Stockfoto

Pasen op de Veluwe

Wat te doen met Pasen 2022? Van een bezoek aan het vernieuwde Paleis Het Loo tot een Paasspeurtocht, wij geven je de tips voor 'fant-egg-stic days' op de Veluwe! 

Wanneer is het Pasen?

Pasen valt op zondag 17 april 2022 en maandag 18 april 2022.

Kiplekker toeren in Barneveld!

Bij Pasen denk je natuurlijk direct aan eieren zoeken en eten. En bij eieren denk je natuurlijk aan Barneveld, het kippendorp van Nederland! Ontdek deze veelzijdige gemeente met de autopuzzelrit Kippenrally Barneveld. De route voert je door de negen kernen en dorpen van Barneveld en laat je de mooie omgeving zien. Los tijdens de rit allerlei rebussen op die je onderweg tegenkomt. Lever je antwoord in bij een van de Toeristisch Informatie Punten en maak kans op een mooie prijs!

Lees verder
Download de route

Heropening Paleis Het Loo

Op 15 april 2022 vieren we de heropening van Paleis Het Loo, dat na een grondige verbouwing van zo'n drie jaar weer haar deuren opent. Kamers zijn vernieuwd en bekende zalen in volle glorie hersteld. Drie audioverhalen nemen je mee door de bijzondere geschiedenis van het paleis, het Huis van Oranje en van Nederland. Beleef het leven van Willem en Mary, de eerste bewoners, wandel door het Huis van Wilhelmina of kom Thuis bij de Oranjes. Een must-visit in je Paasweekend! 

 

Lees verder

Meer Paastips

  • Hoge Veluwe Markt

Zaterdag 16 april | Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Op de Hoge Veluwe Markt kun je terecht voor eerlijke producten uit de bredere regio voor in en om huis. Maak kennis met aanbieders die passie hebben voor wat ze aanbieden. Niet strikt bio of fairtrade maar wel duurzaam en met een eerlijk verhaal voor het echte buitenleven-gevoel! Gratis toegang excl. parkentree. 

  • De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Zondag 17 april en maandag 18 april | De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, Beekbergen 

Traditioneel wordt met Pasen het nieuwe seizoen van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) geopend. Op zondag 17 april wordt gereden tussen Apeldoorn en Eerbeek. De stoomtrein vertrekt om 11.45 uur uit Apeldoorn en om 12.10 uur uit Beekbergen. De Paashaas zal aan boord zijn met een volle zak paaseitjes voor alle passagiers! Op de terugweg vanaf Eerbeek wordt 45 minuten gestopt in het Museumdepot Beekbergen. Op beide Paasdagen wordt gezorgd voor een heerlijke Paaslunch. Tickets haal je hier

 

Paasspeurtocht ‘Kijk ik groei!’ op ‘t Leesten

Staatsbosbeheer organiseert op 17 en 18 april paasspeurtocht ‘Kijk ik groei!’ om te ontdekken wat er gebeurt in de lente. Dieren worden geboren maar hoe groeien ze op? Je kunt de speurtocht zelf doen en je hoeft niet te reserveren. De kosten zijn 2,00 per speurtocht die je ophaalt bij het Informatiecentrum, meer informatie vind je hier

Ontdekken, spelen en leren tussen de dieren

Binky is het vrolijke varken van Kinderparadijs Malkenschoten en kijkt uit naar jullie komst. Bouw tijdens het paasweekend je eigen hut, klim en klauter er op los in het uitdagende parcours, fiets over het verkeersplein of stap met je vrienden in de waterfietsen! De dieren voeren, spetteren op de spetterplek, trampoline springen en midgetgolfen. Je ontdekt het bij Kinderparadijs Malkenschoten. Na het spelen is het heerlijk zitten en smullen op het grote en deels overdekte horecaterras. Een bezoekje aan Kinderparadijs Malkenschoten kost €10,- per persoon. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis.

Lees verder

Een voorstelling bij Theater Orpheus

Belle en het Beest De Musical of De Grote Efteling Koekoek Show? Theater Orpheus biedt leuke voorstellingen voor de hele familie op 2e paasdag!

De mooiste routes

Hoe vier jij Pasen?

Zoals je kan lezen: genoeg te doen dit weekend! Laat ons weten hoe jij Pasen hebt gevierd via #visitveluwe! Wie weet delen we je Paasfoto's wel! 

Dit vind je misschien ook leuk: