Tips voor de meivakantie

Hoera, meivakantie! De uitjes mogen weer gepland worden. De Veluwe is één groot speelparadijs voor kinderen. Van klimmen in hoge bomen tot je eigen koekjes bakken en een ritje maken in een echte stoomtrein. Mocht je nog geen keuze hebben gemaakt, dan hebben wij nog wat leuke tips voor je!

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Ook in de meivakantie ben je welkom bij het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem! Zie, voel, proef en ervaar hoe het is om in een bakkerij te werken. Onder begeleiding van bakker Fred en verkleed als een echte bakker mag je aan de slag met heerlijk koekdeeg, om te beleven hoe de bakkers te werk gaan. Natuurlijk moet er in de bakkerij ook geproefd worden, hiervoor kan je terecht bij de bakkersvrouwen. Zij staan gedurende je bezoek voor je klaar voor een praatje, een kopje koffie of lekkere verse poffertjes.

Bosbad Putten

Dit jaar bestaat Bosbad Putten 70 jaar. Om dit jubileum te vieren zijn er in de meivakantie verschillende leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud!

Op dinsdag 30 april kunnen de 10-14jarigen deelnemen aan de Survival Mud Run. Red jij het om het hele parcours af te leggen? Neem een paar oude schoenen en een T-shirt mee en kijk hoe ver jij komt!

Op woensdag 1 mei is het spelmiddag voor de kinderen. Vind je weg door de verschillende stormbanen op het veld, of duik vanuit de opblaasbanen in het water! Heb je genoeg gespeeld? Ga dan langs de tattooshop of de grabbelbak om even bij te komen.

Op Donderdag 2 mei kunnen de ouderen, onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers, terecht voor een demonstratie over nostalgische zwemslagen.

Kinderboerderij De Koperen ezel

De Koperen Ezel is uitgeroepen tot de op een na leukste speelparadijs & kinderboerderij van Nederland! Je bent hier dan ook verzekerd van een leuk dagje uit. Op de kinderboerderij zijn verschillende soorten dieren te vinden waarmee gespeeld kan worden. Toch liever aan het klimmen en springen? Dan zijn de verschillende springkussens en speeltoestellen meer iets voor jou. Als afsluiting van een intensieve middag spelen, geniet je van een lekkere pannenkoek bij Pannenkoekenboerderij de vrolijke Boer.

Klimbos Ermelo

Geen last van hoogtevrees? Test jezelf op een van de 7 uitdagende parcoursen van Klimbos Ermelo. Geschikt voor jong, oud, beginnend en ervaren. Geniet van het lekkere weer en de wind door je haren op maar liefst 9 meter hoogte, terwijl je jezelf een weg baant over de verschillende hindernissen. Eenmaal beneden mag die inspanning natuurlijk beloond worden. Daarvoor kan je terecht in het horeca gedeelte voor een lekker kopje koffie en gebak.

Ritje in de stoomtrein

Laat je mee voeren terug in de tijd met de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. De rit met de stoomtrein vervoert je over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren. Ook in de meivakantie staan er weer meerdere ritten gepland! Breid je rit uit met een lunch of diner aan boord van een van de wagons, en proef de geschiedenis.

Kindermiddag in het Noord-Veluws Museum

Beleef een leuke middag tijdens de kindermiddag in het Noord-Veluws Museum, waar je niet alleen mag kijken, maar ook mag doen! Ter inspiratie ga je in het museum de tentoonstelling van Arthur Briët bekijken, om vervolgens zelf aan de slag te gaan op een van de schildersezels. Laat zien welke kunstenaar er in jou schuil gaat en kom ook schilderen op woensdag 1 mei in het Noord-Veluws Museum. 

 

Dit vind je misschien ook leuk: