Hattem, Hanzestad, Veluwe

Eropuit met Pinksteren

Binnenkort kunnen we weer genieten van een lekker lang weekend vrij, want op 9 en 10 juni 2019 is het Pinksteren!  Bezoek een van de prachtige kastelen, trek de natuur in of strijk neer in het gras en geniet van fijne muziek en lekker eten. Wij tippen je leuke uitjes voor een heerlijk weekend op de Veluwe.

Dag van het kasteel

​Beleef de kastelen en buitenplaatsen op de Veluwe tijdens de Dag van het Kasteel. Het thema dit jaar is 'Over de Grens'. Via drie verschillende invalshoeken worden verhalen van vroeger tot leven gebracht. Vele Veluwse kastelen openen hun deuren en organiseren leuke activiteiten. Geniet van een prachtig pianoconcert op Kasteel De Vanenburg en ga op zoek naar mooie pareltjes bij een van de gezellige kraampjes op kasteel de Essenburgh of tijdens de Pure Pinksterfair op kasteel Cannenburch. In het kasteelpark staan ruim 80 stands met een breed scala aan buitenartikelen, woonaccessoires en streekproducten. Zin om te relaxen? Geniet van live jazzmuziek op het terras van Brasserie Staverden!

Een dagje actief de kastelen ontdekken kan natuurlijk ook. Bekijk hieronder een aantal mooie fietsroutes langs kastelen en landgoederen.

Prachtige fietsroutes - Langs statige kastelen en landgoederen

Toffe foodfestivals

Foodfestivals: gezellige festivals vol met prachtige authentieke foodtrucks en vooral heerlijke hapjes en drankjes. Je ziet ze overal verschijnen, groot of klein. Tijdens Pinksteren toveren de mobiele keukentjes vele parken om tot gezellige openluchtrestaurantjes op de Veluwe. Prikkel je smaakzintuigen op het Keuken Karavaan Foodtruckfestival bij Zwitsal Apeldoorn en tijdens Eten op Rolletjes in Ede. Deel met je familie en vrienden een picknickkleed, of schuif gezellig aan bij één van de grote tafels. Genoeg gegeten? Dan kun je de avond afsluiten op de lekkerste muziek, terwijl je kinderen nog een wafel opsnoepen!

Lekker wandelen

Nu de natuur weer in bloei staat is het een genot om lekker buiten te zijn en te genieten van al het moois. De voortplantingscyclus is op haar hoogtepunt en alle planten en dieren in de voedselketen maken overuren! Ga 1e Pinksterdag mee met een wandeling met een natuurgids van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De gids vertelt je alles over de bijzondere planten en dieren in het centrumgebied en over hun interactie.

Ook op andere plekken op de Veluwe kun je prachtig wandelen. Welke wandelroute je ook kiest, las ruim voldoende tijd voor kijkpauzes in. Klik hier voor meer inspiratie en mooie routes!

Eropuit met kinderen

Trek er met je kids op uit op de Veluwe! Je vindt er coole attracties, spannende klimbossen en leuke dierentuinen. Of bezoek bij wat minder weer een interessant museum. Er zijn er veel verschillende en je bent er uren zoet! Maak bijvoorbeeld een ritje met de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij en geniet van een heerlijke pannenkoekenlunch. Je kijkt je ogen uit onderweg! Of bezoek het Bakkerijmuseum in Hattem en aanschouw hoe de bakker ouderwetse luilakbollen bakt. De kinderen mogen een eigen Pinksterbloem bakken!

Klik hier voor meer tips voor uitjes met kinderen op de Veluwe.

Dit vind je misschien ook leuk: