Uitjes met de kinderen voor als het regent

Een studiedag, vakantie of gewoon het weekend. De Veluwe is de perfecte plek om een dagje weg te gaan met je kind. Maar wat als het regent? Zelfs wanneer het weer even niet mee zit, valt er genoeg te doen op de Veluwe. We zetten de leukste tips voor je op een rij voor een regenachtige dag!

Nederlands Bakkerijmuseum

Heb je altijd al willen weten hoe het leven van een bakker eruit ziet? Ontdek het bij het grootste Bakkerijmuseum van Nederland. Hier krijg je een beeld van het vroegere bakkersleven, vergeleken met hoe het er nu aan toe gaat. Kijk mee met een van de demonstraties of steek zelf de handen uit de mouwen. Neem na je bezoek aan het museum nog een kijkje in de winkel, waar je heerlijkheden uit de bakkerij en leuke souvenirs kunt kopen.

Lees verder

Zero55

Ben jij klaar voor de toekomst? Bij Zero55 in Apeldoorn kun je je vermaken met vele spannende activiteiten, die net even anders zijn dan normaal. Je kunt er racen met een e-kart, glowbowlen in het donker en lasertag spelen. Maak ook kennis met de wereld van virtual reality of doe mee aan de X-cube Experience. 

Hanze Escaperoom Elburg

Nadat de vorige Hanze-poortwachter met pensioen is gegaan, is Elburg naarstig op zoek naar een vervanger. Ontdek de wereld van een poortwachter tijdens een bezoek aan de escaperoom in de Vischpoort, waar je een spannende sollicitatieprocedure moet doorstaan. Denk jij dat je het in je hebt?

Lees verder
Lees meer

Stap in het verleden

Treed in de voetsporen van de oude romeinen. Achter de deuren van Museum het Pakhuis ga je duizenden jaren terug in de tijd. In dit doe- en beleefmuseum ontdek je de geschiedenis aan de hand van archeologische vondsten. Doe, voel, ruik, proef en pak het verleden vast in het Pakhuis. Een perfect uitje voor het hele gezin!

Veluwse Zandverhalen

In Elburg worden eeuwenoude verhalen opnieuw tot leven gebracht bij Zandverhalen. In de vorm van prachtige zandsculpturen herleef je Bijbelse verhalen over Adam en Eva, via Mozes op de berg en de toren van Babel naar het Nieuwe Testament. Kom kijken naar adembenemende zandschulpturen gemaakt door de beste zandartiesten ter wereld! Speciaal voor families met kinderen zijn er familietickets inclusief een leuke speurtocht­.

Lees verder
Zandverhalen Elburg

Monkey Town

Klimmen, klauteren, slingeren en spelen, bij Monkeytown kunnen de kleintjes zich helemaal uitleven. Naast spelen in een grote binnenspeeltuin met glijbanen en trampolines, kun je er ook lasergamen en is er een escaperoom. Dit indoor speelparadijs is zeker een bezoekje waard wanneer het weer even niet mee zit. Toegang voor ouders is gratis (maar wel verplicht). Zij genieten van een heerlijk kopje koffie met wat lekkers en de WiFi is altijd gratis.

Lees verder

Aquacentrum Malkander

Een dagje spetteren en spatteren, maar dan onder een droog dak. Kom samen met je kinderen zwemmen bij Aquacentrum Malkander. Ontdek de stroomversnelling, de glijbaan en de verschillende baden. Of wat dacht je van even tot rust komen in de stoomcabine en whirlpool? Voor kinderen worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Zo swing je iedere maand op de nieuwste hits tijdens het Discozwemmen. Tijdens vakanties zijn er gratis extra activiteiten zoals watervoetbal of een glijbaanrace.

De verborgen parels van de Veluwe

Een bezoekje aan een museum is het perfecte uitje op een regenachtige dag. Op de Veluwe barst het van de leuke musea, voor jong en oud. Ontdek verhalen van vroeger of geniet van de kunst van nu. Voor kinderen is er ook genoeg te doen en te beleven.

Lees verder
Ontdek het

Dit vind je misschien ook leuk