Dit zijn de 5 leukste Veluwse podcasts

Wist jij dat zo’n 6,4 miljoen Nederlands wel eens naar een podcast luisteren? En dat is ook niet zo gek… Het kan namelijk op bijna elke moment: tijdens een lange wandeling, op de fiets, tijdens je treinreis of nog even ter ontspanning voor het slapen gaan. Wij zetten de 5 leukste Veluwse podcasts voor je op een rij.

1. Eropuit met de Boswachter in Het Nationale Park De Hoge Veluwe  

In Eropuit met de boswachter word je meegenomen door Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Lange bomenlanen, uitgestrekte heidevelden en heuvelachtige bossen. En wie weet loop je nog een wild zwijn of edelhert tegen het lijf. De ingang van Het Nationale Park De Hoge Veluwe in Otterlo is het startpunt van de ANWB-wandelroute ‘De Hoge Veluwe’. Boswachter Henk staat klaar om zijn spannende verhalen te delen!

2. De Beeldspieker bij Kasteel Cannenburch

Ga mee op ontdekkingstocht bij het van oorsprong middeleeuwse Kasteel Cannenburch in Beeldspieker. Podcastmaker Ferry is zelf blind, maar wil toch voor zichzelf en de luisteraars een compleet beeld schetsen van de bijzondere omgeving. Ook de toegankelijkheid van de locatie wordt besproken! De podcastaflevering zijn daarnaast volledig uitgetypt, zodat ook dove of slechthorende mensen een inkijkje in het kasteel kunnen krijgen.


4. Pretpark Veluwe

De Veluwe is ongekend populair. De bezoekersstroom legt een grote druk op de natuur en dat is juist hetgeen waar al die mensen voor komen. In de awardwinnende podcast Pretpark Veluwe zoekt bezoeker Frank uit welke bijdrage bezoekers leveren aan deze druk op dit grootste natuurgebied van Nederland. Een maatschappelijk en regionaal belangrijk thema!

5. De Hanze Podcast

De Hanze. Een bekende term, maar wat houdt het eigenlijk in? Het was een gouden tijd voor het oosten van Nederland, lang voor het westen ging floreren. Radiomaakster Astrid de Jong dook in de geschiedenis en vond regionale trots, anekdotes, oude documenten en vooral heel veel liefde voor de Hanzeverhalen. Je hoort het in De Hanze Podcast. Een podcastserie van 4 delen, mede mogelijk gemaakt door het INTERREG-project Grensoverschrijdende samenwerking: Hanzesteden.

Extra tip: Heb je tijdens het thuiswerken, studeren of relaxen behoefte aan wat achtergrondgeluid van zanglijsters, roodborstjes en rondscharrelende zwijnen? In De Buitendienst geniet je een uur lang van de geluiden in de bossen van de Veluwe.

Wandel tijdens het luisteren!