Kerstvakantie-uitjes op de Veluwe 2022

De kerstvakantie is de perfecte periode om lekker samen te zijn en eropuit te gaan. Voor jong en oud hebben we de leukste activiteiten die plaatsvinden in de kerstvakantie voor je op een rijtje gezet. Fijne feestdagen! 

Alle regio's in Nederland hebben van 24 december 2022 t/m 8 januari 2023 kerstvakantie. 

Schaatspret!

Deze winter hebben meerdere Veluwse steden weer een ijsbaan neergezet. Cirkel rondjes op jouw ijshockey- of kunstschaatsen, oefen met achteruit schaatsen en drink een warme kop chocolademelk om op te warmen.

Schaatsen in Ermelo
In de hele decembermaand tot en met 7 januari ligt er aan het begin van het dorp een kunstijsbaan. Heerlijk om even te schaatsen en daarna op te warmen in de aanwezige horeca.

Schaatsen in Harderwijk
De opening van de ijsbaan is op vrijdag 25 november. Het worden weer ruim zes weken vol met ijspret en gezelligheid! Elke vrijdag- en zaterdagmiddag wordt Disco on Ice georganiseerd!

Lees verder

Dagje museum

Kunst kijken in een van de mooist gelegen museumgebouwen van Nederland? Dát kan in Museum Arnhem. Met tentoonstelling Open geeft Museum Arnhem een impuls aan de educatieve traditie. Je wordt uitgenodigd om de werken op verschillende manieren te ervaren en deze ervaringen actief met elkaar te delen. 

Bezoek in de kerstvakantie tentoonstelling Mirages met werk van Lieven Hendriks in CODA Museum in Apeldoorn en droom weg in je eigen fantasie!

De leukste kerstvakantie-activiteiten

Evenementen op de Veluwe

Winterwandelingen op de Veluwe

Ga op pad op de Veluwe! Met vele honderden kilometers aan paden is de Veluwe een walhalla voor wandelaars. Ook in de winter. En aan het eind van de middag, als het al gaat schemeren, hoor je – met een beetje geluk – zwijnen knorren en reeën blaffen. Ook worden er tijdens de donkere dagen lichtjeswandelingen georganiseerd voor wat extra licht en gezelligheid.

De leukste wandelingen voor de kerstvakantie:

Lees verder

Zaag je eigen kerstboom

Heb jij jouw huis nog niet kerstklaar gemaakt? Dat hoeft geen probleem te zijn. Degene die dit jaar geen spar maar een échte scharrel-den in huis wil hebben, kan terecht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Verken de natuur van het Park en ga op zoek naar jouw perfecte boom binnen de toegewezen zaaglocaties. Om te voorkomen dat de open stuifzandlandschappen dichtgroeien, mogen de bomen, bij vertoning van een 'Zaag je eigen Kerstboom-bon', omgezaagd en meegenomen worden. Zo vind je dé unieke boom en help je natuur ook nog eens een handje mee! 

Lees verder
Zaag je eigen kerstboom

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK: