Fietsen, Kootwijk

Rustige fietsroutes op de Veluwe

Op de Veluwe vind je tal van prachtige natuurgebieden en fietsroutes welke in elk seizoen de moeite waard zijn. Je wilt het rijk natuurlijk wel het liefst voor je alleen! Daarom hebben we in dit artikel een aantal rustige fietsroutes voor je op een rijtje gezet. Zo kan je met genoeg inspiratie op pad! 

Het mooie aan fietsen op de Veluwe is de enorme diversiteit. Trappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur en valt je oog ook op ieder detail. De Veluwe is wellicht het mooiste fietsgebied van Nederland.  Met onderstaande fietsroutes ontdek je alle hoogtepunten op de Veluwe en kom je langs de leukste plekjes voor ontspanning.

Hanzeroute Noord

Herleef de handelsgeschiedenis in de Hanzesteden Elburg en Hattem! De tijd lijkt daar sinds de middeleeuwen stil te hebben gestaan. De fietsroute ‘Hanzeroute - Noord’ volgt gedeeltelijk het spoor van de oude Hessenwegen. Deze voormalige handelswegen werden vroeger gebruikt door Duitse kooplieden (uit Hessen). Bovendien fiets je dwars door de Vesting Elburg. De Vesting weerspiegelt het rijke verleden van de vissersstad Elburg; het rechthoekige, middeleeuwse stratenplan is nog volledig intact. Waan je een handelaar als je langs de imposante wallen, visrijke grachten en de oude stadsmuur fietst.

Lees verder
Bekijk de route

Giro di Barneveld

Treed in de fietssporen van het wielerpeloton van de Giro d’Italia. De ronde van Barneveld, ofwel de Giro di Barneveld, is een uitdagende, langere fietsroute voor sportievelingen. De 75 kilometer lange route laat de verschillende facetten van Barneveld en haar dorpskernen zien. Wie Barneveld zegt, denkt natuurlijk meteen aan ‘kip en ei’. Niet verwonderlijk, want Barneveld staat in Nederland en ver daarbuiten bekend als hét pluimveehart van Europa. Toch is Barneveld meer dan alleen kippen en eieren. Er is altijd wel iets te doen en te beleven! Ontdek Barneveld op de fiets en laat je verrassen door de veelzijdigheid van dit gebied.

Lees verder
Bekijk de route

De smaak van Ede

Ontdek de beste streekproducten, de cultuur en het landschap van Ede tijdens deze fietsroute! Ede is omgeven door prachtige Veluwse natuur. Bovendien kun je in het Kröller-Müller Museum de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld bewonderen. Geniet tijdens de route van de fraaie omgeving en maak in Otterlo een tussenstop bij Theeschenkerij Mossel: een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van een hapje en drankje.

Lees verder
Bekijk de route

Meer inspiratie opdoen? - Bekijk deze fietsroutes!