Kleine campings op de Veluwe

Behoefte aan een afwisselende vakantie? Tijd om je caravan of camper uit de stalling te halen of je tent van zolder te pakken en op zoek te gaan naar rust, ruimte en natuur! Ontwaken in de ochtendzon, in de schemering reeën zien rondscharrelen… klinkt heerlijk toch? Dan is een kleinere camping een goede keus én ben je op de Veluwe op het juiste adres. Ruime plekken met voldoende privacy, weg van de stad en de snelweg; wij zetten een aantal favoriete kleine campings op de Veluwe voor je op een rijtje. Je zult je gelijk thuis voelen!

1. Beau Glamping & Mennorode

Zie je het al voor je? Wakker worden met gezang van vogels, je ritst je glampingtent open en voelt de zachte zonnestralen op je gezicht… Heerlijk wakker worden op je eigen terrasje met een vers gezette Nespresso en een goedgevulde picknickmand met een overheerlijk ontbijt. Samen genieten van het uitzicht, de rust en van elkaar kan als geen ander bij Beau Glamping & Mennorode. De camping beschikt over vijf glampingtenten en in 2022 komen er nog twee unieke glampingtenten bij.
 

Lees verder

3. Boerderijcamping De Berkebomen

Het is heerlijk vertoeven op boerderijcamping De Berkebomen in de rustige landelijke omgeving in Ermelo. De Berkebomen is een typisch Veluwse boerderij, gebouwd in 1611. Van oudsher een gemengd bedrijf, met nu akkerbouw, schapen en eenden. Ben je een echte fietsliefhebber? Er zijn in de omgeving onwijs veel mogelijkheden door de bossen, langs het water en over de heide. Binnen 15 minuten sta je in de gezellige, oude vissersstad Harderwijk.

Lees verder

Kleine campings - Ken je deze campings al?

Krijg jij geen genoeg van het buitenleven? In de regio rondom Brummen vind je veel meer van dit soort kleinschalige SVR campings waar tot rust komen voorop staat. Dat is pas puur genieten!

9. Old Putten

Op het landgoed Old Putten, als sinds 1878 in het bezit van familie Rambonnet, ligt een kampeerterrein waar je je direct thuis zult voelen. Een vredig lustoord voor de ware kampeerder door de fraaie ligging, de historische buitenplaats, de rust en ruimte, de vriendelijke sfeer en uitgebreide speelmogelijkheden voor kinderen. Je kunt er zelfs grofwild spotten met de boswachter. Na een korte wandeling wordt de wildobservatiepost in het rustgebied bezocht. Je blijft in de wildobservatiepost tot zonsondergang, in de hoop wild aan te treffen… Dat klinkt als een heerlijk avontuurlijke vakantie in eigen land!

10. Camping Beek en Hei

Camping Beek en Hei vind je in het hart van de Veluwe: Otterlo. Het haastige leven maakt plaats voor het beleven en genieten van natuur en rust. Zin om te wandelen of fietsen? Trek eropuit in natuurreservaat Planken Wambuis en  Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Geniet er van grillige zandverstuivingen, glooiende heidevelden en uitgestrekte bossen met edelherten, reeën, wilde zwijnen en een veelheid aan vogels. Oftewel: kamperen zoals kamperen bedoeld is, bezoek en ervaar!

Lees verder

Misschien vind je dit ook interessant