Kunstwerken in het Kröller-Müller Museum op De Veluwe in Otterlo.

Musea in en rondom De Hoge Veluwe en de Veluwezoom

Cultuur in de natuur 

Op de Veluwe bestaan maar liefst 21 musea! Er is voor iedereen wel iets interessants te vinden. Er zijn Veluwse musea over geschiedenis en cultuur, zoals het Kröller-Müller Museum en het Nederlands OpenluchtmuseumOf musea over natuur zoals het Museonder onder de grond in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.  Ben je benieuwd naar meer? Bekijk hier het diverse aanbod aan musea. De museumjaarkaart is in bijna elk Veluws museum geldig. We lichten een aantal populaire musea en bezoekerscentra voor je uit.

Het Kröller-Müller Museum

In dit museum komt al het moois samen. De unieke combinatie van kunst, natuur en architectuur staat garant voor een bijzondere ervaring. Je vindt er de tweede grootste verzameling van Van Gogh ter wereld met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Daarnaast bevat de collectie topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. De beeldentuin van het museum telt ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars zoals Auguste Rodin, Henry Moore, Jean Dubuffet en Joep van Lieshout. In het Kröller-Müller Museum krijg je met de museumjaarkaart korting op je entree. Wanneer ga jij dit museum ontdekken? 

Bekijk de openingstijden, bereikbaarheid en prijzen van het Kröller-Müller Museum

Het Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis van Nederland. Met activiteiten, authentieke gebouwen, voorwerpen en verhalen. Het Openluchtmuseum neemt je mee op reis door een periode van tweehonderd jaar geleden tot nu. De mensen in het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen! Trots op het Nederlands erfgoed inspireren ze je met hun verhalen en collectie. Of het nu winter of zomer is, kinderen van alle leeftijden spelen heerlijk op het Zaanse Plein of ervaren het oude ‘werken’ op het Kindererf. Zin in een hapje eten of een goede lunch? Proef oud Hollandse poffertjes met poedersuiker of ga voor een echte verse krentenbol van de bakker! Vergeet bovendien het ritje met de historische tram niet. Het Nederlands Openluchtmuseum op de Veluwe is het perfecte dagje uit voor het hele gezin!

Bekijk de openingstijden, bereikbaarheid en prijzen van het Nederlands Openluchtmuseum

Bezoekerscentra op De Veluwe

Bij de Veluwse bezoekerscentra kun je terecht voor informatie en activiteiten met betrekking tot de Veluwe en de natuur. Drink een kopje koffie of geniet van een lekkere lunch en ontdek wat het natuurgebied voor jou te bieden heeft. Voor de kinderen is er ook genoeg te beleven! Kom meer te weten over de verschillende bezoekerscentra via de interactieve kaart.

Bezoekerscentrum Veluwezoom

Het bezoekerscentrum op de Veluwezoom is het Veluwetransferium Posbank. Een goed begin- of eindpunt van een dagje wandelen of fietsen in Nationaal Park Veluwezoom. In het bezoekerscentrum Veluwetransferium Posbank vind je een exporuimte, een winkel, een multifunctionele vergaderzaal, een gezellige tekenhoek en zitkuil voor de kinderen.

Bezoekerscentrum Hoge Veluwe 

De bezoekerscentra dichtbij Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn Veluwe Natuurcentrum Ede en Bezoekerscentrum Staverden. Hier vind je informatie over Het Nationale Park De Hoge Veluwe en de natuur.

Interactieve kaart

Bekijk eenvoudig alle musea, bezoekerscentra en andere bezienswaardige locaties op De Veluwe met de interactieve kaart!

Vind hier alle musea op de Veluwe