Gezellig dagje uit: herken jezelf in Apenheul!

Bij Apenheul vind je alle ingrediënten voor een geslaagd dagje uit. Met ongeveer 300 apen, van 35 verschillende soorten, is er van alles te zien en te beleven. Terwijl je door het apenbos loopt, kan het zomaar zo zijn dat er een aap op je schouder springt. Bij Apenheul lopen - in sommige gebieden - de apen namelijk gewoon los. Ontmoet de doodshoofdaapjes, brulapen en ringstaartmaki’s van heel dichtbij! 

Herken jezelf!

Het zal je ook niet verrassen, dat apen van alle dieren het meeste lijken op mensen. En dat maakt het ook zo leuk! Naast dat de apen de leukste grappen en grollen hebben, is het ook nog eens heel herkenbaar. Lijk jij het meeste op een oerang-oetan? Of heb je meer weg van een stoere gorilla? 

Met de apentest herken jij jezelf misschien wel in één van de apen.

Lees verder
Doe nu zelf de test

Wist je dat...?

... de blauwoogmaki niet alleen blauwe ogen kan hebben? Je vindt ook blauwoogmaki’s met groene tot grijze ogen! Deze aapjes zijn halfapen, met een natte neus én snorharen. Vergeet de ‘poetsnagel’ niet, waarmee ze hun vacht grondig schoonmaken.

... de Geelborstkapucijnaap zichzelf in de natuur insmeert met bladeren van sterk geurende planten? De apen die in Apenheul leven krijgen hiervoor ui en knoflook, zodat ze dit ritueel in stand kunnen houden.

... het Doodshoofdaapje een heel sociaal dier is? Ze leven in grote groepen van 20 tot wel 100 apen. Dit heeft veel voordelen, want er zijn altijd veel ogen die goed opletten. 

Lees verder

Of wist je dat...?

... de Grijspootdoeroecoeli ’s nachts tot leven komt? Daarom is in Apenheul het dag- en nachtritme omgedraaid. Daardoor kan je de aapjes tijdens je bezoek bewonderen!

... dat Apenheul méér is dan alleen een leuk dagje uit? Het Apenheul Natuurbehoudfonds beschermt de apen en de natuur wereldwijd. Bezoek je Apenheul, dan draag je automatisch een steentje bij.

... dat de Gorilla ook wel de zilverrug wordt genoemd? Volwassen mannetjes krijgen namelijk zodra ze volwassen zijn zilvergrijze vacht op hun rug en benen. 

Lees verder