Romantisch overnachten op de Veluwe

Of je nou aan het prille begin van de relatie staat, stapelverliefd bent of al jaren samenwoont; de liefde is iets dat je moet vieren! Een goede reden om je geliefde te verrassen met een romantisch weekendje weg. Ook wanneer je kinderen hebt is het belangrijk om af en toe lekker met z'n tweetjes erop uit te gaan. Bezoek een bijzonder museum of wandel door indrukwekkende natuur. Laat je culinair in de watten leggen, geniet van een goed glas wijn en fijne gesprekken. 

Wil je even lekker samen weg en ben je op zoek naar een locatie om romantisch te overnachten? Dan ben je op de Veluwe aan het juiste adres! De prachtige natuur, historische Hanzesteden, bijzondere musea en attracties en culinair hoogstaande restaurants zijn al een plus om je weekend mee te vullen. Daarnaast vind je hier verschillende accommodaties die net dat beetje extra bieden. Hierbij een aantal tips van ons voor jou. 

Kasteel Engelenburg

Op het ruim 50 hectare grote landgoed op de Veluwe ligt kasteel Engelenburg. Het is hier alsof je een sprookje binnenwandelt, zo mooi. Zo stond het kasteel ook model voor het in 1684 gebouwde Paleis Het Loo. Dat zegt natuurlijk al genoeg! Vandaag de dag kun je genieten in het hotel en het restaurant van deze pracht en praal. Het hotel heeft maar liefst 41 unieke hotelkamers en suites. Geen één kamer is gelijk en ze zijn met prachtige stoffen, antieke meubelen en Zuid-Afrikaanse accenten ingericht. Word hier wakker en hoor de vogels fluiten terwijl je over de slotgracht zo het kasteelpark in kijkt. Geniet van een heerlijk ontbijt met verse producten en sla een balletje op de bijbehorende golfbaan. ’s Avonds kiest de sommelier een bijzondere Zuid-Afrikaanse wijn voor je uit, afkomstig uit de wijnkelder die nog stamt uit middeleeuwen. Eigenlijk stop je gewoon niet met dromen wanneer je verblijft bij kasteel Engelenburg.

Lees verder
Kasteel Engelenburgh - Brummen

Droomparken

Wakker worden op een prachtige locatie en ook nog eens voorzien van alle luxe en comfort. Boek dan je overnachting bij één van de zeven Veluwse Droomparken. Gelegen middenin de bossen, direct aan het Veluwemeer of recht tegenover de ingang van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Kies voor een heerlijke strandvilla, unieke tinyhouse of ga voor een wellness lodge waar je volledig kunt ontspannen en baden in luxe. Ook op culinair gebied kun je je bij Droomparken in de watten laten leggen, want de parkrestaurants bezorgen je ontbijt en diner gewoon bij je huisje!

Ook hier - droom je heerlijk weg

Bekijk de andere artikelen - voor meer inspiratie