Hemelvaart weekend activiteiten op de Veluwe

Hemelvaart op de Veluwe; dat betekent een succes! Bezoek een van de vele musea en attracties en stop tussendoor voor een drankje op het terras. Ben je van plan om vroeg op pad te gaan en te gaan dauwtrappen? Dan hebben we ook een paar mooie routes voor je. 

Wanneer is het Hemelvaart?

Hemelvaart valt dit jaar op donderdag 26 mei 2022.

Hemelvaart activiteiten op de Veluwe 2022

Dauwklimmen in de klimbossen

Vroeg uit de veren? Ga dauwklimmen in Klimbos Garderen of Kimbos Harderwijk! Slingerend tussen de bomen genieten je kinderen met volle teugen van het klimavontuur. En dat maakt hongerig! Geen probleem, er staat een ontbijtje aan de picknicktafels klaar. 

Lees verder

Activiteiten Hemelvaartsdag 2022

Lentespeurtocht Kasteel Cannenburch

In de lente gebeurt er van alles buiten. De vogels fluiten, de groei zet in en de (moes)tuinen gaan in bloei. Wil je meer ontdekken over wat er allemaal met de natuur gebeurt in de lente? Ga dan naar de lentespeurtocht bij Kasteel Cannenburch. Aan de hand van verschillende opdrachten in de speurtocht kom je meer te weten over het park en zijn bewoners. Je gebruikt je visnet als knapzak en voor het uitvoeren van je opdrachten. Onderweg kun je even uitrusten op een bankje en iets lekkers eten of drinken uit je visnetje. En het leuke is, je mag deze meenemen naar huis!

 

 

Lees verder
Klik voor meer info
Kasteel Cannenburch, Macht en Pracht,

Helpen op de boerderij!

Handen uit de mouwen en aan de slag op de boerderij! Dat kan bij Recreatie- & Hertenboerderij De Weerd in Nijbroek. De kinderen gaan, met leuke kleine (en grote) kruiwagens de herten voeren, de varkens verwennen door ze te borstelen en de alpaca’s brokjes geven. En natuurlijk helpt de boer(in) een handje! 

Lees verder

Een ritje met de stoomtrein

Op 26 mei is het Nationale Stoomtreindag. Tijd om eens in een echte stoomtrein te rijden! Op deze dag rijdt de VSM met meerdere stoomtreinen intensief tussen Apeldoorn en Beekbergen, en tussen Beekbergen en Loenen. Ook vinden er in het historische Museumstoomdepot verschillende activiteiten plaats: locomotieven worden gerangeerd, op de draaischijf geplaatst, van kolen voorzien door een oude kolenkraan, en onder de waterkolommen gereden voor het innemen van water. Ben je op pad op te dauwtrappen, dan mag je fiets deze dag gratis mee! 

Lees verder

Misschien is het volgende ook interessant voor jou