Categorieën

Onze fietstips op de Veluwe

Op de Veluwe kun je prachtig fietsen! Ontdek jouw Veluwe op de fiets en laat je verrassen. Maak kennis met de papierindustrie en oude ambachten, verken de Veluwse kust en ontdek de Veluwse natuurgeheimen. Het ene moment trap je door de bossen, over stuwwallen of langs de heidevelden, op het andere moment fiets je langs statige kastelen en door de oude Hanzesteden.

Stel je eigen route samen

Wil je zelf je route samenstellen? Dat kan gemakkelijk via het fietsroutenetwerk. Dit bestaat uit aan elkaar gelinkte, genummerde knooppunten. Deze zijn in het veld aangegeven met witte routebordjes met daarop groene knooppuntnummers. Bij ieder knooppunt vind je een informatiepaneel dat je laat zien waar je je exact bevindt. Houd de nummers van de knooppunten bij de hand en volg de genummerde bordjes in de richting van de pijl. Zo fiets je van knooppunt naar knooppunt.

Aan de slag? Kijk dan hier:

Lees verder
ROUTEPLANNER

Vind kant-en-klare routes

Vind eindeloos veel mooie fietsroutes op de Veluwe! Ontdek verborgen pareltjes en themaroutes. We hebben een grote aantal routes voor je samengesteld, waarvan je gemakkelijk de GPX-bestanden kunt downloaden.

Kijk hier voor routes en inspiratie:

Lees verder
NAAR ROUTESOPDEVELUWE.NL

Fietsinspiratie

We hebben er twee mooie routes rond Hoenderloo en Ede voor je uitgelicht:

Blijf je slapen?

Na het fietsen is niets fijner dan met de beentjes omhoog genieten van het groen in een van de Veluwse overnachtingslocaties. Wil je het comfort van een hotel? Dan raden we Hotel De Werelt aan. Je stapt vanuit je bed zó in het groen. Als je liever op een van de vakantieparken wilt verblijven, dan kun je terecht in Hoenderloo, dat over een aantal mooie, groene parken beschikt!

Onze tips voor een fijne fietstocht

• Je bent van harte welkom als gast in het landschap. We vragen je op de paden te blijven en de regels te respecteren.

• Zorg je ervoor dat je je afval niet laat slingeren?

• Houd je ook zo van de natuur? Fijn als je er respectvol mee omgaat en een beetje rekening met elkaar houdt.

• Je beleeft de natuur nog intenser als je kiest voor rustige plekken en tijdstippen. Ga bijvoorbeeld eens in de vroege ochtend op pad!

• Sommige paden kunnen gesloten zijn tijdens het broedseizoen (15 maart t/m juni).

• Niets is zo leuk als het water oversteken met een pontje! Wist je dat de vaartijden verschillen per seizoen? Check deze dus even voordat je gaat.

Lees verder