De leukste uitjes voor de herfstvakantie

Uitjes op de Veluwe

Het herfstachtige weer heeft zijn intrede gemaakt en het zomerweer maakt plaats voor herfstachtige kleuren. Het is tijd voor herfstvakantie! Op de Veluwe pakken de musea en attracties vaak extra uit en zijn er veel leuke dingen te zien en te beleven. Waar ga jij deze vakantie heen?  

Deze tips zijn voor de herfstvakantie van 2020, die is helaas voorbij. Je kan natuurlijk wel inspiratie op doen voor andere tijden in het jaar!

Welke activiteiten zijn er te doen op de Veluwe?

© Het Nationale Park de Hoge Veluwe

Herfstactiviteiten op de Hoge Veluwe

In Het Nationale Park de Hoge Veluwe staat alles in het teken van wild. Er zijn iedere dag verschillende activiteiten te doen. Deze weken staat alles in het teken van wild. Denk aan wilde dieren spotten, wild spelen en wild doen. Ga klimmen en klauteren, knutselen of doe mee aan een spannende speurtocht. 

Lees verder
Meer informatie

De natuur in

Wie de Veluwe zegt, zeg natuur. En een urenlange wandeling hoeft heus niet saai te zijn. Op veel plekken op de Veluwe vind je leuke wandelpaden, speciaal voor kinderen. In Hoenderloo bijvoorbeeld, daar speur je naar kabouters op het Kabouterpad

Houd tijdens de kinderbelevingspaden in Epe de verrekijker bij de hand. Er zijn 3 verschillende gemarkeerde wandelroutes, namelijk de: Zwijnenroute, Hertenroute en Vogelroute. Niet alleen leuk om te lopen, maar ook nog eens super leerzaam! Zo leer je tijdens de route van alles over de wilde dieren en kun je ze zelfs spotten bij de wildkijkwand.

Lees verder
Meer informatie
© Jurjen Drenth

Speculaas bakken in het Bakkerijmuseum

Speculaar is een eeuwenoude lekkernij die helemaal past bij de herfstmaanden. Maar waar bestaat het uit? Kom meer te weten bij het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Kinderen kunnen zelf speculaarpoppen bakken met gebruik van een originele koekplank. Er is ook een spannende speurtocht! Natuurlijk kun je heerlijk gevulde speculaas ook even zelf proeven. Of kies jij voor de vers gebakken poffertjes uit eigen bakkerij? 

Lees verder
Ontdek het Bakkerijmuseum

Dit vind je misschien ook leuk: