De leukste activiteiten voor de meivakantie 2022 op de Veluwe

De meivakantie staat weer voor de deur! En wat fijn, want deze meivakantie mogen we weer op pad! Klimmen, klauteren, knutselen, naar een museum of levensechte orka's spotten in het dierenpark. Wat wil jij gaaan doen!? We hebben de leukste tips voor de meivakantie met kinderen op een rijtje gezet! Gezellige uitjes en overnachtingen op de Veluwe voor het hele gezin.

Wanneer is de meivakantie?

De meivakantie loopt van 30 april t/m 8 mei 2022.

Wat te doen in de meivakantie?

Ocean Bricks


Dit voorjaar zwemmen er bij Burgers' Zoo wel hele bijzondere dieren rond! Namelijk levensgrote uit miljoenen steentjes nagebouwde orka's, makohaaien, reuzeninktvissen, dolfijnen, roggen, zeehonden, zeekoeien, pinguïns en andere bekende bewoners van het tropisch koraalrif. Het pronkstuk van de 1115,5 kilo zware orka met haar jong van 4,13 meter lang, 1,81 meter breed en 2,54 meter hoog, heeft twintig personen maar liefst 550 uur en 223.259 steentjes gekost om te bouwen! De Ocean Bricks tentoonstelling is van zaterdag 23 april tot en met zondag 19 juni 2022 te zien.

Ontdek Onze Vaderlandsche Geschiedenis

Beleef de geschiedenis van Nederland bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn, dat vanaf 1 april weer is geopend! Kom oog in oog te staan met de hunebedbouwers, Bataven en de Romeinen. Ontdek hoe mensen tijdens de Middeleeuwen leefden. Of hoe er handel werd gedreven in de Hanzesteden. Vele hoogte- en ook dieptepunten uit ‘Onze Vaderlandsche Geschiedenis’, hét thema van dit jaar, passeren de revue tijdens je reis terug in de tijd. 

Test je kennis
Wil je je kennis testen? Geen probleem! Tijdens de route langs de levensechte beelden, die stuk voor stuk zijn gemaakt door (inter)nationale zandkunstenaars, kom je verschillende vragen tegen over de Vaderlandsche Geschiedenis. Wie was Willem van Oranje, waar staat VOC voor, wat heeft Christiaan Huygens uitgevonden en wat deed Erasmus eigenlijk? Lever na afloop je antwoorden in en maak kans op leuke prijzen!

Lees verder
Bezoek het Zandsculpturenfestijn

Midzomernachtsdroom

In de meivakantie is er bij Theater Orpheus in Apeldoorn weer een mooie voorstellingen te zien. De beroemde Shakespeareklassieker in een volledig nieuwe uitvoering. In de romantische komedie Midzomernachtsdroom draait het leven om productief zijn, want er geldt al 30 jaar een verbod op slapen! Omringd door mythische boswezens en een club toneelspelers, gaan vier jonge geliefden de stad ontvluchten om zich over te geven aan de slaap in het bos. Meer dan 35 performers op het toneel: acteurs van Toneelgroep Oostpool, dansers van Introdans en musici van Phion brengen een voorstelling vol kleur, uitbundigheid en humor.

Midzomernachtsdroom Theater Orpheus

Meivakantie tips voor kinderen - Lekker naar buiten!

De aapjes mogen ook weer naar buiten!

Het voorjaar is begonnen en de start van het seizoen bij Apenheul is ingeluid door de doodshoofdapen.

Ook deze winter heeft Apenheul niet stilgezeten en is er weer gewerkt aan nieuwe belevingen in het park. Nieuw is het avonturenpad, waar je geheime gangetjes en bijzondere plekjes ontdekt waar je net iets meer moeite voor moet doen om ze te vinden. De highlight van het avonturenpad is waar je onder een waterval kunt doorlopen.

Koop nu een kinderkaartje (3 t/m 12 jaar) voor een bezoek t/m 8 mei voor maar €10!

INSIDE THE OUTSIDE Pioniers in fotografie

Van 1 mei tot en met 25 september 2022 geniet je bij CODA Museum in Apeldoorn van een prachtige tentoonstelling die, aan de hand van het werk van 14 hedendaagse kunstenaars, de verhouding tussen de mens en de natuur onderzoekt. Belangrijk uitgangspunt is het werk van Richard Tepe (1864-1952), een van de eerste natuurfotografen in Nederland. Dankzij zijn foto’s – bijzondere beelden van verwondering over de schoonheid van de natuur – was er aan het begin van de twintigste eeuw voor het eerst aandacht voor natuurbescherming in Nederland.

Weekendje weg op de Veluwe

Maak er een weekendje of een weekje weg van met de leukste overnachtingen op de Veluwe! Van kindervriendellijke vakantieparken met animatieteams, tot stoere safari glamping tenten - op de Veluwe vind je de juiste accommodatie om er een paar dagen helemaal tussenuit te gaan.

Lees verder
Overnachten met kinderen op de Veluwe

Hoe vier jij de meivakantie?

Laat ons weten hoe jij de meivakantie hebt viert via #visitveluwe! Wie weet delen we je foto's wel! 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK: