Ontdek, proef en beleef de Veluwe!

Nog even lekker een flinke dosis zon en buitenlucht tanken voordat we de winter ingaan? Nieuwe fiets- en wandelgebieden ontdekken, lekker eten in een fijn restaurant, de geschiedenis induiken of superactief in de natuur bezig zijn? Het kan allemaal. Gewoon op de Veluwe. Plan een dagje, een weekend of een week. En je zult zien: er is hier zo veel te ontdekken en te beleven dat je tijd tekort hebt. Is niet erg, je komt gewoon nog een keertje terug!

Ontdek militaire historie in Ede!

Houd je van militaire geschiedenis? Wil je stilstaan bij de waarde van vrede en vrijheid? Kom dan naar Ede! Hier vond in september 1944 de operatie Market Garden plaats. Toen landden op de Ginkelse Heide zo’n 2200 geallieerde parachutisten die de bruggen bij Arnhem moesten heroveren. 

Ook dit jaar wordt deze operatie herdacht en herbeleefd tijdens de Airborne luchtlandingen en herdenking. Daarnaast zijn er talloze andere activiteiten zoals culturele dropzones, de Airborne-filmmaand en het Pegasus Wandelfestival. Ook wandelend of op de fiets ontdek je de militaire historie van Ede. Via aangegeven routes kom je langs markers die verhalen uit de Tweede Wereldoorlog vertellen op de locaties waar deze zich ooit afspeelden.

Lees verder
Ontdek de militaire historie in Ede

Recreatiecentrum De Boshoek

En na zo’n heerlijke, actieve dag in de buitenlucht wil je uiteindelijk niets liever dan een lekker bed induiken in een rustige omgeving. Bijvoorbeeld op Recreatiecentrum De Boshoek in Voorthuizen, centraal gelegen op de Veluwe. Of je nu met z’n tweetjes bent, met het gezin of met vrienden of familie, je vindt hier de perfecte accommodatie.

Voeg daarbij de faciliteiten waaronder zwembaden, Turks stoombad, zonnestudio, een interactieve voetbalmuur en sfeervolle bowlinggrot, en je moet nog oppassen dat je niet al je tijd op het vakantiepark doorbrengt! En in de herfstvakantie zorgt het animatieteam ook nog voor een goed gevuld programma voor jong en oud!

Lees verder
Ontdek De Boshoek

Genieten bij Vakantieoord Het Lorkenbos

’s Ochtends wakker worden met het gezang van vogels. Ruisende dennenbomen om je heen. En eekhoorns die op je terras rondhuppen op zoek naar eikels en beukennootjes. Rust, ruimte en privacy. Weg van de massa. Dat is wat je krijgt op vakantieoord Het Lorkenbos, een familiebedrijf, gelegen vlak bij het pittoreske dorpje Otterlo.

Aan de ene kant grenst het park aan de heide, aan de andere kant aan het bos. Zodoende loop of fiets je vanuit je chalet, bungalow of familiehuis zo natuurgebied Planken Wambuis in. Op dit eeuwenoude terrein van Natuurmonumenten liggen tientallen kilometers paden op je te wachten. Kom je?

Lees verder
Ontdek het Lorkenbos

Meer inspiratie op de Veluwe