Kerstvakantie uitjes op de Veluwe 2023

De kerstvakantie is de perfecte periode om lekker samen te zijn en eropuit te gaan. Voor jong en oud hebben we de leukste activiteiten die plaatsvinden in de kerstvakantie voor je op een rijtje gezet. Fijne feestdagen! 

Alle regio's in Nederland hebben van 24 december 2023 t/m 8 januari 2024 kerstvakantie. 

Schaatspret!

Deze winter hebben meerdere Veluwse steden weer een ijsbaan neergezet. Cirkel rondjes op jouw ijshockey- of kunstschaatsen, oefen met achteruit schaatsen en drink een warme kop chocolademelk om op te warmen.

Schaatsen in Ermelo
In de hele decembermaand tot en met 6 januari ligt er aan het begin van het dorp een kunstijsbaan. Heerlijk om even te schaatsen en daarna op te warmen in de aanwezige horeca.

Schaatsen in Harderwijk
De opening van de ijsbaan is op vrijdag 24 november. Het worden weer ruim zes weken vol met ijspret en gezelligheid! Elke vrijdag- en zaterdagmiddag wordt Disco on Ice georganiseerd!

Lees verder

Lekker uitwaaien op de Veluwse stranden

Kom lekker uitwaaien bij de mooiste recreatiegebieden op de Veluwe. Mocht je een trouwe viervouter hebben dan mag deze vanaf 1 oktober lekker mee! Prachtige losloopgebieden met de perfecte combinatie van strand, water en groen. Ravotten met nieuwe hondenvriendjes, een plons in het water of gewoon een lekker lange wandeling. Ook zonder hond kun je je goed vermaken op deze mooie recreatiegebieden. Vooral voor de sportievelingen onder ons. Probeer een van de mooie hardlooproutes bij Bussloo of Zeumeren, sloof je uit in een van de nieuwe urban sportsparken of ga op avontuur in een van de outdoor centra.

De leukste kerstvakantie activiteiten

 • Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

  Zweefmolen, rupsbaan, vlooiencircus en paardenderby. Zwieren op de overdekte rolschaatsbaan. Zien hoe je klompen maakt en struinen over de Wintermarkt. Beleef van 2 december 2023 t/m 14 januari 2024 in het Nederlands Openluchtmuseum de winter van toen. Compleet met nostalgische Winterkermis, sfeervolle rolschaatsbaan, lampjes, wintermarkt en meer. Pret voor jong en oud!

  Winter in het Nederlands Openluchtmuseum
 • Kerstvakantie op Paleis Het Loo

  Het paleis is prachtig versierd, met lichtjes, bomen en gedekte tafels. Geschenken van de Oranjes van vroeger staan te pronken en in de grand foyer stap je binnen in een wereld vol glitter en glans. Voor kinderen: een speurtocht, een audioverhaal voor families of een knutselactiviteit. Of een bezoek aan het Juniorpaleis, het vrolijke kinderhof? In stal 1 wordt dagelijks diverse keren ‘De Grote Kerstfilm’ vertoond. Het kan allemaal op Paleis Het Loo.

   

   

  Kerstvakantie op Paleis Het Loo
 • Cannenburch in Kerstsfeer

  Cannenburch in Kerstsfeer
 • VSM Christmas-Express vanaf station Arnhem Centraal

  VSM Christmas-Express vanaf station Arnhem Centraal
 • Jeugdorkest Nederland Wintertournee

  Jeugdorkest Nederland Wintertournee
 • Ermelo Kerst Sing In

  Zing kerstliederen onder het toeziend oog van de schapen uit de Schaapskooi.

  23 december
  Ermelo Kerst Sing In

Evenementen op de Veluwe

Winterwandelingen op de Veluwe

Ga op pad op de Veluwe! Met vele honderden kilometers aan paden is de Veluwe een walhalla voor wandelaars. Ook in de winter. En aan het eind van de middag, als het al gaat schemeren, hoor je – met een beetje geluk – zwijnen knorren en reeën blaffen. Ook worden er tijdens de donkere dagen lichtjeswandelingen georganiseerd voor wat extra licht en gezelligheid.

De leukste wandelingen voor de kerstvakantie:

Lees verder

TopParken

Een nachtje, weekend of (mid)week weg op de Veluwe? Boek dan je vakantie bij TopParken! TopParken heeft maar liefst vijf vakantieparken gelegen op de Veluwe. Geniet van de mooie, afwisselende natuur in een vakantiewoning, villa of op een kampeerplaats. Het maakt niet uit welk seizoen het is en of je nu heerlijk tot rust wilt komen of juist een actieve vakantie wilt beleven, op de vakantieparken van TopParken op de Veluwe is er voor ieder wat wils. En nog een bonus: honden zijn op alle TopParken welkom! 

Lees verder
Lees meer

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK: