De leukste uitjes voor de herfstvakantie

Uitjes op de Veluwe

Op de Veluwe is zoveel leuks te beleven! Veel musea en attracties organiseren deze herfstvakantie extra activiteiten. Wij hebben zes uitjes voor je op een rij gezet.

Dit artikel gaat over de herfstvakantie van 2019, deze is inmiddels afgelopen.

Welke activiteiten zijn er te doen op de Veluwe?

© Het Nationale Park de Hoge Veluwe

Herfstactiviteiten op de Hoge Veluwe

In Het Nationale Park de Hoge Veluwe staat alles in het teken van wild. Er zijn iedere dag verschillende activiteiten te doen. Denk aan een pootafdruk maken, een pindakaaspothouder knutselen, klimmen op een evenwichtsparcours, zwerfkei werpen of op dierenzeskamp gaan en kruipen en klimmen als de dieren van de Hoge Veluwe.

Lees verder
Meer informatie
© VSM

Pannenkoekenlunch in de Stoomtrein

Op de Veluwe rijdt een oude historische stoomtrein. Op dinsdag t/m donderdag in de herfstvakantie kun je in deze originele Wagon-Lits meerijden en genieten van een heerlijke pannenkoekenlunch. De vriendjes en vriendinnetjes van je kind zullen jaloers zijn op zo’n uniek uitje!

Lees verder
Meer informatie
© Julianatoren

Een klein beetje griezelen met Halloween in Kinderpretpark Julianatoren

Deze herfstvakantie is het een héél klein beetje griezelig in Kinderpretpark Julianatoren. Het park is prachtig versierd. Bij Jul’s Griezelfeest of Julia's Halloween Dansles leren je kinderen hoe ze als griezel dansen. Ze kunnen hun outfit showen op de Griezelcatwalk en Dino & Dina helpen bij de show. Er is zelfs een echt Griezeldoolhof gemaakt van stro! Natuurlijk kunnen ze ook genieten in de meer dan 60 attracties.

 

Lees verder
Meer informatie
Kinderparadijs Malkenschoten

Kinderparadijs Malkenschoten

© Kinderparadijs Malkenschoten

Happy Halloween bij Kinderparadijs Malkenschoten

Wil je een alpaca in het echt zien? In Kinderparadijs Malkenschoten wonen ze, samen met het varkentje Binky. Naast het bekijken van de dieren kunnen kinderen er heerlijk spelen. Ze kunnen zelf een hut bouwen, klimmen en klauteren en racen over het verkeersplein. Het park is mooi aangekleed in Halloween stijl – helemaal niet eng en heel goed toegankelijk voor kinderen tot en met 10 jaar. Op 21, 23 en 25 oktober zijn speciale Happy Halloween avonden. Kinderen kunnen op ‘heksenjacht’, bekijken shows, proeven toverdrankjes en smikkelen van de heksenkaas.

Lees verder
Meer informatie

Beestachtige uitjes op de Veluwe

Er zijn heel wat dieren te vinden op de Veluwe. Met het gezin op bezoek bij de dieren is altijd een leuk uitje. Een splinternieuw spektakel met zeeleeuwen, kuikens die uit hun ei kruipen of apen die over je heen slingeren in een herfstbos. Lego-liefhebbers kunnen deze herfstvakantie zelfs dieren gemaakt van tienduizenden lego-steentjes bewonderen bij Burgers’ Zoo. Kies uit een van deze zes uitjes – of bezoek ze allemaal!

Lees verder
Meer informatie
© De Ossenstal Epe

Op zoek naar wild

Wat is er in de herfst nou leuker dan blaadjes en nootjes zoeken in een bos? Elke woensdag en vrijdag kun je bij De Osstenstal het Kinder Belevingspad ontdekken. Je komt langs de uitkijktoren die hoog boven de bomen uitkijkt. Na afloop krijgen kinderen een lekkere pannenkoek en ranja. En kunnen ze nog even spelen in de avontuurlijke speeltuin.

Lees verder
Meer informatie
© Jurjen Drenth

Speculaas bakken in het Bakkerijmuseum

Speculaar is een eeuwenoude lekkernij die helemaal past bij de herfstmaanden. Maar waar bestaat het uit? Kom meer te weten bij het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Kinderen kunnen zelf speculaarpoppen bakken met gebruik van een originele koekplank. Er is ook een spannende speurtocht en een vrolijke broodshow in het theater. Natuurlijk kun je heerlijk gevulde speculaas ook even zelf proeven. Of kies jij voor de vers gebakken poffertjes uit eigen bakkerij? 

Lees verder
Meer informatie

Dit vind je misschien ook leuk: