Met kinderen op pad in de voorjaarsvakantie

Een weekje geen school: tijd voor een dagje uit met het hele gezin. Trek ze achter die tablet, telefoon of spelcomputer vandaan voor een leuke middag in de speeltuin, het museum of de buitenlucht. Wij hebben de leukste uitjes op de Veluwe voor je op een rijtje gezet! Hier moet je zijn tijdens de voorjaarsvakantie 2020:

1. Oude Ambachten en Speelgoed Museum - verbaas je over het speelgoed van vroeger

In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum neem je een unieke kijk in de wereld van toen. Kijk binnen in een compleet ingerichte drogisterij van jaren geleden, ontdek hoe een oude smidse werkte en leer alles over de scharensliep. Weet jij wat het is? Daarnaast heeft dit bijzondere museum in Terschuur ontzettend veel ouderwets speelgoed. Van antiek poppenhuis tot dinky toy en van Märklin-trein tot teddybeer, dat is wel wat anders dan de nieuwste Iphone.

Voor kinderen is er een leuke speurtocht en een speelruimte met (oud) speelgoed. Bij goed weer kun je buiten naar het Oud Hollands Spellenplein. Maak jij iedereen in met een potje spijkerpoepen of broekspijphangen?

Lees verder
Meer info over het museum

2. Het Nederlands Bakkerijmuseum - Bak broodhaantjes, hazen en vogelnestjes

Smulpapen halen hun hart op in het Nederlands Bakkerijmuseum. Het museum in een historisch pand in Hattem toont op een leuke en leerzame manier de geschiedenis van brood en banket. Tijdens de komische familievoorstellingen zie je hoe bakkers lekkernijen maken voor bij het paasontbijt, zoals broodhaantjes, hazen en vogelnestjes. De jongere zoetekauwen kunnen ook zelf aan de slag. Tijdens de schoolvakanties leert bakker Martijn hen om met deeg, bloem en amandelspijs overheerlijke gebakjes te maken. Het eindresultaat mag aan mee naar huis, als het de terugweg overleeft…

3. Kinderbelevingspaden Epe - Speur naar zwijnensporen

Houd je loep en verrekijker bij de hand tijdens het lopen van de Zwijnenroute in Epe, je gaat hier op zoek naar een wild zwijn! In het bos zijn drie kinderbelevingspaden uitgezet. Op deze routes van 3 kilometer ga je op avontuur en leer je onderweg vanalles over de natuur. Edelherten, everzwijnen, vogels en ook andere dieren; ze komen allemaal voorbij. Soms zie je in het echt, maar meestal ontdek je een pootafdruk, uitwerpselen of andere sporen. 

Volg vanaf De Ossenstal de kleine zwijntjes die aan de bomen hangen. Voor de volle ervaring haal je in het restaurant eerst een belevingspakket voor €4. Daarvoor krijg je een boekje waarin de routes staan en leuke opdrachten die je tijdens het lopen van de routes kunt uitvoeren. Er zit ook een loepdoosje, verrekijker en pen bij. En dan: speuren maar! 

Tip: probeer als je klaar bent zeker even de Ossenstalpannenkoek, naar geheim recept. Een luchtige, krokant kruimelige pannenkoek van wel 3 cm hoog!

Lees verder
Meer info over kinderbelevingspaden

5. Bosbad Putten - Plonzen en spetteren

Ontdek de subtropen in Putten! Zit het weer even niet mee? Je vergeet het compleet wanneer je ronddobbert in een van de binnenbaden van Bosbad Putten. Roetsj van de glijbaan, speel op de attracties en spetter lekker rond.

Lees verder
Lees meer over Bosbad Putten

6. Nederlands Openluchtmuseum - Reis door de geschiedenis van Nederland

In het Openluchtmuseum wordt je ‘Het Verhaal van Nederland’ voorgeschoteld. Spectaculaire ‘filmsets’ laten beelden zien uit 10 verschillende tijdvakken. Je kunt er filmpjes bekijken en games spelen. Zo ervaar je hoe het leven vroeger was. Daarna kom je in een zaal met een reusachtige interactieve videomuur. Hunebedden, VOC, Statenbijbel, Max Havelaar, Anne Frank, De Stijl, Rotterdamse haven, Srebrenica, de gasbel – de Canon van Nederland trekt aan je voorbij.

 

Ook leuk om te doen: