Glamping: kamperen, maar dan luxe

Kamperen: voor veel mensen staat het gelijk aan verblijven midden in de natuur, kinderen die razendsnel vriendjes maken en het absolute gevoel van vrijheid. Maar voor anderen klinkt het vooral als primitief en ongemakkelijk. Voor die laatste groep is er tegenwoordig het glamping concept. Linda van Melle, marketing manager op Recreatiepark De Boshoek, legt het ons uit.

Kamperen met kinderen
Als kind kampeerde Linda regelmatig met haar ouders. Ze wandelden door de bergen van Noorwegen van hut naar hut. Linda: “Ik heb mooie herinneringen aan die tijd: het één zijn met de natuur, de geur van het hout van de trekkershutten, het samenzijn met het gezin.” Toch verdween het kamperen langzaam uit haar leven naarmate ze ouder werd. Tot ze haar huidige vriend leerde kennen, die een vouwwagen had. Ze vertelt verder: “Met kinderen is kamperen gewoon harstikke leuk, want ze maken veel sneller vriendjes dan wanneer je in een hotel zit. Maar dat opzetten van die vouwwagen vond ik vooral erg tijdrovend. Het is geen leuke klus, maar meer een noodzakelijk kwaad waar je doorheen moet om daarna te kunnen genieten van het kamperen.”

Luxe van een bungalow
Met de komst van glamping wordt het kamperen voor een veel grotere groep mensen aantrekkelijk. Linda noemt het ook wel ‘kamperen zonder ongemak’. Ze probeerde het zelf uit op De Boshoek, waar je de keuze hebt uit een volledig ingerichte trekkershut of een safaritent. Linda: “Het is heerlijk! Je hebt de beschikking over een volledig ingerichte keuken, soms zelf met vaatwasser. Het privé sanitair bevindt zich pal naast je verblijf of  je hebt een badkamer ín je eigen tent. Je hebt dus alle luxe van een comfortabele bungalow, maar met de positieve effecten van het kamperen. En zodra je aankomt, kun je meteen gaan genieten.”

Moeilijk kiezen
Linda vindt het moeilijk kiezen wat haar favoriete accommodatie is: “Trekkershutten vind ik echt fantastisch, de geur van het hout bezorgt me flashbacks naar vroeger. Ze zijn heel luxe en sfeervol, maar in de tent zit een badkamer, dus dat is nog nét iets luxer.” Veel mensen vinden het zich moeilijk voor te stellen dat het kan; kamperen in luxe. Maar het kan dus echt. Linda sluit dan ook graag af met het volgende: “Je moet het echt een keer ervaren. Aan glamping zit echt helemaal niks primitiefs meer, enkel veel comfort. Je moet het beleven om het te begrijpen.”

Dit artikel is geschreven door Tekstbureau Grenzeloos.

Dit vind je misschien ook leuk: