Samen ontspannen: romantische uitjes

Beleef de romantiek samen met je partner tijdens één van de romantische uitjes die de Veluwe voor jullie in petto heeft. Zijn jullie klaar voor een dagje wild spotten in de natuur of culinair genieten in een sterrenrestaurant? Bekijk hieronder wat er allemaal te ontdekken valt.

Ultiem relaxen

Geniet van natuur

Zoek samen de rust op en verken de schitterende natuur op de Veluwe. Start de dag bijvoorbeeld bij Radio Kootwijk. Midden op de grootste zandverstuiving van West-Europa staat het monumentale zendstation. Het imposante gebouw is vanwege zijn fotogenieke uitstraling ook populair onder fotografie liefhebbers. Neem je camera dus mee en schiet het perfecte plaatje. De architectuur van binnen bekijken? Dat kan! Er zijn verschillende tours, waarbij een gids je mee neemt en alles vertelt over de rijke geschiedenis van dit gebouw.

Natuurlijk kun je ook de dag starten op de Ginkelse Heide bij Ede. Struin samen door het bos en heideachtig gebied en sta stil bij de parachutisten die daar op 18 september 1944 geland zijn. Deze landingen stonden in het teken van Operation Market Garden, waarbij verschillende bruggen veroverd moesten worden en bezet moesten blijven tot de tanks gearriveerd waren. Alles met als doel om Duitsland binnen te vallen. Om de dag wat minder beladen te maken, is het een aanrader om tussendoor even op te warmen voor de open haard van restaurant Planken Wambuis onder het genot van een heerlijke, smeuïge kaasplank.

Lees verder
Bekijk alle routes

Dineren in stijl

Een etentje in een sterrenrestaurant maakt je romantische uitje pas echt bijzonder. Op de Vischmarkt, in het culturele centrum van Harderwijk, zijn er maar liefst twee restaurants bekroond met één of meerdere Michelinsterren, namelijk restaurant Basiliek en restaurant ’t Nonnetje. Deze restaurants blinken uit op het gebied van kwaliteit en gastvrijheid en zijn ideaal voor de fijnproevers die hun partner willen verrassen met een culinair hoogstandje. Op culinair gebied breidt Harderwijk zich steeds verder uit, want ook restaurant Ratatouille timmert hard aan de weg om een Michelinster te behalen. Drie sterren restaurants op één plein, dat zou pas echt uniek zijn!

Wil je weten welke restaurants in de regio er nog meer bekroond zijn met een Michelinster? 

Lees verder
Alle sterrenrestaurants op de Veluwe