IJsbaan winterpaleis het Loo

Kerstvakantie uitjes op de Veluwe 2019

De kerstvakantie is de perfecte periode om lekker samen te zijn en er op uit te gaan. Ben je op zoek naar tips voor een dagje uit op de Veluwe? Van een wandeling in het bos, kersttafels dekken in een vorstelijk paleis tot schaatsen op een schaatsbaan - wij verzamelden een aantal leuke uitjes voor de kerstvakantie. Wat ga jij doen deze kerstvakantie? 

Wanneer is het kerstvakantie? 

Alle regio's in Nederland hebben van 21 december t/m 5 januari schoolvakantie. 

Welke activiteiten zijn er te doen in de kerstvakantie?

© Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Maak een ritje in de stoomtrein

Beleef dit jaar de Winterse Veluwe vanuit een comfortabel verwarmde stoomtrein! De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij eindigt het jaar met drie mooie winterritten in de stoomtrein op 26, 27 en 28 december. Neem plaats en rijdt in de prachtige stoomlocomotief door mooie winterse akkers en bossen. 

Het ritje met de stoomtrein is helemaal compleet met een bezoekje aan de stationsrestauratie voor een hete chocolademelk, glühwein of een ander drankje! 

Lees verder
Meer informatie

Winterwandelingen op de Veluwe

Met vele honderden kilometers aan paden is de Veluwe een walhalla voor wandelaars. Juist ook in de winter. Vaak is het dan stiller dan in de andere jaargetijden. En aan het eind van de middag, als het al gaat schemeren, hoor je – met een beetje geluk – zwijnen knorren en reeën blaffen. Helemaal top is het als er sneeuw ligt, want dan biedt het landschap de aanblik van een prachtig winterwonderland. Ga er lekker op uit en wandel een van deze zes prachtige winterwandelingen op de Veluwe. 

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe hangt dit jaar echt een prachtige kerfstsfeer. Ga op pad met deze twee uur durende kerfstsfeerwandeling en geniet van de mysterieuze sfeer die het Park uitstraalt. Geniet van de nevel over de velden en het speciale licht wat door de kale bomen schijnt.

Lees verder
Kasteel Cannenburch in de winter

Kasteel Cannenburch in de winter

© Nico van Haastrecht
Kasteel Cannenburch kerstinrichting

Kasteel Cannenburch kerstinrichting

© Kasteel Cannenburch

Kerstopening bij Kasteel Cannenburch in Vaassen

Kasteel Cannenburch opent in de kerstvakantie speciaal haar deuren. Dwaal rond in de feestelijk en sfeervol ingerichte vertrekken van kasteel Cannenburch. Ontmoet de oorspronkelijke bewoners en ga terug in de tijd naar het leven van een adellijke familie in de 18e eeuw. In de kelders van het kasteel kun je lekker opwarmen met een hapje en een drankje. 

Lees verder
Meer informatie
IJsbaan winterpaleis het Loo

IJsbaan winterpaleis het Loo

© Paleis Het Loo

Winterpaleis het Loo

Op dit sprookjesachtige kerstevent op Paleis Het Loo kom je in een theatrale wereld vol vorstelijk gedekte tafels. Je komt alles te weten over het organiseren van een (koninklijk) diner. Neem deel aan activiteiten en workshops. Het Kinderatelier is dagelijks geopend met extra activiteiten in de kerstvakantie. Op de ijsbaan kan iedereen heerlijk schaatsen en vanaf 21 december is er ook een echte zweefmolen!

Lees verder
Meer informatie

Leuke uitjes voor kinderen in de kerstvakantie

© Jurjen Drenth
Nederlands Bakkerijmuseum - peperkoekmannetje maken in de kerstvakantie

Nederlands Bakkerijmuseum - peperkoekmannetje maken in de kerstvakantie

© Nederlands Bakkerijmuseum

Ontdek de wereld van brood en banket

In het gezellige Hattem vind je het Nederlands Bakkerijmuseum. Neem deze kerstvakantie eens een kijkje in de wereld van brood en banket!  De Kerstshow van Bakker Fred is goed voor drie kwartier bakplezier. Met deeg, een schaar, een paar krenten en vooral een grote dosis humor bespeelt hij het publiek tijdens het maken van leuke broodfiguren. Kinderen mogen in de kerstvakantie ook zich verkleden als bakker en zelf aan de slag om een eigen peperboekmannetje te maken. Geniet van de gezellige sfeer en de heerlijke geur van versgebakken koek! 

Lees verder
Meer informatie
© Nederlands Openluchtmuseum

maak een reis door de tijd

Het Nederlands Openluchtmuseum opent ook ’s winters haar deuren. Dompel je onder in de winters van vroeger en wandel door het museumpark, neem een ritje in een (warme en droge) tram, luister naar de midwinterhoornblazers, proef stroop in de strookstokerij of bak een broodje boven een vuurtje. Natuurlijk is er ook echt ouderwets Nederlands wintervermaak: ga op (gratis) schaatsen de grote ijsbaan voor de Amsterdamse Westerstraat op. Bij de molen is er een spectaculaire sleebaan!

Lees verder
Meer informatie

Knutselen bij De Spelerij - Uitvinderij

Houden je kinderen van knutselen, schilderen en creatief bezig zijn in de natuur? Dan is de Spelerij-Uitvinderij een geweldige plaats voor hen. De hele dag kunnen ze er op een creatieve manier ontdekken. De Spelerij is een atelier en tentoonstellingsruimte tegelijk, want de speelobjecten in het park zijn kunstwerken. Kinderen kunnen er ook zelf kunst maken. De Uitvinderij is een werkplaats waar ze figuren kunnen zagen, verftekeningen kunnen maken of metaal kunnen bewerken.

Dolfinarium dolfijnen voorstelling winter

Dolfinarium dolfijnen voorstelling winter

© Dolfinarium

Ontdek de wondere waterwereld van heel dichtbij

Het Dolfinarium in Harderwijk opent in de kerstvakantie haar deuren! Speciaal voor de feestdagen is het park mooi versierd met kerstbomen en sfeervolle lichtjes. In het indoor winterspeelparadijs kunnen kinderen lekker spelen en hun eigen kerstbal kleuren.

Geniet van alle zeezoogdieren en van de vele leuke voorstellingen die er door de dag heen plaatsvinden. Tip: bekijk de Snor(rrr)voorstelling en zie met eigen ogen wat een verrassend snelle denkers de grote, trage walrussen zijn! 

Lees verder
Meer informatie

Dit vind je misschien ook leuk