Uitkijktorens op de Veluwe

De weidsheid van de Veluwse natuur ervaar je vooral vanaf een uitkijktoren. Uitgestrekte heidevelden, indrukwekkende zandverstuivingen en mooie vergezichten over de bomen naar de Randmeren – een panoramaview van grote hoogte is absoluut een mustsee! Het klimwerk is even afzien, maar eenmaal boven ben je dat gauw vergeten.

Al in het begin van de 20ste eeuw verrezen in de omgeving van verschillende plaatsen op de Veluwe uitkijktorens, vooral op hoger gelegen locaties. Ze werden belvedère genoemd, dat mooi uitzicht betekent. In de zomermaanden waren deze houten torens een populaire bestemming tijdens een fietstochtje. Meestal stond er vanwege de vele toeristen ook een ijscokar in de buurt. Overigens werden deze eenvoudige torens destijds ook gebruikt om bosbranden tijdig te ontdekken.

De bostoren in Putten

Met een hoogte van 40 meter en 235 treden is de Bostoren in Putten veel meer dan alleen een uitzichttoren. Het is een echte belevenis! De toren biedt niet alleen een prachtig uitzicht over de Veluwe, maar in en rondom de toren is ook nog van alles te ontdekken. Zo is er een bomentuin, een minitheater, een nestkastenverdieping en een ijzingwekkende klimkooi. Bij goed zicht zijn zelfs Amersfoort en de Noordoostpolder te zien!

Lees verder
Meer info over de Bostoren

Uitkijktoren Elspeet

Bij speelweide Stakenberg is van alles te doen. De 20 meter hoge uitzichttoren biedt niet alleen een panorama over de Veluwse heidevelden, maar ook over de windmolens in de polder. In de speelweide rondom de toren is ook van alles te doen. Leef je uit op de houten speeltoestellen, scoor zo vaak je kunt in de voetbalgoals, of neem eten mee en geniet van een heerlijke picknick.

Lees verder
Meer info over uitkijktoren Spakenberg

Meer uitkijktorens op de Veluwe

Uitkijktorens - op de kaart