Wat te doen op de Veluwe met Pinksteren 2023

Dit weekend kunnen we weer genieten van een lekker lang weekend vrij, want op 28 en 29 mei is het Pinksteren! Weet jij al wat je gaat doen met Pinksteren op de Veluwe? Wij zetten de leukste activiteiten tijdens het Pinksterweekend voor je op een rij.

Activiteiten Pinksteren op de Veluwe

Lente fair bij Kasteel Cannenburch
Er zijn veel leuke activiteiten met Pinksteren op de Veluwe! Bij Kasteel Cannenburch zal een frisse en verrassende fair plaatsvinden. Voor de kinderen is er een uitgebreid kinderprogramma met onder andere de ‘Knutselbus’. Een compleet en ontspannen uitje voor het hele gezin of met je partner. 

Vier actief pinksteren in Harderwijk
Een spannende en actieve activiteit tijdens Pinksteren? Laat je innerlijke avonturier de vrije loop in het sensationele Klimbos Harderwijk! Dit klimbos is biedt een onvergetelijke ervaring vol uitdaging en plezier. Naast de diverse klimparcoursen, kun je hier ook een adrenalinekick ervaren door een vrije val te maken van maar liefst 16 meter hoogte. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je op hoge snelheid door het bos 'vliegen' met de Rollercoaster Zipline. Het Klimbos Harderwijk is geschikt voor avonturiers van alle leeftijden, waardoor het de perfecte activiteit is om Pinksteren te vieren met het gezin of de hele familie.

Kunstzinnig Pinksterweekend

Op zoek naar een unieke en inspirerende bestemming voor het Pinksterweekend? Bezoek het Kröller-Müller Museum. Gelegen middenin Het Nationale Park De Hoge Veluwe, biedt dit museum een onvergetelijke ervaring waar kunst en natuur samenkomen. Laat je onderdompelen in een wereld van kunst, architetuur en natuur. Ook tijdens het Pinksterweekend geopend, waar wacht je nog op?

Lees verder

1e Pinksterdag op de Veluwe

Pinksterwandeling 
Ga met Pinksteren op pad in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Meningen verschillen, maar de natuur is in de vroege zomer misschien wel op haar mooist. Alle planten en dieren in de voedselketen maken overuren in deze periode waarin de voortplantingscyclus op haar hoogtepunt is. Ga op zoek naar de Nederlandse Big Five – edelhert, wild zwijn, ree, vos en Schotse hooglander.

Pinksterduik
Tijd voor een spetterend uitje? Het Dolfinarium biedt de perfecte gelegenheid om een betoverend Pinksterweekend te beleven! Met prachtige shows, speelse interacties en de charme van de zee, is het Dolfinarium een plek vol plezier en verwondering voor jong en oud. Duik in de wereld van dolfijnen, geniet van waterpret en creëer onvergetelijke herinneringen tijdens een bezoek aan het Dolfinarium tijdens Pinksteren.

 

Prachtige fietsroutes - Langs statige kastelen en landgoederen

2e Pinksterdag op de Veluwe

Wat te doen op Pinkstermaandag?
Diverse musea Veluwe zijn extra geopend op Tweede Pinksterdag 2023 op de Veluwe. In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur vind je een unieke en veelzijdige verzameling ‘uit de oude tijd’. Het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld brengt op eigentijdse wijze de boeiende geschiedenis van kip en ei in beeld. De musea hebben hun deuren voor je geopend op Tweede Pinksterdag.

Pinkstermarkt in Elburg
Op 2e Pinksterdag vindt in Elburg de jaarlijkse Pinkstermarkt plaats. Er zullen 150 kramen zijn met een brede variatie aan artikelen. In de afgelopen jaren was de markt een groot succes met meer dan 20.000 bezoekers. Gezellig met het hele gezin snuffelen en struinen door de binnenstad en langs de oergezellige haven. Naast de markt kan je ook genieten van live muziek of een hapje en drankje op een van de terrassen. Reden genoeg om een bezoekje te brengen aan deze oude vestingstad!

Campings op de Veluwe voor Pinksteren