Stockfoto

Pasen op de Veluwe

Pasen staat weer voor de deur: een heerlijk lang weekend vol activiteiten - én met een beetje geluk - mooi weer! Ben jij benieuwd naar de Paasactiviteiten op de Veluwe? Geniet bijvoorbeeld samen van een heerlijk paasarrangement of help in Het Nationale Park De Hoge Veluwe met de zoektocht naar de paaseieren! 

Mmm lekker Pasen!

Het is smullen tijdens Pasen, zowel in de ochtend, middag als avond geniet je van de lekkerste producten. Brunchen op een droomlocatie? Bekijk dan deze Paasbrunch bij Hotel Kasteel De Vanenburg of het luxe paasontbijt onder het genot van jazz muziek bij Brasserie Staverden. Een andere unieke locatie is de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, daar kun je Paaszondag gezellig in de oude stoomtrein komen lunchen!
 

Paaswandeling op Landgoed Staverden


Ridders zijn er al eeuwen niet meer, maar vogels zingen, de eerste bloemen bloeien al en sporen van edelherten zijn overal te zien – Landgoed Staverden! Op eerste paasdag, zondag 21 april organiseren de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen een excursie op het Landgoed. Staverden is de kleinste stad van Nederland, maar ook een van de mooiste landgoederen van de Veluwe. De boswachters nemen je mee door het park, langs de beroemde witte pauwen, door de bossen en over velden. 

Pasen in het Nationale Park De Hoge Veluwe

Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar eten! Ga samen op speurtocht tijdens het jaarlijkse eierzoekfestijn in het Nationale Park De Hoge Veluwe. In twee leeftijdscategorieën gaan kinderen op zoek naar de door de paashaas verstopte eieren.  Wie een gouden, zilveren of bronzen ei vindt, krijgt zelfs een speciale prijs. Voordat het zoeken begint, zijn er op de Paasmarkt al allerlei leuke activiteiten te doen voor de kinderen. Ouders kunnen ondertussen een kijkje nemen bij de kramen van de Paasmarkt. Kom en zoek mee!

De mooie natuur combineren met een leuke markt? Kom dan gezellig langs bij de paasmarkt in het Nationale Park de Hoge Veluwe. Je kunt hier terecht voor verschillende leuke producten en decoratie voor tijdens het paasweekend. Geniet van de vele foodstands, terwijl de kinderen aan het knutselen zijn in de knutselbus. Paasmarkt in Park de Hoge Veluwe, en paasmarkt voor het hele gezin.

Ervaar het Nationale Park De Hoge Veluwe op best  tijdens deze mooie voorjaars wandeling. De gids voert je langs de mooie uittgestrekte flora en fauna van de Veluwe. Aanschouw de bloei van bloemen en ontdek het dierlijkrijk tijdens deze uitgebreide wandeling door het park. 

 

 


 

Kindertheater bij Landgoed Schovenhorst

Een leuke voorstelling bij kindertheater op Landgoed Schovenhorst.. speciaal voor peuters en kleuters. Bekijk het verhaal over kleine Mik die voor het eerst naar de kinderboerderij gaat en de verschillende dieren op de boerderij ontmoet! 


Pasen in Apeldoorn

Ook in Apeldoorn en omgeving zijn er verschillende activiteiten tijdens Pasen. Kijk voor het overzicht op UitinApeldoorn.nl