Heerlijk wild eten op de Veluwe

De blaadjes aan de bomen tonen prachtige herfstkleuren, de ochtenddauw is zichtbaar in het landschap en het haardvuur knispert gezellig. Het begin van de herfst is een moment waar veel wild liefhebbers naar uitkijken! Het wildseizoen is een van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland. Bij de meeste restaurants begint het wildseizoen in oktober, wanneer de jacht op fazant en haas wordt geopend. Het wildseizoen eindigt op Tweede Kerstdag. Bij sommige locaties is van tevoren reserveren verplicht. Voor up-to-date informatie verwijzen we je graag door naar de website van de locatie zelf. 

Restaurant Planken Wambuis

Planken Wambuis is een van de bekendste wildrestaurants van Nederland. Hier moet je als wildliefhebber dus zeker een keer gegeten hebben! Lunchen of dineren bij Planken Wambuis is heerlijk culinair genieten. Geïnspireerd op de seizoenen stelt de kok samen met zijn keukenbrigade verrassende en harmonieuze combinaties samen. Veel ingrediënten zijn biologisch, huisgemaakt, of komen uit de regio. Ruimte over voor een dessert? De kaart biedt onwijs veel lekkers om uit te kiezen!

 

Lees verder

Hotel Restaurant de Echoput

Op een unieke locatie in Apeldoorn, in de bossen achter Paleis Het Loo, ligt Hotel Restaurant de Echoput. Dit luxe restaurant staat bekend om de bereiding van wild en paddenstoelen en bestaat maar liefst langer dan 65 jaar. Vrijwel het hele jaar staat hier vers Hollands wild op de kaart, mede door de ligging van het restaurant in het grootste wildgebied van Nederland. Vruchten uit de bosrijke omgeving worden verwerkt tot de lekkerste gerechten en krijgen een plekje op de menukaart. Maak je ervaring compleet met een culinair arrangement: geniet van de heerlijke keuken van de Echoput in combinatie met een rustgevende overnachting en goed ontbijt de volgende ochtend!

Hotel Restaurant De Echoput

Brasserie Staverden

Brasserie Staverden is een unieke locatie in Nederland. Onder andere door haar bijzondere ligging midden in de 17e eeuwse kasteeltuinen van Staverden. Geniet van een prachtige wandeling in de omgeving en sluit je dag af met een heerlijke lunch of diner. In de keuken wordt veel met seizoensgebonden en pure streekproducten gewerkt, zo ook het wild in het najaar. Eten bij de brasserie is een beleving voor het oog, de zintuigen en de smaakpapillen. Zo kan je ook een beleving aan tafel verwachten. De ‘catch of the day’ wordt aan tafel gefileerd en het nagerecht verrassend gepresenteerd. De brasserie is iedere woensdag t/m zondag geopend.

Restaurant de Waldhoorn

Op een steenworp afstand van Het Nationale Park De Hoge Veluwe vind je restaurant De Waldhoorn. De seizoenen zijn hier leidend voor het menu. In het najaar geniet je van smaakvolle stoofpotjes en heerlijke wildgerechten. De lokale producten en gerechten, het sfeervolle restaurant en de welgemeende gastvrijheid verzorgen een echte Veluwse ervaring! 

Lees verder

Hotel Dennenheuvel

Pal aan de bovenste rand van de Veluwe ligt het sfeervolle Hotel Dennenheuvel. In een warme en rustige ambiance proef je bij Hotel Dennenheuvel het heerlijke menu met wild uit de 'achtertuin' en diverse eigen en Veluwse streekproducten. Op de steeds wisselde kaart tref je gerechten op een verrassende en eigentijdse manier bereid. Voortdurend spannen de koks hun voor je in om de lekkerste en eerlijkste producten te serveren. Genieten en nieuwe energie opdoen gaat hier vanzelf!  

Parkrestaurant in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Schuif na een heerlijke dag in de natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe aan in het Parkrestaurant, dat zeven dagen per week geopened is. Dit restaurant is prachtig gelegen in het Park Paviljoen en serveert wild uit eigen park in een heerlijk samen te stellen 3-gangen menu. Dat is nog eens bijzonder! 

Bekijk hier - de laatste blogs