Ontdek, proef en beleef de Veluwe!

Nog even lekker een flinke dosis zon en buitenlucht tanken voordat we de winter ingaan? Lekker eten in een fijn restaurant, de geschiedenis induiken of een kunstcollectie bekijken? Het kan allemaal. Gewoon op de Veluwe. Plan een dagje, een weekend of een week. En je zult zien: er is hier zo veel te ontdekken en te beleven dat je tijd tekort hebt. Is niet erg, je komt gewoon nog een keertje terug!

Street art in Ede

Ben je op zoek naar gratis kunstwerken op bijzondere plekken? In Ede vind je er genoeg! Van kleurrijke tunnels tot graffiti op gebouwen: de Edese street art is zeker een bezoekje waard. Diverse nationale en internationale graffiti-artiesten hebben hun ‘handtekening’ in de stad geplaatst. Inmiddels zijn er bijna zeventig murals in Ede te vinden en... het is nog lang niet klaar! 

Lees verder
Ontdek kunst en cultuur in Ede

De leukste musea op de Veluwe

Bezoek mooie kunstcollecties en verrassende exposities! Wij zetten drie musea op een rij die je écht gezien moet hebben:

1. Museum Arnhem

In het vernieuwde Museum Arnhem geniet je van kunst met een schitterend uitzicht op de Rijn. Na een jarenlange verbouwing is het museum weer terug met een aantal unieke (tijdelijke) tentoonstellingen. Buiten vind je de gratis toegankelijke beeldentuin, leuk voor jong en oud!

2. Kröller-Müller Museum

Midden op de Veluwe vind je het Kröller-Müller Museum. Wandelend door de lichte hoge zalen, kijk je uit op naaldbossen én een bijzondere beeldentuin. Sta oog in oog met de mooiste Vincent van Goghcollectie en topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Bekijk hier welke tentoonstellingen op de agenda staan.

3. Paleis Het Loo

Aan de rand van Apeldoorn ligt Paleis Het Loo. In de afgelopen jaren is het Paleis duurzaam gerenoveerd, de interieurs gerestaureerd en de vertrekken heringericht. Herontdek Paleis Het Loo met de nieuwe paleisroutes en audioverhalen die verschillende verhalen van de eerste bewoners Willem en Mary tot voormalig Koningin Wilhelmina tot leven brengen.

Culinair genieten - in Harderwijk

Na alle indrukken lekker bijkomen bij een knapperend haardvuur met heerlijk eten en een goed glas wijn? Harderwijk is een feest voor foodlovers! De culinaire Hanzestad barst van de koffietentjes om neer te strijken voor een lekkere cappuccino of een gezellige high tea. En heb je de Harderwijker Zeebeer, een meergranen cake-koek-brood, al eens geproefd? Maar ook voor goede wijnen, een echt Italiaans belegd broodje, biologische kazen en goudeerlijke chocolade moet je in de stad zijn.

In Harderwijk vind je maar liefst twee restaurants die met Michelinsterren bekroond zijn, waaronder 't Nonnetje. In dit intieme restaurant aan de historische Vischmarkt geniet je van creatieve gerechten, bereid met seizoensproducten. Aan hetzelfde plein vind je sterrenrestaurant Basiliek, waar in een ontspannen setting heerlijk eten en drinken geserveerd wordt.

Lees verder
Ontdek Harderwijk

Boutique Hotel Beekhuizen

Na zo’n heerlijke dag wil je uiteindelijk niets liever dan een lekker bed induiken in een rustige omgeving. Bijvoorbeeld bij Boutique Hotel Beekhuizen, gelegen op een prachtige locatie aan de rand van het Nationaal Park Veluwezoom. 

Het hotel is een architectonische eyecatcher met een betoverende sfeer dankzij de sprookjesachtige verlichting in de hoteltuin tijdens de donkere wintermaanden. Boutique Hotel Beekhuizen beschikt over 22 suites en lodges, geschikt voor twee tot zes personen, elk met een prachtig uitzicht op de omliggende natuur. Elke accommodatie is met zorg ontworpen en ingericht zodat het je aan niets ontbreekt. Kies je voor een kamer met een privéterras aan de rand van het bos of spreekt een suite met open badkamer voorzien van een regendouche en jacuzzi je meer aan?

Lees verder
Ontdek Boutique Hotel Beekhuizen

Meer inspiratie op de Veluwe