Ontdek de natuur met kinderen

Mooie bossen, heuvels en uitgestrekte heidevelden: de prachtige natuur in de omgeving op de Veluwe nodigt uit om lekker door te wandelen. Ga naar buiten en neem de kinderen mee, er is genoeg te ontdekken!

Leer jezelf kennen!

Jezelf omringen met de natuur waar verschillende soorten apen leven; dat kan bij Apenheul. Het klinkt misschien gek, maar bij Apenheul leer je jezelf kennen. Wist je namelijk dat apen van alle dieren het meeste op mensen lijken? Een bezoekje aan dit bijzondere dierenpark betekent dus niet alleen vermaak, maar je leert er ook veel over deze bijzondere diersoort. Wist je trouwens dat de deuren van Apenheul al 50 jaar geopend zijn?

 

Lees verder
Leer jezelf kennen bij Apenheul!

Op avontuur bij Burgers' Zoo

Natuur alsof je in het buitenland bent, maar dan op Nederlandse bodem. Dat vind je alleen bij de Eco-displays in Burgers' Zoo! De Eco-displays bootsen de natuur namelijk zo goed mogelijk na, waardoor de dieren en de natuur vrij hun gang kunnen gaan. Waan je in Oost-Afrika en spot giraffen en neushoorns, om daarna door te reizen naar Midden-Amerika. Naar Belize om precies te zijn. Hier neem je een figuurlijke duik in het mysterieuze tropische zoutwater waar je wenkkrabben en zeekoeien tegenkomt. En als je gelukt hebt, fladdert en een tropische vlinder voorbij die je van heel dichtbij kan bewonderen. Waar ga je daarna heen? De Bush, de Ocean of de Desert... 

Lees verder
Ontdek Burgers' Zoo!

Kinderbelevingspaden - in Epe

Ben je een groot wandelliefhebber? In Epe ontdek je via de 'Kinderbelevingspaden' de natuur op de Veluwe! Probeer samen met het gezin één van deze volgende drie wandelroutes: de Zwijnenroute, het Hertenpad of de Vogelroute.

Bij de drie startlocaties en bij de VVV Epe kun je een boekje over deze paden kopen. Deze staat boordevol weetjes, leuke opdrachten en tips. Ook krijg je als een echte avonturier een verrekijker, loepdoosje en pen mee voor onderweg. Niet alleen leuk om te lopen, maar ook nog eens super leerzaam!

Gratis genieten

Een gezellig dagje uit met de kinderen hoeft niet veel te kosten. Er zijn genoeg gratis activiteiten te verzinnen! Ga met mooi weer naar Speelweide Berg en Bos, waar je je de hele dag kunt vermaken op de speelweide met waterspeelplaats, bij het hertenkamp en op het grote klimrek. Ook vind je hier de hoogste uitkijktoren van de Veluwe! 

In het Matenpark vind je een gaaf speelkasteel, compleet met drie oversteken, wankele brug, een trekvlot en een simpel looptouw. Leuk om te combineren met een bezoek aan de nabij gelegen kinderboerderij! 

Spelen, ontdekken en leren doen jullie bij Kinderparadijs Malkenschoten. Op deze kinderboerderij én speeltuin raak je niet uitgekeken. Voer de dieren, maak een rondje in de waterfiets, leef je uit op de trampoline en speel een potje minigolf.

Lees verder

Kabouterpad - in Hoenderloo

Ook de kleintjes met een grote fantasie kunnen hun hart ophalen aan de verschillende mogelijkheden op de Veluwe. Kom bijvoorbeeld kabouters spotten bij het kabouterpad in Hoenderloo. Volg de route langs de gekleurde kabouterpaaltjes en voer ondertussen de verschillende kabouteropdrachten uit.

Om het ultieme kaboutergevoel te krijgen, ontvang je voor de tocht begint een rode kaboutermuts en worden je wangen rood geschminkt. Maak de beleving aan het einde van de tocht af met koek, sap en een verrassing, die in de prijs zijn inbegrepen. Je kan de routes beginnen op verschillende plaatsen, bij verschillende recreatieparken; Bungalowpark Hoenderloo, Recreatiepark 't Veluws Hof en Landal Miggelenberg.

Op ontdekking in Nunspeet

Beleef het buitengevoel bij Bezoekerscentrum Nunspeet! Ook hier is een speciale kabouterroute en kinderen vanaf 6 jaar kunnen hulpboswachter worden.
Zin om wild op te zoeken? Het dierenvriendjespad biedt deze mogelijkheid! Bovendien bevindt zich binnen in het bezoekerscentrum een expositie waarbij je de natuur kan ruiken, zien en voelen. 

Naast de standaardactiviteiten worden regelmatig andere activiteiten georganiseerd, zoals speurtochten, broodjes bakken boven een kampvuur en braakballen pluizen. Niets is te gek: ook kinderfeestjes kunnen er gevierd worden.

Lees verder

Klimbossen op de Veluwe

Geen angst voor hoogtes? Voor de wat oudere kinderen zijn klimbossen dan echt een uitkomst! De verschillende klimbossen op de Veluwe bieden een spannende beleving tussen de bomen en maken je klimmenderwijs kennis met de natuur. Lees het volgende artikel voor alle ins en outs.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Dit vind je misschien ook leuk: