3 tips voor de herfst in Ede

"De Veluwe is voor mij het Toscane van Nederland: rust, ruimte, mooie natuur en verschrikkelijk goeie streekproducten. En Ede is hierin het culinaire hart" zegt chef-kok Christian Weij. Kom deze herfst genieten van de lekkerste streekproducten en geniet van de prachtige omgeving. In Ede proef je de Veluwe!

1. Streekproducten fietsroute - PASTASCHOTEL MET SHIITAKE PADDENSTOELEN EN REMEKER KAAS

De rust, ruimte, mooie natuur en heerlijke streekproducten maken de Veluwe het Toscane van Nederland, vindt chef-kok Christian Weij. “Met prijswinnende kazen, vleesproducten, boters en een opbloeiende wijnproductie, mag Ede zich wat mij betreft het Siena van Nederland noemen", zegt hij. Fiets langs boeren en slagers om je ingrediënten te halen en kook zelf een heerlijk gerecht met streekproducten uit de buurt. Voor de pastaschotel met shiitake paddenstoelen en Remeker kaas rijd je door mooi boerenland bij Ede en Lunteren. Na zo’n fietstocht smaakt dat lekkers extra goed!

Lees verder
Bekijk de route
Food - Eten & Drinken

2. Herfstwandeling en diner bij de Planken Wambuis

Heide, stuifzand, gras- en bouwland, bossen, je komt ze allemaal tegen tijdens een wandeling op de Veluwe. De wandelroute Planken Wambuis voert je langs een aantal prachtige stukken natuur. Tijdens of na het rondje plof je bij restaurant Planken Wambuis neer in een luie stoel bij de open haard. Genieten met een goed glas wijn in je hand! Het restaurant bestaat al 91 jaar en is een van de bekendste wildrestaurants van Nederland. Kies iets lekkers van de kaart vol streekproducten en biologische ingrediënten en laat je culinair verwennen.

Lees verder
Bekijk de route
Restaurant, dineren, eten, Veluwe, culinair

3. Glühwein drinken op de Dickensfair Bennekom

Waan je in het 19e eeuwse Engeland van Scrooge, Oliver Twist en Christmas Carol Singers. Op de Dickensfair in Bennekom kom je helemaal in kerststemming. Houten kramen, kerstbomen, vuurkorven, kaarslicht en optredens van koren, het hele dorp is in stijl opgetuigd. Warm in het weekend van 8 en 9 december op met een glaasje Glühwein en geniet van de vele lekkernijen.

Dickensfair | vrijdag 8 & zaterdag 9 december | Bennekom