Beleef de Veluwe (vanuit huis) in de voorjaarsvakantie

Een weekje geen school: tijd voor activiteiten met het hele gezin! Dit jaar is de voorjaarsvakantie anders dan andere jaren... maar dat betekent niet dat er (vanuit huis) geen veilige uitjes te beleven zijn op de Veluwe. Wij hebben de leukste 7 tips voor je op een rijtje gezet! Dit moet je beleven tijdens de voorjaarsvakantie 2021:

1. Herken jezelf in de Apenheul - Op welke aap lijk jij het meest?

Apenheul is het leukste dagje uit tussen de loslopende apen. In dit bijzondere dierenpark (dat dit jaar 50 kaarsjes mag uitblazen!) op de Veluwe ontdek je bijna 300 apen. Daarvan loopt de helft gewoon los tussen de bezoekers! Helaas zit een bezoek brengen aan de Apenheul er voorlopig niet in. Maar niet getreurd, want ook vanuit huis kan je meer leren over apen en jezelf! Heb jij slimme orang-oetantrekjes? Of ben jij die stoere gorilla?
 

Lees verder
Doe nu de test!

2. Pasgeboren lammetjes kijken - Bij de schaapskooi in Ermelo

In de vroege ochtend van 3 februari is het eerste lammetje geboren bij de schaapskooi van Stichting Schapedrift. Het is een ramlan en hij kreeg de naam Max. Inmiddels zijn er al 20 ramlammeren en 18 ootijes geboren en worden er nog veel verwacht: ongeveer 150 lammetjes! Wie wordt daar nou niet blij van?

Ben je in de buurt en wil je de lammetjes komen bekijken? Bezoek dan de schaapskooi van Ermelo, één van de grootste van Gelderland. Het biedt onderdak aan de Ermelose schaapskudde, die bestaat uit zo’n 300 schapen. In verband met corona is het helaas niet mogelijk om bij de staldeuren naar binnen te kijken. Daarom is er voor bezoekers op het terrein een groot beeldscherm geplaatst, dat beelden uit de schaapskooi geeft. Tijdens de openingsuren is iedereen, met inachtneming van de regels, van harte welkom. Van 12 t/m 28 februari, voorjaarsvakantie, is het terrein van Schapedrift dagelijks geopend. Met wie kom jij langs om schaapjes te tellen?

3. Kinderbelevingspaden Epe - Speur naar zwijnensporen

Houd je loep en verrekijker bij de hand tijdens het lopen van de Zwijnenroute in Epe, je gaat hier op zoek naar een wild zwijn! In het bos zijn drie kinderbelevingspaden uitgezet. Op deze routes van 3 kilometer ga je op avontuur en leer je onderweg vanalles over de natuur. Edelherten, everzwijnen, vogels en ook andere dieren; ze komen allemaal voorbij. Soms zie je in het echt, maar meestal ontdek je een pootafdruk, uitwerpselen of andere sporen. 

Volg vanaf De Ossenstal de kleine zwijntjes die aan de bomen hangen. Voor de volle ervaring haal je in het restaurant eerst een belevingspakket voor €4. Daarvoor krijg je een boekje waarin de routes staan en leuke opdrachten die je tijdens het lopen van de routes kunt uitvoeren. Er zit ook een loepdoosje, verrekijker en pen bij. En dan: speuren maar! Houd voor het afhalen van het belevingspakket de openingstijden op de website van De Ossenstal in de gaten.

Lees verder
Meer info over kinderbelevingspaden

5. Proef de Veluwe - En steun de horeca

Wat een domper voor de horeca dat de deuren nog steeds gesloten zijn! De meeste ondernemers op de Veluwe hebben gelukkig de knop snel omgezet en zijn overgegaan op afhaal en/of bezorgen. Je kunt dus nog steeds volop genieten van allerlei lekkers dat aangeboden wordt. Bij De Waldhoorn heb je ruime keuze aan wildgerechten en bij Theeschenkerij Mossel haal je lekkere belegde broodjes en tosti's af. En dat was nog niet alles... De veluwe heeft voor ieder wat wils! Wat ga jij proeven?

Lees verder
Steun de Veluwse horeca
Valentijn, Wijn,

Hopelijk kan er in de volgende vakantie meer! - Doe alvast inspiratie op voor je volgende bezoek: