Stockfoto

Pasen op de Veluwe

Wat te doen met Pasen 2023? Van een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum tot aan paaseieren zoeken, wij geven je de tips voor 'fant-egg-stic days' op de Veluwe! 

Wanneer is het Pasen?

Pasen valt op zondag 9 april 2023 en maandag 10 april 2023.

Paasarrangement bij de Spelerij

Zondag 9 april en maandag 10 april | De Spelerij, Dieren

De Spelerij is een bijzondere speelplek. De meest ongewone speeltuin die je ooit hebt gezien. Eigenlijk is het meer een doe-, samenwerk- en verwondertuin waar je, samen met anderen, de meest fantasievolle toestellen bedient en in beweging brengt. De hele dag kun je hier klauteren, roetsjen, rennen en ravotten op en om de toestellen. Tijdens Pasen is een familiearrangement (vanaf 10 personen) mogelijk met entree, wat te drinken en heerlijk stokbrood bakken als lunch, met gekookte eieren, hamrolletjes, eiersalade, zoet beleg en sinaasappelsap. 

Paaseieren zoeken

Maandag 10 april | Museumboerderij De Mariahoeve, Putten

Op tweede paasdag zijn er allemaal paaseieren verstopt op het terrein van Museumboerderij De Mariahoeve. Om 10.30 wordt het startsein gegeven voor de gezamenlijke zoektocht. Daarna geniet je van een heerlijke buffetbrunch met diverse salades van asperges tot ei en beleg van zalm tot kip, paasbrood en croissants en nog veel meer. Voor de kinderen zijn er heerlijke zoete variaties!

Lees verder

Het Zuivelmuseum in paassfeer

Maandag 10 april | Nederlands Zuivelmuseum, Wapenveld

Gedurende het paasweekend is het Zuivelmuseum in paassfeer gehuld en zijn er leuke activiteiten voor kinderen. Bijvoorbeeld boter maken, een zuivelproeverij, kubusexpeditie, spannende speurtochten en natuurlijk ontbreken de oud Hollandse spelletjes niet. Tussen 08.30 en 11.00 kunnen kinderen paaseieren zoeken. 

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Zondag 9 april en maandag 10 april | De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, Beekbergen 

Traditioneel wordt met Pasen het nieuwe seizoen van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij geopend. Op 1e en 2e paasdag wordt gereden tussen Apeldoorn en Eerbeek. De stoomtrein vertrekt om 11.45 uur uit Apeldoorn en om 10:55 of 12.15 uur uit Beekbergen. Onderweg wordt gestopt voor een bezoek aan Museumstation Beekbergen, hier heb je de gelegenheid om het Museumstoomdepot te bezoeken. Tickets haal je hier

Volg een tramles in het Nederlands Openluchtmuseum

Heb je altijd al eens een tram willen besturen, maar ben je hier nog iets te klein voor? Neem dan een tramles in de Tramremise van het Nederlands Openluchtmuseum en ontdek hoe het is om in zo'n grote wagen te rijden. Leer hoe je gas geeft en kunt remmen of hoe je moet reageren op onverwachte situaties. En dat allemaal met een echt uniform aan. Een dagje uit in het Openluchtmuseum is sowieso een aanrader voor jong en oud!. 

Herken jezelf in Apenheul

Apenheul is het leukste dagje uit tussen de loslopende apen. In dit bijzondere dierenpark op de Veluwe ontdek je bijna 300 apen. Daarvan loopt de helft gewoon los tussen de bezoekers! Tijdens je bezoek kom je niet alleen meer te weten over de apen, maar ook over jezelf. Van alle dieren lijken apen namelijk het meest op mensen. Heb jij slimme orang-oetantrekjes? Of ben jij die stoere gorilla? Herken jezelf in Apenheul tijdens Pasen!

Lees verder

Meer Paastips

Met de familie op pad in omgeving Ermelo

Voor kinderen is er in omgeving Ermelo genoeg te beleven! Zo vind je er een mooi klimbos met 9 uitdagende parcoursen, waaronder het zwaarste parcours van Nederland. Urenlang klimmen en klauteren door de bomen en genieten van de natuur. Voor de wat kleinere kinderen is er Boerderijpret, een in- en outdoorspeeltuin met een afwisseling van leuke speeltoestellen.

Genieten in Burgers' Zoo

In de bosrijke omgeving van Arnhem ligt Burgers' Zoo. Hier kan je op reis door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld! Wist je dat Burgers’ Zoo ook uitstekend bewapend is tegen slecht weer? De Bush, Desert, Ocean en Mangrove zijn volledig overdekt en daarmee weersonafhankelijk te bezoeken. Van de Safari kun je voor een groot deel genieten vanaf een lange, overdekte houten wandelbrug. Voor de kinderen is de moderne speeltuin Kids Jungle volledig overdekt.

De mooiste routes

Toe aan een wandeling met je hond op het strand? Kom naar Strand Horst of Strand Nulde! Hier geniet je met je trouwe viervoeter van de juiste combinatie van strand, water en groen. Op de recreatiegebieden vind je, naast veel andere hondeneigenaren, ook de gezelligste paviljoens waar jullie lekker kunnen opwarmen met een kopje koffie, thee of warme chocolademelk. 

Blijf slapen!

Neem wat langer de tijd om de Veluwe te ontdekken en blijf lekker slapen! Overnachten doe je in het kleinschalige 'glamping-only' Buitenplaats Beekhuizen in één van de Lodgetenten, Pods of Forest Cabins. Op 1e paasdag kan je op het vakantiepark de creativiteit laten stromen en paaseieren schilderen of meedoen aan de paasquiz.

Op slechts een paar kilometer afstand van Het Nationale Park De Hoge Veluwe vind je Camping De Midden Veluwe. Neem je eigen kampeermiddel mee of huur een lodge, chalet of andere soort accommodatie. In het weekend is er animatie aanwezig voor de kinderen en op de camping zelf is ook genoeg te beleven. Vervelen is hier geen optie! 

Hoe vier jij Pasen?

Zoals je kan lezen: genoeg te doen dit weekend! Laat ons weten hoe jij Pasen hebt gevierd via #visitveluwe! Wie weet delen we je paasfoto's wel! 

Dit vind je misschien ook leuk: