Chillen aan het water: fijne recreatiegebieden

Wat is er nou lekkerder dan een heerlijke warme dag doorbrengen op en aan de waterrijke Veluwe. En geloof ons, je zult verrast zijn over alles wat er mogelijk is. Zoveel gezelligheid aan het water, dat kan niks anders worden dan een fijne dag!

Zon, zee en strand

Het vliegtuig hoef je er niet voor in, want zelfs de Veluwe doet soms een tikkeltje mediterraans aan. Strand Horst is hier een perfect voorbeeld van: het ondiepe water en de fijne ligging maken dit tot een heerlijke plek om je handdoek neer te leggen. Tijd voor avontuur? Laat dit water nou uitstekend geschikt zijn om te kitesurfen! Wakeboarden of vliegen van de kabelbaan meer jouw ding? Bij Burnside Cablepark zit je aan het water en kan je tussen de activiteiten door genieten van de gevarieerde kaart. 

Lees verder
Watersport, Veluwe, Water, Actief

Historische stad Elburg

Stad en strand combineren? Hanzestad Elburg ligt aan de Randmeren, waar het barst van de recreatiemogelijkheden. Stap in Elburg in een historische botter en vaar mee. Of nog leuker: blijf overnachten op een botter bij Botterstichting Elburg. Restaurant De Haas is een perfecte plek om even te pauzeren.

Harderwijk

Zonnen en zwemmen bij het stadsstrand in Harderwijk is een tip! Loop door het historische centrum en wandel zo het strand op. Stop dan even bij Walhalla, hier geniet je heerlijk aan het water. Op zoek naar een terras aan de haven? Veluvia is the place to be! Een goede kop koffie of een rondvaart in een gerenoveerde salonboot uit 1925: het kan allemaal.

Lees verder

Ontdek de groene IJsselvallei

Tussen de Veluwe en de IJssel vind je een prachtig waterlandschap. Met weidse uiteraarden, bloemrijke graslanden en gezellige dorpjes. Het is zeker het bezoeken waard. Het gebied is het beste te ontdekken op de fiets of al wandelend. Verschillende klompenpaden leiden je door de landschappen. Ook vanaf het water zie je de mooiste dingen. Huur een kano en peddel over het water. 

Ontdek Nijkerk!

De haven bij Strandhuys Nijkerk geeft je het ware maritieme gevoel. Als je aan de kade zit, met het weidse uitzicht over de haven dan weet je zeker dat je goed zit. Heerlijk borrelen en aan het einde van de avond maak je een heerlijke strandwandeling. Het is er echt goed vertoeven! Ook voor de kinderen is het een perfecte plek met verschillende speeltoestellen en natuurlijk een duik in het water. Nog lang niet uitgekeken in Nijkerk? Overnacht op Droompark Bad Hulckesteijn, vlak aan het Nijkerkernauw.

Lees verder

Overnachten langs het water

We snappen dat je de Veluwe verder wil ontdekken. Blijf daarom overnachten aan het water. Bij Bad Hoophuizen hoef je je zeker niet te vervelen. Er is van alles te doen: van speeltuinen voor de kinderen tot wellness om even helemaal tot rust te komen. Bij EuroParcs Resort Veluwemeer kijk je je ogen uit als je het uitzicht ziet. Met al dat water om je heen kan je het bijna niet laten om een keer te gaan zeilen, op een catamaran te zitten of te kayakken. Er is in ieder geval genoeg te beleven.

De komende maanden weet je waar je naar toe moet als het weer zich van de zonnige kant laat zien. Laat je verrassen door de fijne recreatiegebieden op de Veluwe. Deel je ervaring met #visitveluwe!

Er is nog veel meer te doen! - Laat je inspireren