Actief op het water: ga watersporten!

Kitesurfen, suppen, surfen, kanovaren en zwemmen - Het kan op de Veluwe!

Wanneer de zon zich meldt, kunnen sportievelingen zich urenlang vermaken op de vele meren en rivieren van de Veluwe. De mogelijkheden voor windsurfen, kitesurfen, zeilen, suppen en kano varen zijn eindeloos! De mooiste plekjes op of aan het water delen we hieronder. 

Surfen op de randmeren

Een van de populairste windsurf- en kitesurflocaties van Nederland vind je bij Strand Horst. Het ondiepe water zorgt er onder andere voor dat het water bij uitstek goed is voor wind- en kitesurfen. Daar komt bij dat het ideaal ligt bij de meeste windrichtingen. Heb je zelf geen surfplank? Geen probleem want op Strand Horst kan je surflessen krijgen bij Telstar Surfclub. Ga je liever met de boot het water op? Dat kan! Er is een openbare botenhelling, waar je de boot te water kunt laten.

Ook het nabijgelegen Strand Nulde is een prima startplaats voor surfers en kitesurfers.

Surfoever Hoge Bijssel in Nunspeet is speciaal gemaakt voor surfers! Op deze locatie is kitesurfen niet toegestaan vanwege vogelbroedplaatsen.

Lees verder

Watersporten op het Veluwemeer

In Hulshorst vind je een tof watersportcentrum 'Windy Waters' waar je kan zeilen op een catamaran, windsurfen, stand up paddling beoefenen en kitesurfen! Of je nu wel of geen ervaren watersporter bent, bij Windy Waters kan iedereen zich vermaken. Boek een training wanneer je jouw skills nog wat wilt bijspijkeren. Kies als afsluiting een heerlijke (en beroemde!) Watersport BBQ. Bekijk voor de activiteiten van dit seizoen op de website van Windy Waters

Lees verder

Hollandse klompenboten - in Hattem

Heb jij wel eens van een varende klomp gehoord? Ik dacht het ook niet! Maar in Hanzestad Hattem kan je bij Vadesto Outdoor Adventure dus zowaar in een klomp het water op. In deze uiterst stabiele vaartuigen kunnen wel 4 tot 6 personen heerlijk peddelen op het water. Vergeet vooral niet wat leuke foto's te maken van deze bijzondere ervaring.

Klompvaren Hattem

Vaar mee op een botter

Tot 1932 lag de vissersplaats Elburg aan de Zuiderzee. Met de komst van de Afsluitdijk, het ontstaan van het IJsselmeer en de inpoldering is de afstand tot het open water flink vergroot. De visserij maakte plaats voor andere beroepen. De oude houten schepen die nog in de haven liggen, de botters, houden de herinnering aan Elburgs visserijverleden levend. In de zomermaanden juli en augustus kan je wekelijks meevaren op een anderhalf uur durende tocht op een botter. Het is wel noodzakelijk om vooraf te reserveren: kaarten zijn verkrijgbaar bij het VVV kantoor op de Jufferenstraat 8.

Ook worden er in het tweede weekend van september de Botterdagen georganiseerd; dit jaar op 7, 8 en 9 september 2023, en gaat de Elburger haven terug in de tijd. 

Botterdagen Elburg

Genieten op Stadsstrand Harderwijk

Liever rustig aan doen? Vlakbij het historische centrum van Harderwijk vind je een heus stadsstrand, waar je bij mooi weer lekker kunt vertoeven. Strijk neer op het strand en voel het zand tussen je tenen. Drink een heerlijke cocktail en geniet van de relaxte sfeer en van de sportievelingen die los gaan op het water. Plezier gegarandeerd! 

Lees verder

Dit vind je misschien ook leuk: