Ontdek de natuur met kinderen

Mooie bossen, heuvels en uitgestrekte heidevelden: de prachtige natuur in de omgeving op de Veluwe nodigt uit om lekker door te wandelen. Ga naar buiten en neem de kinderen mee, er is genoeg te ontdekken!

Kinderbelevingspaden in Epe

Kabouterpad - in Hoenderloo

Ook voor de kleintjes met een grote fantasie is er genoeg te beleven op de Veluwe. Kom bijvoorbeeld kabouters spotten bij het kabouterpad in Hoenderloo. Volg de route langs de gekleurde kabouterpaaltjes en voer ondertussen de verschillende kabouteropdrachten uit. Om het ultieme kaboutergevoel te krijgen, ontvang je voor de tocht begint een rode kaboutermuts en worden je wangen rood geschminkt. Maak de beleving aan het einde van de tocht af door een natuurschilderij te maken, die je thuis kan neerzetten. 

kabouterpad

Op ontdekking in Ede

Met een oppervlakte van maar liefst 32.000 hectare en de meest diverse natuurgebieden van Nederland, is het goed wandelen en wild spotten in Ede. Wild is zo verbonden met Ede dat het jaarrond te beleven is.

Wie 's ochtends vroeg of tegen de schemering op de juiste plek gaat wandelen of fietsen kan genieten van een ontmoeting met een zwijn, ree, hert, das of vos. Wil je weten waar je zelf het beste wild kunt spotten? Verspreid door de gemeente Ede vind je diverse wildobservatie plekken waar je wild kunt kijken en er zijn ook speciale wildwandelingen.

Lees verder
Lees meer

Klimbossen op de Veluwe

Geen angst voor hoogtes? Voor de wat oudere kinderen zijn klimbossen dan echt een uitkomst! De verschillende klimbossen op de Veluwe bieden een spannende beleving tussen de bomen en maken je klimmenderwijs kennis met de natuur. Lees meer over alle ins en outs.

Op pad in het Nationale Park De Hoge Veluwe

Op avontuur met de Nature Game

Toe aan een keer iets anders dan een traditionele boswandeling? Doe de Nature Game! Aan de hand van de app loop je een mooie route door bossen, over zandverstuivingen of langs beekjes en meertjes. Je kan genieten van een prachtige, rustige omgeving terwijl de kinderen druk in de weer zijn met verschillende opdrachten.

De Nature Games zijn te vinden op negen locaties en iedere game heeft zijn eigen opdrachten. Samen beantwoord je vragen of lokale natuur, voltooi je doe-opdrachten en los je raadsels op.

Lees verder
Speel de game!

Het middelpunt van Nederland

Wist je dat het middelpunt van Nederland zich in Lunteren bevindt? Het Veluwse dorp ligt precies op de twee loodlijnen vanuit de vier uithoeken van Nederland. Neem eens een kijkje bij het punt, gelegen op de Goudsberg, met een prachtig uitzicht vanaf uitkijktoren de Koepel. Tijdens dit wandelrondje van 3,6 km in het Luntersche Buurtbosch kom je langs de uitkijktoren en ontdek je het bijzondere bos.

Blijf je slapen? 

Neem wat langer de tijd om de Veluwe te ontdekken! In de buurt van het middelpunt van Nederland kan je heerlijk overnachten. Bij Hotel de Werelt bijvoorbeeld, grenzend aan het Luntersche Buurtbos. Of bij De Lunterse Boer, een modern hotel en restaurant met een passie voor gastvrijheid en goed eten.