De leukste activiteiten voor de meivakantie 2024 op de Veluwe

De meivakantie staat weer voor de deur! Klimmen, klauteren, knutselen, naar een museum, kasteel, dierentuin of Hanzestad. Wat wil jij gaan doen? We hebben de leukste tips voor de meivakantie op een rijtje gezet! Gezellige uitjes en overnachtingen op de Veluwe voor het hele gezin.

Wanneer is de meivakantie?
De meivakantie loopt van 27 april t/m 5 mei 2024.

Wat te doen in de meivakantie?

Op avontuur in Burgers' Zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo ligt in een bosrijke omgeving in Arnhem en strekt zich uit over maar liefst 45 hectare. Ben je klaar voor een avontuurlijke expeditie? Je gaat hier namelijk op reis door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld! Niet alleen trek je door het tropisch regenwoud, de rotswoestijn van Arizona en de savanne van Oost-Afrika, maar ook maak je op indringende wijze kennis met het tropisch koraalrif en het oerwoud van Maleisië.

Zelf aan de slag bij De Spelerij - De Uitvinderij! 

Als je op zoek bent naar een wel heel bijzondere speelplek voor de kids, kom dan naar De Spelerij - De Uitvinderij! Bij De Spelerij vind je mooie speeltoestellen die kinderen zelf kunnen bedienen. In De Uitvinderij kunnen kinderen zelf iets bedenken en het vervolgens ook écht maken door te lassen, stansen, zagen enzovoorts. En daarna kunnen ze lekker hun eigen brood bakken. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Beleef de Hanzestories

Beleef de Hanzegeschiedenis met de avontuurlijke Hanzestories! Met deze vijf interactieve fiets- en wandelroutes ontdek je de geschiedenis van de Hanzesteden en omgeving. Kies jouw personage en start het avontuur. Ontdek meer op veluwehanzestories.nl

Lees verder

De Veluwse stranden op

Geniet van de gezelligheid van een middagje strand! Zo kan je bij Strand Horst niet alleen surfen en kiten, maar ook ook paintballen, quadrijden en een balletje slaan op de pitch&putt golfbaan. En wat is fijner dan met je trouwe viervoeter een lange strandwandeling maken? Ontdek alle mogelijkheden bij de acht recreatiegebieden. 

 • Speel- en Doeparadijs De Koperen Ezel

  Stel je een kinderboerderij voor, vol met speeltoestellen, springkussens en.. ezels! Je vind het bij De Koperen Ezel in Emst. Neem de ezels mee voor een fijne wandeling met picknick onderweg. En na afloop kun je een heerlijke pannenkoek eten op de boerderij. Een unieke plek voor een dagje uit dus!

  Speel- en Doeparadijs De Koperen Ezel
 • Meivakantie in CODA Museum

  Tijdens de meivakantie is er weer meer dan genoeg te beleven in het CODA Museum in Apeldoorn! De reizende LEGO-tentoonstelling Travelling Bricks beleeft hier zijn Nederlandse première van 21 april tot en met 25 augustus 2024. In de tentoonstelling ontdek je alles over transport en vervoermiddelen en natuurlijk laat je je fantasie de vrije loop met de 200.000 LEGO-stenen in de tentoonstelling waarmee je je eigen auto, fiets, boot of auto bouwt!

  Meivakantie in CODA Museum
 • Ronddwalen door de A. Vogel-tuinen

  Op zoek naar een gezellig en gezond dagje uit? Dan zit je goed bij de A. Vogel-tuinen, prachtig gelegen in de Veluwse bossen. De tuinen zijn met alle kleuren niet alleen een lust voor het oog, maar de planten en kruiden hebben ook een geneeskrachtige functie. Kom hier wandelen en genieten van de leuke activiteiten!

  Ronddwalen door de A. Vogel-tuinen

Op excursie in Apeldoorn

Ga tijdens de meivakantie met een gids op excursie in Apeldoorn en ontdek de interessante geschiedenis van het dorp dat uitgroeide tot stad. Er zijn meerdere thema’s, zoals de Centrumwandeling en Paleispark Het Oude Loo. Het park rondom het jachtslot is beperkt toegankelijk, omdat het privéterrein is van de Oranje-familie.

Theater Orpheus presenteert... Orpheus!

In de meivakantie is er bij Theater Orpheus in Apeldoorn weer een mooie voorstelling te zien. Het verhaal van Orpheus wordt op donderdag 16 mei opgevoerd! Orpheus was in de Griekse mythologie de zoon van Oeagrus en de muze Calliope en een begaafd musicus, dichter en zanger. Dit verklaart de naam van het Apeldoornse theater. Het verhaal van Orpheus en zijn vrouw Eurydice mag dan ook niet ontbreken in de programmering dit voorjaar!

Waan je in Zuid-Europa

Zie je jezelf al in het voorjaarszonnetje staan, staan in een Provençaals mediterrane ambiance, met een wijntje in de hand? Bezoek dan de wijngaard Domein Hof te Dieren. Ontdek de wijngaard en proef de biologische wijnen.

Lees verder
Wijngaard Domein Hof te Dieren

Meivakantie tips voor kinderen - Lekker eropuit!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK: