Ontdek de natuur met kinderen

Mooie bossen, heuvels en uitgestrekte heidevelden: de prachtige natuur in de omgeving op de Veluwe nodigt uit om lekker door te wandelen. Ga naar buiten en neem de kinderen mee, er is genoeg te ontdekken!

Kinderbelevingspaden in Epe

Kabouterpad - in Hoenderloo

Ook de kleintjes met een grote fantasie kunnen hun hart ophalen aan de verschillende mogelijkheden op de Veluwe. Kom bijvoorbeeld kabouters spotten bij het kabouterpad in Hoenderloo. Volg de route langs de gekleurde kabouterpaaltjes en voer ondertussen de verschillende kabouteropdrachten uit. Om het ultieme kaboutergevoel te krijgen, ontvang je voor de tocht begint een rode kaboutermuts en worden je wangen rood geschminkt. Maak de beleving aan het einde van de tocht af met koek, sap en een verrassing, die in de prijs zijn inbegrepen. 

kabouterpad

Op avontuur met de Nature Game

Toe aan een keer iets anders dan een traditionele boswandeling? Doe de Nature Game! Aan de hand van de app loop je een mooie route door bossen, over zandverstuivingen of langs beekjes en meertjes. Je kan genieten van een prachtige, rustige omgeving terwijl de kinderen druk in de weer zijn met verschillende opdrachten.

De Nature Games zijn te vinden op negen locaties en iedere game heeft zijn eigen opdrachten. En het spelen van de game is nog leerzaam ook! Samen beantwoord je vragen of lokale natuur, voltooi je doe-opdrachten en los je raadsels op. En natuurlijk horen daar ook het maken van grappige (augmented) foto's en video's bij. Wanneer gaan jullie op pad? 

Lees verder
Speel de game!

Op ontdekking in Nunspeet

Beleef het buitengevoel bij Bezoekerscentrum Nunspeet! Ook hier is een speciale kabouterroute en kinderen vanaf 6 jaar kunnen hulpboswachter worden. Zin om wild op te zoeken? Het dierenvriendjespad biedt deze mogelijkheid! Bovendien bevindt zich binnen in het bezoekerscentrum een expositie waarbij je de natuur kan ruiken, zien en voelen. 

Naast de standaardactiviteiten worden regelmatig andere activiteiten georganiseerd, zoals speurtochten, broodjes bakken boven een kampvuur en braakballen pluizen. Niets is te gek: ook kinderfeestjes kunnen er gevierd worden.

Lees verder

Klimbossen op de Veluwe

Geen angst voor hoogtes? Voor de wat oudere kinderen zijn klimbossen dan echt een uitkomst! De verschillende klimbossen op de Veluwe bieden een spannende beleving tussen de bomen en maken je klimmenderwijs kennis met de natuur. Lees het volgende artikel voor alle ins en outs.

Gratis genieten

Een gezellig dagje uit met de kinderen hoeft niet veel te kosten. Er zijn genoeg gratis activiteiten te verzinnen! Ga met mooi weer naar Stadspark Berg en Bos, waar je je de hele dag kunt vermaken op de speelweide met waterspeelplaats, bij het hertenkamp en op het grote klimrek. Ook vind je hier de hoogste uitkijktoren van de Veluwe! 

In het Matenpark vind je een gaaf speelkasteel, compleet met drie oversteken, wankele brug, een trekvlot en een simpel looptouw. Leuk om te combineren met een bezoek aan de nabij gelegen kinderboerderij! 

Spelen, ontdekken en leren doen jullie bij Kinderparadijs Malkenschoten. Op deze kinderboerderij én speeltuin raak je niet uitgekeken. Voer de dieren, maak een rondje in de waterfiets, leef je uit op de trampoline en speel een potje minigolf.

Lees verder