Sterrenrestaurants op de Veluwe

Op culinair gebied biedt de Veluwe je eindeloos veel mogelijkheden. De Veluwe bewijst ieder jaar klasse aan restaurants te bezitten. Van Vaassen tot Harderwijk en van Apeldoorn tot Heelsum kun je de sterren tellen. Goed eten, pure producten en de kwaliteit-prijs klopt. Wist je dat Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum al voor het 49e jaar achter elkaar met een Michelin-ster is bekroond? Dat is garantie voor een top avond uit!

‘t Nonnetje
In Harderwijk vind je niet één, maar maar liefst twee restaurants die met Michelinsterren bekroond zijn. Aan de historische Vischmarkt vind je ’t Nonnetje, welke ook in 2019 haar twee sterren heeft behouden. In dit sfeervolle en intieme restaurant geniet je van heerlijke seizoensproducten in originele gerechten. Laat eigenaar- gastheer Robert-Jan Nijland , SVH meesterkok Michel van der Kroft en brigade je meenemen op reis door hun creatieve wereld!

Basiliek
Iets verderop op de Vischmarkt in Harderwijk vind je restaurant Basiliek. De ontspannen setting en de geweldige kwaliteit van het eten en drinken werden opnieuw bekroond met een ster. De wijnkaart biedt maar liefst 600 referenties, voldoende om wijn en spijs perfect op elkaar af te stemmen. Ook kaas is een passie van het restaurant, een kaasplankje van Basiliek is iets bijzonders; je zou er je dessert haast voor laten staan...
Wist je dat Basiliek met ervaren chauffeurs werkt die je in je eigen auto naar huis of je hotel rijden? Dat is nog eens comfort!

De kromme dissel

Midden in de bossen van Heelsum ligt restaurant De Kromme Dissel. De Kromme Dissel wordt als enige restaurant in Nederland al 49 ­jaar op een rij met een Michelinster bekroond. Gevestigd in een authentieke Oudsaksische boerderij tovert het restaurant met pure ingrediënten uit de streek en verrassende smaken iedere keer weer een kunstwerk op je bord. Maak je beleving compleet en blijf lekker slapen na je diner!

Het Koetshuis
Middenin de bossen, maar toch goed bereikbaar is sprookjesachtig restaurant Het Koetshuis in Bennekom. Het gastvrije team ontvangt je met veel enthousiasme in het restaurant en op het heerlijke terras. Proef de passie in de keuken in een van de vele heerlijke gerechten die dit sterrenrestaurant serveert. Saskia en Danny Löhr willen jou verrassen met mooie gerechten en lekkere wijnen en je een echte avond uit bezorgen. Waar wacht je nog op?

Het Roode Koper
“Fijnproeven” noemt Het Roode Koper eten. Chefkok Dennis van den Beld wint prijs na prijs en krijgt terecht in 2015 de eerste Michelinster toegewezen. Hij kookt dagvers een dagelijks wisselend vier, vijf of zesgangenmenu met de best beschikbare producten op dat moment. Zo eet je altijd de smaken van het seizoen en geniet je van verschillende smaken, kleuren en geuren. Combineer het eten met een overnachting op het Landgoed Het Roode Koper.

 

Restaurants met een Bib Gourmand

Naast de sterren brengt Michelin een aparte gids voor de Benelux uit met restaurants die zijn onderscheiden met een Bib Gourmand, dit zijn zaken met een goed drie­gangenmenu voor maximaal 39 euro. Want luxe en gastronomisch dineren hoeft niet duur te zijn! Dit zijn de Veluwse restaurants met een Bib Gourmand:

Wist je dat Bib een afkorting is van Bibendum, de naam van het bekende Michelin bandenmannetje?

Nog meer inspiratie opdoen?