De leukste uitjes voor de herfstvakantie

Het herfstachtige weer heeft zijn intrede gemaakt en het zomerweer maakt plaats voor herfstachtige kleuren. Het is tijd voor herfstvakantie! Op de Veluwe pakken de musea en attracties vaak extra uit en zijn er veel leuke dingen te zien en te beleven. Waar ga jij deze vakantie heen?  

Deze tips zijn voor de herfstvakantie van 2021

Welke activiteiten zijn er te doen op de Veluwe?

Herfstactiviteiten op de Hoge Veluwe

In Het Nationale Park de Hoge Veluwe staat alles in het teken van wild. Denk aan wilde dieren spotten, wild spelen en wild doen. Ga met de natuurgids op excursie en ontdek hoe je de sporen van wild (en misschien zelfs wel echte wilde dieren) kunt ontdekken.

Lees verder
Wilde Weken Wildexcursie

Op zoek naar het leukste uitje?

IEDEREEN VINDT Z'N DRAAI OP DE VELUWE

Van aapjes spotten bij de Apenheul, tot gillend in een snelle achtbaan in Kinderpretpark Juliantoren. En van geschiedenis snuiven in Paleis Het Loo, tot uren fietsen in Het Nationale Park de Hoge Veluwe. Ga voor het avontuur in de mangrove van Burgers’ Zoo. Geniet van kunst in het Kröller-Müller museum. Of vermaak je in een van de andere talloze attracties en dierenparken, van klein tot groot, en van superavontuurlijk tot gezinsvriendelijk. Wat je ook kiest, je vindt altijd je draai op de Veluwe.

Oh, je kúnt niet kiezen? Geen probleem. We helpen je graag je draai te vinden, met het rad hieronder.

Lees verder
Draai aan het rad!

Hallo meneer de Uil waar brengt u ons naar toe? - Naar Fabeltjesland? Ja, naar Fabeltjesland!

'Dag, lieve kijkbuiskinderen!'

Meneer de Uil en vele andere bijzondere karakters uit het Grote Dierenbos zoals Bor de Wolf, Lowieke de Vos en Juffrouw Ooievaar. Ken je ze nog?
In de expositie ‘de Fabeltjeskrant’ in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum die t/m 31 december 2021 loopt zijn de originele poppen en decorstukken uit zowel de originele serie, musical als de bioscoopfilm te zien. Ook kan je oude fragmenten bekijken en luisteren naar de liedjes en bekende uitspraken zoals Tuut, tuut tuut tuut” van Truus de Mier die vast weer vele herinneringen zullen opwekken. Ook kunnen kinderen meedoen aan een knutselworkshop, een meet en greet met meneer de uil meemaken en naar poppenkast voorstellingen kijken. Welkom in de wereld van het Grote Dierenbos!

Lees verder
Expositie de Fabeltjeskrant

De natuur in

Op zoek naar een avontuur in de natuur? Houd tijdens de kinderbelevingspaden in Epe de verrekijker bij de hand. Er zijn 3 verschillende gemarkeerde wandelroutes, namelijk de: Zwijnenroute, Hertenroute en Vogelroute. Niet alleen leuk om te lopen, maar ook nog eens super leerzaam! Zo leer je tijdens de route van alles over de wilde dieren en kun je ze zelfs spotten bij de wildkijkwand.

Lees verder
Routes voor kinderen

Spannende escaperoutes

Bekijk alle evenementen

Dit vind je misschien ook leuk: