Beleef de Veluwe in de voorjaarsvakantie

Een weekje geen school: tijd voor activiteiten met het hele gezin! Ook dit jaar is er van alles te beleven op de Veluwe. Wij hebben de leukste 7 tips voor je op een rijtje gezet! Dit moet je beleven tijdens de voorjaarsvakantie 2022:

1. Herken jezelf in de Apenheul - Op welke aap lijk jij het meest?

Apenheul is het leukste dagje uit tussen de loslopende apen. In dit bijzondere dierenpark op de Veluwe ontdek je bijna 300 apen. Daarvan loopt de helft gewoon los tussen de bezoekers! Wil je meer leren over over apen en over jezelf? Heb jij bijvorbeeld slimme orang-oetantrekjes? Of ben jij die stoere gorilla? Ga op ontdekking!
 

Lees verder
Doe nu de test!

2. Pasgeboren lammetjes kijken - Bij de schaapskooi in Ermelo

Ben je in de buurt en wil je de lammetjes komen bekijken? Bezoek dan de schaapskooi van Ermelo, één van de grootste van Gelderland. Het biedt onderdak aan de Ermelose schaapskudde, die bestaat uit zo’n 300 schapen. Tijdens de openingsuren is iedereen, met inachtneming van de regels, van harte welkom. Met wie kom jij langs om schaapjes te tellen?

3. Kinderbelevingspaden Epe - Speur naar zwijnensporen

Houd je loep en verrekijker bij de hand tijdens het lopen van de Zwijnenroute in Epe, je gaat hier op zoek naar een wild zwijn! In het bos zijn drie kinderbelevingspaden uitgezet. Op deze routes van 3 kilometer ga je op avontuur en leer je onderweg vanalles over de natuur. Edelherten, everzwijnen, vogels en ook andere dieren; ze komen allemaal voorbij. Soms zie je in het echt, maar meestal ontdek je een pootafdruk, uitwerpselen of andere sporen. 

Volg vanaf De Ossenstal de kleine zwijntjes die aan de bomen hangen. Voor de volle ervaring haal je in het restaurant eerst een belevingspakket voor €4. Daarvoor krijg je een boekje waarin de routes staan en leuke opdrachten die je tijdens het lopen van de routes kunt uitvoeren. Er zit ook een loepdoosje, verrekijker en pen bij. En dan: speuren maar! Houd voor het afhalen van het belevingspakket de openingstijden op de website van De Ossenstal in de gaten.

Lees verder
Meer info over kinderbelevingspaden

5. Duik in de geschiedenis - in een van de Hanzesteden

Tijd voor een leerzaam uitje? Op de Veluwe vind je vier Hanzesteden die door de eeuwen heen veel meegemaakt hebben. Alleen door de straten slenteren is al een genot voor het oog, maar als je echt dieper in de geschiedenis wil duiken raden we je aan een van de musea te bezoeken. Daar is genoeg te zien en te beleven, ook voor de allerkleinsten! 

Lees verder
Musea in de Hanzesteden

Nog niet uitgekeken op de Veluwe? - Doe alvast inspiratie op voor je volgende bezoek: