ruim 10 centimeter lange Kaukasuskever – stuk voor stuk ‘Big Insects’! Bezoek dit park vlak bij de Veluwe en ontdek via een avontuurlijke route ruim 30 reusachtige dieren.

Ondertussen kom je langs de wondere werelden van een tropisch regenwoud, een zinderende rotswoestijn, de Oost-Afrikaanse savanne en een tropisch vloedbos en ontmoet je de exotische dieren die daar leven. Verder vind je in het park een gloednieuwe speeltuin. Waar wacht je nog op?! 

Let op: reserveer je bezoek van te voren via de website. 

Lees verder
Ontdek Big Insects

Nationaal Ereveld in Loenen

Het bijzondere aan het Nationaal Ereveld in Loenen is dat het eigenlijk gewoon een bos is. Je hoort de wind door de dennenbomen ruisen. Je wandelt over slingerende bospaden langs de heide. Hier geen rechte rijen met witte kruisen, maar bijna 4000 verspreid liggende stenen. En achter elke steen schuilt een verhaal.

Verhalen over mensen die door oorlogshandelingen hun leven hebben verloren. Militairen, burgers, verzetsstrijders, Engelandvaarders, dwangarbeiders, maar ook slachtoffers van recente vredesmissies. Tot en met oktober kun je meewandelen met ervaren verhalenvertellers, maar zelf rondlopen kan ook. En op 26 november heb je een primeur, want dan opent het nieuwe, multifunctionele informatiecentrum.

Lees verder
Ontdek Ereveld Loenen

Ontdek wat er nog meer te doen is op de Veluwe