Heerlijk wild eten op de Veluwe

De blaadjes aan de bomen tonen prachtige herfstkleuren, de ochtenddauw is zichtbaar in het landschap en het haardvuur knispert gezellig. Dit is het moment waar veel wild liefhebbers naar uitkijken: het wildseizoen is geopend!

Het wildseizoen is een van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland. Bij de meeste restaurants begint het wildseizoen in oktober, wanneer de jacht op fazant en haas wordt geopend. Het wildseizoen eindigt op tweede kerstdag. Nu is dus hét moment om wild te proeven!

Proef de smaak van de Veluwe en geniet van heerlijke wildgerechten. Dit zijn onze tips.

Hotel-Restaurant de Echoput

Op een unieke locatie in Apeldoorn, in de bossen van Paleis Het Loo, ligt De Echoput. Dit luxe restaurant staat bekend om de bereiding van wild en paddenstoelen. Vrijwel het hele jaar staat hier vers Hollands wild op de kaart, mede door de ligging van het restaurant in het grootste wildgebied van Nederland. Vruchten uit de bosrijke omgeving worden verwerkt tot de lekkerste gerechten en krijgen een plekje op de menukaart. Maak je ervaring compleet met het wildarrangement. Geniet van de heerlijke keuken van de Echoput in combinatie met een rustgevende overnachting en goed ontbijt de volgende ochtend!

Restaurant Planken Wambuis

Planken Wambuis is een van de bekendste wildrestaurants van Nederland. Hier moet je als wildliefhebber dus zeker een keer gegeten hebben! Lunchen of dineren bij Planken Wambuis is heerlijk culinair genieten. Geïnspireerd op de seizoenen stelt chef-kok Manfred Majoor samen met zijn keukenbrigade verrassende en harmonieuze combinaties samen.  Ruimte over voor een dessert? De kaart biedt onwijs veel lekkers om uit te kiezen!

Brasserie Staverden

Vrijdagavond is wildavond bij Brasserie Staverden! In de herfst geniet je hier volop van het wildseizoen, in de prachtige brasserie, middenin de kasteeltuinen van Staverden. Iedere vrijdag vanaf 17.00 uur wordt het heerlijke viergangen wildmenu geserveerd. Maak je avond compleet met een bijpassend wijnarrangement. 

Restaurant de Waldhoorn

Op een steenworp afstand van Het Nationale Park De Hoge Veluwe vind je restaurant De Waldhoorn. De seizoenen zijn hier leidend voor het menu. In het najaar geniet je van smaakvolle stoofpotjes en heerlijke wildgerechten. De lokale producten en gerechten, het sfeervolle restaurant en de welgemeende gastvrijheid verzorgen een echte Veluwse ervaring!

Hotel Dennenheuvel

Pal aan de bovenste rand van de Veluwe ligt het sfeervolle hotel Dennenheuvel. In een warme en rustige ambiance proef je bij Hotel Dennenheuvel het heerlijke wildmenu. Op een verrassende en eigentijdse manier worden zes gerechten geserveerd, inclusief bijpassende wijnen. Voortdurend spannen de koks hun voor je in om de lekkerste en eerlijkste producten te serveren. Genieten en nieuwe energie opdoen gaat hier vanzelf! Ben jij een echte wildvleesliefhebber en wil je ook heerlijk slapen? Kies dan voor het wild & wijn arrangement!

Restaurant het Aardhuis

Dit jaar is het Aardhuis in Hoog-Soeren opnieuw geopend. Om er te komen moet je wel even doortrappen. Het Aardhuis ligt namelijk op het op één na hoogste punt van de Veluwe, de Aardmansberg. De eerste etage is ingericht als een bezoekerscentrum waar je op een interactieve manier informatie over het natuurbeheer, de flora en fauna en de verbintenis van de Koninklijke familie met dit gebied krijgt.

Op de uitgebreide menukaart van het restaurant voert wild de boventoon. Precies wat je mag verwachten op deze historische plek waar je als bezoeker met een beetje geluk het wild in hun eigen leefomgeving kunt spotten!

Bekijk hier - de laatste blogs