Met kinderen op pad in de voorjaarsvakantie

Een weekje geen school, hoog tijd om er eens gezellig opuit te gaan met de kinderen. Trek ze achter die tablet, telefoon of spelcomputer vandaan voor een leuke middag in de speeltuin, het museum of de buitenlucht. Wij hebben de leukste tips voor je op een rijtje gezet!

 

1. Op bezoek bij Vera de Muis

Tijdens de Marjolein Bastin expositie woont Vera de Muis in het Noord-Veluws Museum. Haar kleine blauwe huisje met rieten dak staat midden tussen de schilderijen. Kinderen kunnen binnenkijken in het muizenhuis en ook de tekeningen van Vera zijn populair bij kleine museumbezoekers. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Met de Vera de Muiskleurplaten en een dosis creativiteit gaan jullie gegarandeerd naar huis met een echt kunstwerk in Bastinstijl!

Op woensdag 27 februari is er een speciale kindermiddag met allerlei voorlees- en creatieve activiteiten. Voor vaders, moeders, opa’s en oma’s geldt die middag: 2 voor de prijs van 1 en voor de kinderen is er warme chocolademelk met slagroom!

Meer info

2. Bak broodhaantjes, hazen en vogelnestjes

3. Beklim de Bostoren

Heeft je kroost een tomeloze energie? Laat ze dan maar eens de 235 treden van de Bostoren beklimmen. Onderweg kom je langs een spannend klimnet en een nestkastenwand en eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht over de Veluwe en zie je zelfs Amersfoort liggen. Er zit zelfs een klein bos bovenop de 40 meter hoge toren. In het omringende Landgoed Schovenhorst kun je na de torenklim nog lekker wandelen. Ga op zoek naar de reusachtige Mammoetboom of zoek het Speelbos op om te ravotten en klauteren in de buitenlucht.

4. Haal je boerendiploma

Varkens en de pony borstelen, eieren rapen, konijnen knuffelen en alle beesten voeren, er moet hard worden gewerkt op dit uitje bij Hertenboerderij De Weerd. Hier worden kinderen van 4 tot 12 jaar in een halve dag klaargestoomd voor een boerenbestaan. Ze helpen de boerin met het verzorgen van de dieren. Met een kruiwagentje crossen ze tussen de herten, pauwen en alpaca’s over de boerderij. Aan het einde van de ochtend krijgen ze een heus diploma. Tijdens de vakantie kan er op dinsdag 26 en donderdag 28 februari worden geboerd.

Meer info

6. Luisteren naar spannende sagen & legenden

Van druïden tot doedelzakspelers, van mystieke magische bomen tot barden en prachtige Keltische muziek, Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat tijdens de voorjaarsvakantie in het teken van sagen en legenden. Ga op pad met een verhalenverteller en luister naar vaak eeuwenoude sprookjes en fabels. Je duikt de mystieke wereld in met gezinswandelingen, speurtochten en huifkartochten.

Bekijk de data

7. Reis door de geschiedenis van Nederland

In het Openluchtmuseum wordt je ‘Het Verhaal van Nederland’ voorgeschoteld. Spectaculaire ‘filmsets’ laten beelden zien uit 10 verschillende tijdvakken. Je kunt er filmpjes bekijken en games spelen. Zo ervaar je hoe het leven vroeger was. Daarna kom je in een zaal met een reusachtige interactieve videomuur. Hunebedden, VOC, Statenbijbel, Max Havelaar, Anne Frank, De Stijl, Rotterdamse haven, Srebrenica, de gasbel – de Canon van Nederland trekt aan je voorbij.

 

Meer uitjes op de Veluwe? - Laat je inspireren: