Tips voor de meivakantie 2021

De meivakantie staat weer voor de deur! Helaas is het dit jaar even anders dan normaal vanwege het coronavirus en de maatregelen die daarbij horen. We bieden je graag inspiratie een volgend bezoek aan de Veluwe en delen de tips voor wat nog wél kan. Zo maak je er toch een fijne vakantie van!

Kiplekker toeren in Barneveld

Barneveld is vooral bekend om haar kippen en eieren. Maar er is veel meer dan dat! Ontdek deze veelzijdige gemeente met de autopuzzelrit Kippenrally Barneveld. De route voert je door de negen kernen en dorpen van Barneveld en laat je de mooie omgeving zien. Los tijdens de rit allerlei rebussen op die je onderweg tegenkomt. Lever je antwoord in bij een van de Toeristisch Informatie Punten en maak kans op een mooie prijs!

Lees verder
Download de route

Wild spotten vanaf de bank

Zin om naar buiten te gaan? In Het Nationale Park De Hoge Veluwe kun je volop genieten van de prachtige natuur, hier vind je ruim 5.400 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen!

Voor wie liever thuisblijft hangen tientallen camera's die dag en nacht de activiteiten van alle dieren in het Park vastleggen. Alle foto's die gemaakt worden (jaarlijks meer dan een miljoen!) vormen een belangrijke informatiebron voor het ecologische onderzoek van het Park. Nu kan jij ook meehelpen aan dit onderzoek! Alle foto's moeten namenlijk gecontroleerd worden om te kijken of er dieren op te zien zijn. En zo ja, welke dieren zijn het? Naast dat je op deze manier meehelpt is het ook nog eens een super leuke manier om wat te leren over de wilde dieren en de natuur in het Park. En dit gewoon vanuit huis!

Lees verder
Ga naar Snapshot

De mooiste routes

  • Fietsen

  • Wandelen

Wat een beestenboel!

Pak de popcorn erbij en ga eens lekker zitten voor de film Wild. In deze film volg je de vos, het edelhert en het wilde zwijn op de Veluwe door vier seizoenen heen. Je ziet hoe ze jongen krijgen, hoe ze op zoek gaan naar eten en meerdere uitdagingen moeten overwinnen. Ook de raaf, buizerd en ijsvogel hebben een bijrolletje in deze natuurfilm. Laat je verrassen door spectaculaire beelden die je normaal niet ziet!

Lees verder
Bekijk de film gratis op NPO start
WILD

Inspiratie voor wanneer het weer kan: