Gezellig borrelen: onze tips

De Veluwe: dat je er je culinaire hart kan ophalen dat zal je waarschijnlijk niet meer verbazen. De weg naar de sterrenrestaurants is je dan misschien ook bekend. Maar ook voor de gezellige borrel hoef je niet ver te gaan en laten wij nou net de leukste plekjes kennen!  
 

Brasserie Staverden

Middenin de magische kasteeltuinen van Kasteel Staverden ligt Brasserie Staverden. Een kasteel dat ligt in de kleinste stad van de Benelux. Op de twee terrassen kan je heerlijk genieten van het bosrijke uitzicht. Wandel na de lekkere lunch of een goed kopje koffie de tuinen eens rond, je vindt verschillende wandelroutes in de omgeving. De producten die je bij de Brasserie krijgt, zijn met zorg geteeld: en dat proef je! In de eigen moestuin en kruidentuin kan je verschillende soorten fruit, groenten en kruiden vinden. Loop er gerust naar binnen! 

Lees verder

Brasserie Floor

Na een lange wandeltocht, een flinke fietsroute of gewoon zomaar. Een perfecte plek middenin het bos op de Veluwe om even gezellig neer te strijken: Brasserie Floor. Hier staan ze klaar met een heerlijk biertje van de tap of verschillende wijnen uit de wijnbar. Je kan lekker voor de open haard genieten van de bosrijke omgeving vlakbij het prachtige heidegebied de Renderklippen. 

   

Restaurant Monopole

Bij Restaurant Monopole geniet je van het uitzicht op het water waardoor de borrel toch net even wat lekkerder smaakt. In een waterrijke omgeving van Harderwijk hoort natuurlijk een menukaart die door verschillende vissoorten goed vertegenwoordigd is. 

Lees verder

Brouwerij De Uddelaer

Uddelaer

Houd je wel van een speciaalbiertje? Dan mag een bezoek aan Brouwerij de Uddelaer niet op je lijstje ontbreken! De brouwerij bevindt zich in het koetshuis bij Kasteel Staverden, die helemaal als 'brewpub' is ingericht. Wees getuige van hoe brouwers je biertje brouwen, terwijl je ondertussen nipt van een vers getapt biertje. Tijdens een rondleiding vertellen brouwers je alles over het proces. Naast zes vaste Uddelaer speciaalbieren, staan er regelmatig ‘eenmalig gebrouwen’ bieren op de kaart. 

 

Walhalla Harderwijk

Met je voeten in het zand in hartje Harderwijk? Dat kan! Bij Stadsstrand Walhalla is het heerlijk vertoeven in de zomer, maar ook met winterse temperaturen. De hele week staat het personeel voor je klaar met een cocktail of een warme chocolademelk, het is maar net waar je zin in hebt. 

Borrelen bij Boutique Hotel Beekhuizen

Genieten van de heerlijkste koffie, thee, wijnen en lokale bieren terwijl je omringd wordt door natuur; dat kan bij de Honesty Bar. Deze bar vind je bij Boutique Hotel Beekhuizen. De naam van de bar zegt het al, hier duurt eerlijkheid het langst. Je houdt namelijk zelf bij wat je nuttigt. De lekkerste drankjes samen met snacks en lokale producten maken dit een hele fijne borrelplek! 

 

Lees verder

Dikke Dirck

In de historische binnenstad van Harderwijk, direct aan De Markt is Dikke Dirck de perfecte plek om te stoppen voor een gezellige borrel. Krijg je tijdens het borrelen toch wat stevigere trek? Schroom niet en probeer de befaamde Black Angus burger bereid op een houtkoolgrill - en dat proef je! We garanderen je dat je nog eens terugkomt om de rest van de kaart te proeven.  

                                                                                                                                                                                            
 

Restaurant De Haas

Breng je binnenkort een bezoekje aan de Hanzestad Elburg? Al lopend door het centrum roepen de gezellige bankjes bij Restaurant de Haas in Elburg bijna je naam. In het 17e-eeuwse rijksmonument staan de borrels voor je klaar.

Lees verder

Dit vind je misschien ook interessant...