De leukste activiteiten voor de meivakantie 2023 op de Veluwe

De meivakantie staat weer voor de deur! Klimmen, klauteren, knutselen, naar een museum, kasteel, dierentuin of Hanzestad. Wat wil jij gaan doen? We hebben de leukste tips voor de meivakantie met kinderen op een rijtje gezet! Gezellige uitjes en overnachtingen op de Veluwe voor het hele gezin.

Wanneer is de meivakantie?
De meivakantie loopt van 22 april t/m 7 mei 2023.

Wat te doen in de meivakantie?

Op avontuur in Burgers' Zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo ligt in een bosrijke omgeving in Arnhem en strekt zich uit over maar liefst 45 hectare. Ben je klaar voor een avontuurlijke expeditie? Je gaat hier namelijk op reis door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld! Niet alleen trek je door het tropisch regenwoud, de rotswoestijn van Arizona en de savanne van Oost-Afrika, maar ook maak je op indringende wijze kennis met het tropisch koraalrif en het oerwoud van Maleisië.

Lentekriebels bij Dierenhoeve Wessinge

Beleef de natuur met het hele gezin bij Dierenhoeve Wessinge. Deze activiteit start met een feed & greet met alpaca’s, schapen en dwerggeiten. Hierbij heb je de mogelijkheid om alle dieren uit je hand of bak te laten eten. Daarna blijven de dieren rustig achter in de wei en ga je een mooie route lopen door de bossen en over de zandverstuiving van De Haere. Onderweg voer je opdrachten uit en beantwoord je vragen waarbij rekening wordt gehouden met verschillende leeftijden.

Hanze Escaperoom Elburg

Ontsnap uit één van de meest bijzondere locaties van Elburg: de historische Vischpoort. In deze bekende poort, tussen de haven en de Vesting van Elburg, kom je terecht in de wereld van de Hanze-poortwachter. En die wereld kent nogal wat verrassingen... Durf jij hier naar binnen te gaan?!

Lees verder
Lees meer

De Veluwse stranden op

Geniet van de gezelligheid van een middagje strand! Zo kan je bij Strand Horst niet alleen surfen en kiten, maar ook ook paintballen, quadrijden en een balletje slaan op de pitch&putt golfbaan. En wat is fijner dan met je trouwe viervoeter een lange strandwandeling maken? Ontdek alle mogelijkheden bij de acht recreatiegebieden. 

 • Middeleeuws festijn bij kasteel Cannenburch

  Kom op 6 en 7 mei genieten van een waar middeleeuws festijn bij kasteel Cannenburch. Onder toeziend oog van veldheer Marten van Rossem zetten 250 deelnemers hun kampement op. Strijdende ridders, middeleeuwse muziek, demonstraties en een sprookjesspreker maken deel uit van het kampement. Vergeet ook niet te proberen hoe goed je bent met pijl en boog of loop een ronde over de sfeervolle middeleeuwse markt met oude ambacht producten.

 • Meivakantie in CODA Museum

  Tijdens de meivakantie is er weer meer dan genoeg te beleven in het CODA Museum in Apeldoorn! Tijdens de CODA Familiedagen ga je aan de slag tijdens een van de maakactiviteiten van het museum. In het ExperienceLab kan je onder andere leren wat de basis is van het maken van sieraden, hoe je een eigen print maakt met een spirograafrobot of hoe je een eigen knuffel maakt.

  Meivakantie in CODA Museum

Het Grote Lentefestijn

Vier de meivakantie tijdens Het Grote Lentefestijn in Julianatoren. Het kinderpretpark is omgetoverd tot een kleurrijke lentewereld. Ga er lekker een dag op uit en geniet van de meer dan 60 te gekke attracties, nieuwe Lenteshows en de ontwakende natuur. Ben jij erbij? 

Les Misérables

In de meivakantie is er bij Theater Orpheus in Apeldoorn weer een mooie voorstelling te zien. Beleef de klassieker Les Misérables als nooit tevoren, met een geheel nieuw decor en een sterrencast. In deze musical doet Jean Valjean er na jarenlange gevangenschap alles aan zijn vrijheid te behouden. Met Javert op zijn hielen ontdekt hij het ouderschap, vecht hij mee op de barricade en confronteert hij het verleden.

Verken Ermelo

Geniet van het buitenleven in Ermelo met onderstaande tips!

 • Volg het Familiepad door de Leuvenumse Bossen. Onderweg ontdek je verschillende soorten natuur zoals heidevelden, stuifzandgebied en de slingerende beek door het bos.
 • 'Expeditie Ermelo' is een gratis familie-speurtocht en met name geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Loop de speurtocht, scan de Story-Codes én luister naar Storytellers die je het verhaal gaan vertellen.
 • Bij een bezoek aan de Ermelosche Heide kan het bezoekerscentrum van de Schaapskooi niet ontbreken, het voorjaar staat in het teken van de lammertijd!
Lees verder

Meivakantie tips voor kinderen - Lekker eropuit!

Hoe vier jij de meivakantie?

Laat ons weten hoe jij de meivakantie hebt gevierd via #visitveluwe! Wie weet delen we je foto's wel! 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK: