Categorieën

Met een uniek vervoermiddel de Veluwe op!

De Veluwe staat bekend om de prachtige natuurgebieden en de mooie routes die je door de natuur én langs gezellige dorpen en steden voeren. Voor de optimale beleving van de Veluwe zijn er veel vervoermiddelen beschikbaar, die in veel gevallen ook nog eens duurzaam zijn. Zo ontdek je meteen dat er nog veel meer te ontdekken valt op de Veluwe! 

Beleef jouw Veluwe en ga op pad met een fiets, e-bike, tandem, veerpont, elektrische scooter, ecobuggy etc. We zetten wat tips voor je op een rijtje!

Ga van A naar B op je deelfiets

De deelfiets bied je de mogelijkheid om een plek je fiets te huren, en hem op een andere plek weer in te leveren. De fietsen zijn elektrisch en kunnen voorzien worden van een slot. Via een app kun je de fiets reserveren.

Lees verder
Kijk hier voor de deelnemende locaties

Het water over!

Aan water geen gebrek op de Veluwe! Soms kan het dus zo zijn dat je tijdens je fiets- of wandeltocht gebruik moet maken van een veerdienst. Dit is vooral zo aan de randen van de Veluwe: de IJssel, de Rijn of de Randmeren. Een aanrader is de veerpont die in de zomermaanden vaart tussen Rheden en Rhederlaag tussen fietsknooppunten 26 en 80. Een overtocht met een pontje voegt echt wat toe aan je vakantiebeleving!

Lees verder
Kijk hier voor een overzicht van de veerdiensten

Huur een fiets / tandem

Op verschillende plekken op de Veluwe kun je een fiets huren om een van de Veluwse routes te fietsen. Je kunt in veel gevallen kiezen uit gewone fietsen en elektrische fietsen. Bij de plek waar je je fiets huurt, krijg je vaak een route mee en kunnen de medewerkers je voorzien van allerlei toeristische informatie. Veluwe Actief heeft bijvoorbeeld vestigingen met verhuurpunten in Rheden, Eerbeek en Arnhem. Wist je dat ze naast fietsen nog veel meer verhuren? Zo is er de elektrische VeluweScooter, maar je kunt ook op pad met een step, tandem of E-MTB. Een gezinsuitje vanuit een van de vestigingen is altijd een succes!

Een stoere tocht

Op een originele manier de Veluwe verkennen? Dat kan met een E-chopper van de Veluwe Specialist! Er zijn zowel ‘standaard’ E-choppers te huur als een ‘Deluxe’-versie. Met die laatste lijkt het net of je met een motor op pad bent. Je rijdt een vaste route op dit comfortabele vervoermiddel, waarbij je over heidevlaktes, zandverstuivingen, door mooie bossen en gezellige dorpjes komt. Stap vooral even af voor een hapje en een drankje onderweg. Ideaal voor een gezellig groepsuitje! De E-chopper is beschikbaar in Garderen, Otterlo, Hoenderloo, Harderwijk en Uddel.

Lees verder
De Veluwe Specialist

Fat Max: op pad met de step

Op een volledig elektrisch aangedreven step kun jij met je groep een mooie tocht over de Veluwe maken. De steps zijn heel gebruiksvriendelijk: het is niet nodig om zelf te steppen (maar het mag natuurlijk wel!); ze komen ook vooruit zonder fysieke ondersteuning. Ze zijn volledig elektrisch en zijn daarmee een prachtig duurzaam vervoermiddel om een mooie route mee af te leggen. De route krijg je mee bij het verhuurpunt. Je krijgt uiteraard ook uitleg. Meer informatie?

Lees verder
Outdoor Centrum Nunspeet

Electrische scooter

Op elektrische eepersoons-scooters ontdek je de mooiste plekjes van de Veluwe. Het Nationaal Park Veluwezoom staat bekend om de prachtige vergezichten en het afwisselende landschap. Het rijden op de Veluwescooter is geruisloos. Een auto- of scooterrijbewijs is verplicht. Heb je géén rijbewijs, dan kun je mee op een E-bike. 

TIP: Voorkom parkeerproblemen rondom de Posbank en start bij verhuurlocatie Veluwe Actief Arnhem (buiten de stad, nabij knooppunt Velperbroek). Binnen 10 minuten sta je midden in het Nationaal Park Veluwezoom. Beter dan in de file met de auto!

Lees verder
Meer informatie

Op het water

Ben je meer een watermens? Het is ook mogelijk om een SUP, surfplank, een kano of een bootje te huren. Wist je dat je in Hattem bij Vadesto zelfs een bootje kunt huren in de vorm van een klomp?

Een van de populairste windsurf- en kitesurflocaties van Nederland vind je bij Strand Horst. Het ondiepe water zorgt er onder andere voor dat het water bij uitstek goed is voor wind- en kitesurfen. Daar komt bij dat het ideaal ligt bij de meeste windrichtingen. Heb je zelf geen surfplank? Geen probleem want op Strand Horst kan je surflessen krijgen bij Telstar Surfclub. Ga je liever met de boot het water op? Dat kan! Er is een openbare botenhelling, waar je de boot te water kunt laten.

Ook het nabijgelegen Strand Nulde is een prima startplaats voor surfers en kitesurfers.

In Hulshorst vind je watersportcentrum Windy Waters waar je kan zeilen op een catamaran, windsurfen, stand up paddling beoefenen en kitesurfen! 

Lees verder

Meer lezen?

ER IS ALTIJD MEER VELUWE