Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Uitjes met de kinderen voor als het regent

Een studiedag, vakantie of gewoon het weekend. Het kan heerlijk zijn om wat extra tijd met je kind door te brengen. Maar wat als het alleen maar regent? Zit je dan gedwongen aan huis gekluisterd? Nee hoor, op de Veluwe zijn genoeg leuke dingen te beleven, ook bij slecht weer. Lees gauw verder voor de beste tips.

Nederlands Bakkerijmuseum

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem is met drie panden en een tunnel onder de straat het grootste en meest veelzijdige Bakkerijmuseum van ons land. Bij binnenkomst komt de geur van versgebakken brood je al tegemoet. Aan de hand van een leuke speurtocht maak je een boeiende rondgang door de geschiedenis van brood en banket. Op zaterdag en tijdens de schoolvakanties kunnen kinderen onder begeleiding van een echte bakker zelf aan de slag.

Lees verder

Aquacentrum Malkander

Kom lekker zwemmen en spetteren bij Aquacentrum Malkander. Ontdek de verschillende baden en de supersnelle glijbaan. Voor kinderen worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Zo swing je iedere maand op de nieuwste hits tijdens het Discozwemmen. Tijdens vakanties zijn er gratis extra activiteiten zoals watervoetbal of een glijbaanrace.

Monkey Town

Bij Monkey Town kun je springen, klimmen, klauteren, ravotten en natuurlijk glijden. In het gezellige horecagedeelte kun je lekker eten en drinken. Vanaf 6 jaar kun je bij Monkey Town Apeldoorn bovendien klimmen op diverse wanden van 7 meter hoog of springen vanaf een platform op 5 meter hoogte naar een banaan. Toegang voor ouders is gratis (maar wel verplicht). Zij genieten van een heerlijk kopje koffie met wat lekkers en de WiFi is altijd gratis.

Lees verder

CODA Junior

In CODA Junior kun je onderzoeken, experimenteren, antwoorden vinden, oplossingen bedenken en nieuwe werelden ontdekken. In CODA FabLab en CODA VR Lab draait het om techniek. Hier werk je met de lasersnijder of print je je eigen ontwerp met een 3D printer. Ooit eigen constructies gebouwd in Virtual Reality? Het kan allemaal. In het Veluwelandschap van CODA Junior ontdek je de geschiedenis van Apeldoorn en de Veluwe. Hier lees je de mooiste, leukste, spannendste en bijzondere kinderboeken of test je je skills in CODA Gamezone.

Ritje in de stoomtrein

Bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) maak je een treinreis in het verleden. Beleef het indringende geluid van de stoomfluit. Ervaar het stampen, de stoomontwikkeling en de trekkracht van de machtige stoomlocomotieven. De reis met de stoomtrein voert over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn Apeldoorn - Dieren. Het station Beekbergen vormt het hart van dit levende spoorwegmuseum. Gedurende het jaar zijn er diverse extra evenementen, zoals de Griezel-Expres en de Pepernoten-Expres. Kijk op de website voor de actuele dienstregeling.

Lees verder
Veluwsche Stoomtrein Maatschappij Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Zandverhalen

In het gezellige stadje Elburg is één van 's werelds grootste binnenzandprojecten te vinden: Zandverhalen. Je vindt hier maar liefst meer dan 300 zandsculpturen uit 4000m3 zand. In deze unieke expositie worden Bijbelverhalen, historie, kunst en cultuur met elkaar verbonden. Kom kijken naar adembenemende zandschulpturen gemaakt door de beste zandartiesten ter wereld! Speciaal voor families met kinderen zijn er familietickets inclusief een leuke speurtocht­.

Lees verder
Zandverhalen Elburg

Dit vind je misschien ook leuk