Beleef de Veluwe in de voorjaarsvakantie

Een weekje geen school: tijd voor activiteiten met het hele gezin! Ook dit jaar is er van alles te beleven op de Veluwe. Wij hebben de leukste tips voor je op een rijtje gezet! Dit moet je beleven tijdens de voorjaarsvakantie 2023:

Klimmen en klauteren

Slecht weer buiten? Bij Monkeytown en ZERO55 kan je altijd terecht! Bij ZERO55 in Apeldoorn heb je vele uitdagingen voor de hele familie! Ga e-karten, bowlen of speel een van de vele spellen: lasertag, VR-games, mini escaperooms en de X-cube Experience. Voor kinderen tot en met 10 jaar is Monkey Town een heerlijk indoor speelparadijs. Je kunt er lasergamen, klimmen en van glijbanen af. Ook aan je kleine broertje of zusje en je ouders is gedacht. 

Lees verder

Pasgeboren lammetjes kijken - Bij de schaapskooi in Ermelo

Ben je in de buurt en wil je de lammetjes komen bekijken? Bezoek dan de schaapskooi van Ermelo, één van de grootste van Gelderland. Het biedt onderdak aan de Ermelose schaapskudde, die bestaat uit zo’n 300 schapen. Tijdens de openingsuren is iedereen, met inachtneming van de regels, van harte welkom. Met wie kom jij langs om schaapjes te tellen?

Kinderbelevingspaden Epe - Speur naar zwijnensporen

Houd je loep en verrekijker bij de hand tijdens het lopen van de Zwijnenroute in Epe, je gaat hier op zoek naar een wild zwijn! In het bos zijn drie kinderbelevingspaden uitgezet. Op deze routes van 3 kilometer ga je op avontuur en leer je onderweg vanalles over de natuur. Edelherten, everzwijnen, vogels en ook andere dieren; ze komen allemaal voorbij. Soms zie je in het echt, maar meestal ontdek je een pootafdruk, uitwerpselen of andere sporen. 

Volg vanaf De Ossenstal de kleine zwijntjes die aan de bomen hangen. Voor de volle ervaring haal je in het restaurant eerst een belevingspakket voor €4. Daarvoor krijg je een boekje waarin de routes staan en leuke opdrachten die je tijdens het lopen van de routes kunt uitvoeren. Er zit ook een loepdoosje, verrekijker en pen bij. En dan: speuren maar! Houd voor het afhalen van het belevingspakket de openingstijden op de website van De Ossenstal in de gaten.

Lees verder
Meer info over kinderbelevingspaden

Duik in de geschiedenis - in een van de Hanzesteden

Museale pareltjes op de Veluwe

In de grootste provincie van Nederland wemelt het van de regionale musea. Ook op de Veluwe! Kippen en kuikens, speeldozen en straatpiano’s, treinen en toys, tegels en tableaus – je komt het allemaal tegen op je tocht langs deze kleine pareltjes van de Veluwe. Kom, kijk, luister en verwonder je over de verhalen die er verteld worden!

Lees verder
Lees meer over musea

Nog niet uitgekeken op de Veluwe? - Doe alvast inspiratie op voor je volgende bezoek: