Kerstvakantie uitjes op de Veluwe 2021

De kerstvakantie is de perfecte periode om lekker samen te zijn en er op uit te gaan. Dit jaar is de kerstvakantie weer anders dan andere jaren en zijn de mogelijkheden helaas beperkt. We bieden je graag inspiratie voor activiteiten die plaatsvinden in de kerstvakantie. Fijne feestdagen! 

Alle regio's in Nederland hebben van 25 december 2020 t/m 9 januari 2021 kerstvakantie. 

Zaag je eigen kerstboom - in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Heb jij jouw huis nog niet kerstklaar gemaakt? Dat hoeft geen probleem te zijn. Degene die dit jaar geen spar maar een échte scharrel-den in huis wilt hebben, kan terecht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Verken de natuur van het Park en ga op zoek naar jouw perfecte boom binnen de toegewezen zaaglocaties. Om te voorkomen dat de open stuifzandlandschappen dichtgroeien, mogen de bomen, bij vertoning van een 'Zaag je eigen Kerstboom-bon', omgezaagd en meegenomen worden. Zo vind je dé unieke boom en help je natuur ook nog eens een handje mee! 

Lees verder
Zaag je eigen kerstboom

Winterwandelingen op de Veluwe

Ga op pad in de Veluwe! Met vele honderden kilometers aan paden is de Veluwe een walhalla voor wandelaars. Ook in de winter. En aan het eind van de middag, als het al gaat schemeren, hoor je – met een beetje geluk – zwijnen knorren en reeën blaffen.

De leukste wandelroutes voor de kerstvakantie:

Lees verder

Beleef de Veluwe vanuit huis

Eropuit gaan was nog nooit zo makkelijk. In je pyjama op de bank genesteld of achter je laptop met een dampende kop thee en dan tóch de hoogtepunten van de Veluwe zien. Het kan gewoon! Waar ga jij vandaag naartoe?

Lees verder
Ontdek onze thuisblijftips
Kasteel Cannenburch in de winter

Hopelijk volgend jaar een andere kerstvakantie! - Doe hier inspiratie op voor je volgende bezoek: