Stockfoto

Pasen op de Veluwe

Wat te doen met Pasen 2024? Er worden op de Veluwe allerlei leuke activiteiten georganiseerd: van een bezoek aan het Bakkerijmuseum tot aan paaseieren zoeken, het kan allemaal. Of trek de prachtige Veluwse natuur in. Wil je lekker tot rust komen, ga dan vooral eens van de gebaande paden en ontdek leuke nieuwe plekken. Wij geven je de tips voor de leukste uitjes op de Veluwe! 

Wanneer is het Pasen?
Pasen valt op zondag 31 maart 2024 en maandag 1 april 2024.

Pasen vieren bij de Spelerij

Vrijdag 29 maart, zaterdag 30 maart, zondag 31 maart en maandag 1 april | De Spelerij, Dieren

De Spelerij is een bijzondere speelplek. De meest ongewone speeltuin die je ooit hebt gezien. Eigenlijk is het meer een doe-, samenwerk- en verwondertuin waar je, samen met anderen, de meest fantasievolle toestellen bedient en in beweging brengt. De hele dag kun je hier klauteren, roetsjen, rennen en ravotten op en om de toestellen. Tijdens Pasen is een familiearrangement (vanaf 10 personen) mogelijk met entree, wat te drinken met paasbrood en heerlijk stokbrood bakken als lunch, met gekookte eieren, hamrolletjes, eiersalade, zoet beleg en sinaasappelsap. 

Paaseieren zoeken

Maandag 1 april | Museumboerderij De Mariahoeve, Putten

Op tweede Paasdag zijn er allemaal paaseieren verstopt op het terrein van Museumboerderij De Mariahoeve. Om 11.00 wordt het startsein gegeven voor de gezamenlijke zoektocht. Daarna geniet je van een heerlijke buffetbrunch met diverse salades van asperges tot ei en beleg van zalm tot kip, paasbrood en croissants en nog veel meer. Voor de kinderen zijn er heerlijke zoete variaties!

Lees verder

Het Bakkerijmuseum in paassfeer

Donderdag 28 maart, vrijdag 29 maart, zaterdag 30 maart en maandag 1 april (gesloten op eerste Paasdag, zondag 31 maart) | Nederlands Bakkerijmuseum, Hattem

Rondom het paasweekend is het Nederlands Bakkerijmuseum in paassfeer gehuld en zijn er leuke activiteiten voor kinderen. Wat dacht je van zelf paashazen van koek maken? Of zoeken naar paaseieren en smikkelen van poffertjes... Dat wordt genieten!

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Zondag 31 maart en maandag 1 april | De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, Beekbergen 

Traditioneel wordt met Pasen het nieuwe seizoen van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij geopend. Op 1e en 2e paasdag wordt gereden tussen Apeldoorn en Eerbeek. De stoomtrein vertrekt om 11.45 uur uit Apeldoorn en om 10:55 of 12.15 uur uit Beekbergen. Onderweg wordt gestopt voor een bezoek aan Museumstation Beekbergen, hier heb je de gelegenheid om het Museumstoomdepot te bezoeken. Tickets haal je hier

Struinen langs kraampjes op Camping Samoza

In Vierhouten vindt op eerste Paasdag van 10.00 uur tot 17.00 uur een braderie plaats op Camping Samoza. Al ruim tien jaar wordt hier een goede braderie georganiseerd met diverse kramen, onder andere met crea-artikelen. Het is sowieso goed toeven op de camping tijdens het Paasweekend. Wist je dat je er dan paaseieren verstopt zijn? Die vragen er natuurlijk om om gevonden te worden! Daarnaast heeft het animatieteam veel activiteiten op de planning staan in het paasthema. 

Paaseieren zoeken met Jul en Julia 

Kom op 24 maart of van 29 maart t/m 1 april (het Paasweekend) naar Julianatoren in Apeldoorn! Je kunt dan paaseieren zoeken met Jul & Julia in het Julianatoren-bos. En het gerucht gaat dat er écht heel veel eieren te vinden zijn! Sommige van die eieren leveren je zelfs een prijs op als je ze vindt. Kom dus langs met je paasmandje en je speurneus! 

Lees verder

Meer Paastips

Met de familie op pad in omgeving Ermelo

Voor kinderen is er in omgeving Ermelo genoeg te beleven! Zo vind je er een mooi klimbos met 9 uitdagende parcoursen, waaronder het zwaarste parcours van Nederland. Urenlang klimmen en klauteren door de bomen en genieten van de natuur. Voor de wat kleinere kinderen is er Boerderijpret, een in- en outdoorspeeltuin met een afwisseling van leuke speeltoestellen.

Pasen in het Pluimveemuseum

Rondom Pasen zijn er allerlei leuke activiteiten in het Pluimveemuseum. Op de zaterdag vóór Pasen kun je bijzondere eieren laten beoordelen door pluimveespecialist Gert Riezebos. Hij kan je allerlei leuke weetjes vertellen over bijvoorbeeld het uitbroeden van eieren, waarom een ei gezond is en nog zoveel meer. Als je een bijzonder ei hebt, bijvoorbeeld een dubbeldooier of een windei, kan Gert Riezebos je hier alles over vertellen.

In het Paasweekend zelf kun je eieren komen zoeken in de hoendertuin. Vind jij het gouden ei? Dan win je een leuke prijs! Deze activiteit is voor kinderen tot 12 jaar.
Tijden:
Vrijdag 29 maart: 15.00 uur; zaterdag 30 maart: 11.00, 13.30 en 15.30 uur; maandag 1 april (Tweede Paasdag) 11.00, 13.30, 15.30 uur.

De mooiste routes

Toe aan een wandeling met je hond op het strand? Kom naar Strand Horst of Strand Nulde! Hier geniet je met je trouwe viervoeter van de juiste combinatie van strand, water en groen. Op de recreatiegebieden vind je, naast veel andere hondeneigenaren, ook de gezelligste paviljoens waar jullie lekker kunnen opwarmen met een kopje koffie, thee of warme chocolademelk. 

Blijf slapen!

Neem wat langer de tijd om de Veluwe te ontdekken en blijf lekker slapen! Overnachten doe je in het kleinschalige 'glamping-only' Buitenplaats Beekhuizen in één van de Lodgetenten, Pods of Forest Cabins. Op 1e paasdag kan je meedoen aan een leuke paaswandeling met een heuse speurtocht voor de kinderen.

Op slechts een paar kilometer afstand van Het Nationale Park De Hoge Veluwe vind je Camping De Midden Veluwe. Neem je eigen kampeermiddel mee of huur een lodge, chalet of andere soort accommodatie. In het weekend is er animatie aanwezig voor de kinderen en op de camping zelf is ook genoeg te beleven. Vervelen is hier geen optie! 

Dit vind je misschien ook leuk: