Wat te doen op de Veluwe met Pinksteren 2022

Binnenkort kunnen we weer genieten van een lekker lang weekend vrij, want op 5 en 6 juni 2022 is het Pinksteren! Weet jij al wat je gaat doen met Pinksteren op de Veluwe? Wij zetten de leukste activiteiten tijdens het Pinksterweekend voor je op een rij.

Activiteiten Pinksteren op de Veluwe

Lente fair bij Kasteel Cannenburch
Er zijn veel leuke activiteiten met Pinksteren op de Veluwe! Bij Kasteel Cannenburch zal een frisse en verrassende fair plaatsvinden. Voor de kinderen is er een uitgebreid kinderprogramma met onder andere de ‘Knutselbus’. Verrassende ontmoetingen en een goed verhaal, het kan je zomaar overkomen. Een compleet en ontspannen uitje voor het hele gezin of met je partner. 

Vier 75+2 jaar bevrijding in Voorthuizen
Op 17 april 1945 werd Voorthuizen bevrijdt door de Canadezen. De bevrijding van Noord Veluwe tot aan het IJsselmeer had de naam Operation Cleanser. Op 3, 4 en 5 juni 2022 kan jong en oud deze geschiedenis herbeleven op het Oranje Terrein in Voorthuizen. Er is een geallieerd kampement waar je kunt zien hoe de bevrijders van toen leefden en vochten voor onze vrijheid. Dit wordt “live” uitgebeeld door zogenaamde Reenactment groepen. Zij creëren op authentieke wijze een indrukwekkende sfeer van 75 jaar geleden.

Sjees van de glijbaan!

Binnen én buiten zwemmen als activiteit met Pinksteren? Dat kan bij Aquacenter Malkander in Apeldoorn. Naast het buitenbad is er een mooi binnenbad met een peuterbad, kleuterbad, wedstrijdbad en een groot recreatiebad. Hier vind je ook een superleuke glijbaan, die binnen begint en dan via verschillende bochten en versnellingen naar buiten gaat, waarna je met een splash weer binnen uitkomt. Wil je tussendoor ook even het wellnessgevoel opzoeken? Maak dan gebruik van de whirlpool en de stoomcabine. Genoeg te doen dus hier met het Pinksterweekend! Bekijk de actuele openingstijden op www.malkander.nl/openingstijden.

Lees verder

1e Pinksterdag op de Veluwe

Pinksterwandeling 
Ga op 1e Pinksterdag op pad met een natuurgids in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Meningen verschillen, maar de natuur is in de vroege zomer misschien wel op haar mooist. Alle planten en dieren in de voedselketen maken overuren in deze periode waarin de voortplantingscyclus op haar hoogtepunt is. Tijdens deze twee uur durende wandeling vanaf het Museonder vertelt de natuurgids je over de bijzondere planten en dieren in het gebied en over hun interactie. 

Jachthoornblazers op Het Nationale Park De Hoge Veluwe
De Overlopers geven Eerste Pinskterdag een demonstratie jachthoornblazen op het Marchantplein. Ze brengen het bijzondere geluid van de jachthoorn ten gehore en laten je kennismaken met de verschillende ceremoniële signalen die er tijdens de jacht gebruikt worden. Er wordt ook een aantal vrije fanfares geblazen. Er worden twee verschillende sets ten gehore gebracht, met tussendoor een pauze. 

 

Kom stoomsnuiven bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Met Pinksteren stoomt het weer op de Veluwe. Op Eerste en Tweede Pinksterdag rijdt de nostalgische stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren. Het station Beekbergen vormt het hart van dit levende spoorwegmuseum. Op Eerste Pinksterdag kan je een ritje combineren met een uitgebreide lunch in het restauratierijtuig. Een superleuk uitje voor het hele gezin met Pinksteren,

Lees verder

Prachtige fietsroutes - Langs statige kastelen en landgoederen

2e Pinksterdag op de Veluwe

Wat te doen op Pinkstermaandag?
Diverse musea Veluwe zijn extra geopend op Tweede Pinksterdag 2022 op de Veluwe. In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur vind je een unieke en veelzijdige verzameling ‘uit de oude tijd’. Het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld brengt op eigentijdse wijze de boeiende geschiedenis van kip en ei in beeld. De musea hebben hun deuren voor je geopend op Tweede Pinksterdag.

Pinkstermarkt in Elburg
Op 2e Pinksterdag vindt in Elburg de jaarlijkse Pinkstermarkt plaats. Er zullen 150 kramen zijn met een brede variatie aan artikelen. Naast de markt kan je ook genieten van live muziek of een hapje en drankje op een van de terrassen. De meeste winkels zijn gewoon geopend. Reden genoeg om een bezoekje te brengen aan deze oude vestingstad!

Campings op de Veluwe voor Pinksteren

Bovenstaande campings zijn ideaal te combineren met alle activiteiten tijdens Pinksteren op de Veluwe! Waar blijf jij slapen?

Geniet van rust en ruimte
Check de drukte om te genieten van rust en ruimte tijdens je bezoek aan de Veluwe. Voor je vertrek zie je aan de hand van live-data of het rustig (groen), gezellig druk (geel) of druk (rood) is. Ook bieden we alternatieve locaties en wie weet ontdek je zo nog een nieuwe plek!