Mooie theaters op de Veluwe

Een heerlijk avondje uit in het theater. Lekker achterover zitten en genieten van prachtige, inspirerende of grappige optredens. Op de Veluwe zijn er theaters en schouwburgen waar wekelijks verschillende voorstellingen draaien.

Alle theaters hebben een gevarieerd programma: cabaret, shows, musicals, concerten, toneel, muziek en dans. Welke theaters zijn er op de Veluwe? En welke theatervoorstellingen draaien er?

Welke theaters zijn er?

Schouwburg Orpheus in Apeldoorn

Theater Orpheus is een van de vijf grootste theaters van Nederland. Regelmatig komen er bekende namen voorbij. Maar ook kleine theatervoorstellingen kun je hier bekijken. Wil je je avondje uit compleet maken met een diner? Het theater heeft een eigen restaurant (O55) waar je kunt genieten van Veluwse streekgerechten.

Lees verder
Agenda van Orpheus
Theater Orpheus Theaterrestaurant Orpheus

Theater Veluvine in Nunspeet

Theater Veluvine staat op een bijzondere historische plek, hier vond je namelijk vroeg een gelijknamige verffabriek. In dit cultureel centrum staan er naast theater en muziekvoorstellingen ook regelmatig films op het programma.

Bekijk de agenda van Veluvine 

Schaffelaar Theater in Barneveld

Het Schaffelaar Theater is in 2009 gebouwd en ziet er prachtig en sfeervol uit. Het programma is gevarieerd, voor alle leeftijden zijn er geschikte voorstellingen. Beleef er een fijne avond uit!

Bekijk de agenda van het Schaffelaar Theater

Theater Harderwijk

Dichtbij het centrum van Harderwijk vind je Theater Harderwijk. Een middelgroot theater met 60 voorstellingen in verschillende genres. Ook treden er amateurgezelschappen uit de regio op.

Bekijk de agenda van Theater Harderwijk.

Cultura in Ede

Cultura is het centrum voor kunst en cultuur in Ede. Het is mooi intiem theater en filmhuis met een leuke programmering. Je kunt er genieten van allerlei verschillende voorstellingen. Ook is er een bibliotheek, galerie en café.

Bekijk de agenda van Cultura. 

Komende zomer zal er weer een uitgebreid aanbod aan buiten voorstellingen zijn. Houd onze website in de gaten voor een overzicht.

Dit vind je misschien ook leuk: