Tips voor de meivakantie 2020

De meivakantie staat weer voor de deur! Helaas is het dit jaar even anders dan normaal vanwege het coronavirus en de maatregelen die daarbij horen. Omdat erop uit gaan er nu even niet in zit hebben we wat leuke thuistips voor kinderen op een rijtje gezet. Ook vanuit huis kun je de Veluwe ontdekken dus je hoeft je zeker niet te vervelen!

WILD

WILD

Wat een beestenboel!

Pak de popcorn erbij en ga eens lekker zitten voor de film Wild. In deze film volg je de vos, het edelhert en het wilde zwijn op de Veluwe door vier seizoenen heen. Je ziet hoe ze jongen krijgen, hoe ze op zoek gaan naar eten en meerdere uitdagingen moeten overwinnen. Ook de raaf, buizerd en ijsvogel hebben een bijrolletje in deze natuurfilm. Laat je verrassen door spectaculaire beelden die je normaal niet ziet!

Lees verder
Bekijk de film gratis op NPO start

Leer de Veluwe kennen - met deze leuke spelletjes!

Wild spotten vanaf de bank

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe hangen tientallen camera's die dag en nacht de activiteiten van alle dieren in het Park vastleggen. Alle foto's die gemaakt worden (jaarlijks meer dan een miljoen!) vormen een belangrijke informatiebron voor het ecologische onderzoek van het Park. Nu kan jij ook meehelpen aan dit onderzoek! Alle foto's moeten namenlijk gecontroleerd worden om te kijken of er dieren op te zien zijn. En zo ja, welke dieren zijn het? Naast dat je op deze manier meehelpt is het ook nog eens een super leuke manier om wat te leren over de wilde dieren en de natuur in het Park. En dit gewoon vanuit huis!

Lees verder
Ga naar Snapshot

De thuisagenda - Boordevol tips voor vanuit huis

Inspiratie voor wanneer het weer kan: