De leukste zomertips op de Veluwe

De zomer staat weer voor de deur! Overdag lekker afkoelen in het water en 's avonds lekker lang buiten genieten. Hoewel de zomer dit jaar misschien anders is dan je verwacht had, hoeft dat de pret niet te drukken! Maak bijvoorbeeld een mooie fietstocht, duik in het water, of bezoek een Hanzestad. Er is genoeg te doen! Wij hebben een aantal leuke tips voor je verzameld.

Mix van geschiedenis en heden - In de Hanzesteden

De zomer is de ideale periode om de Hanzesteden aan de IJssel en de Randmeren te ontdekken. Elke stad heeft een eigen karakter. Wat ze echter allemaal gemeen hebben, is dat ze allemaal een Middeleeuwse stadscentra hebben met de pracht en praal van het Hanzenetwerk, zoals je zult zien aan de vele prachtige koopmanshuizen, charmante straatjes en stenen stadsmuren. Moderne winkels, hippe restaurants, trendy cafés en veel gezelligheid zorgen voor een opvallende mix van geschiedenis en heden. Geniet van de buitenlucht, de stad, de omgeving en het water. Vergaap je aan wereldse kunst in een museum met een wolk erop. Verwonder je over een hypermodern stadhuis middenin een eeuwenoude omgeving. Laat je omarmen door vestingmuren en rivierdijken, door de oevers van de IJssel en het rijke groen, overal. Weet jij al welke Hanzestad je als eerste bezoekt?

 

Slingeren tussen de apen - In Apenheul

Apenheul is al jaren één van de leukste uitjes op de Veluwe. In dit ruim opgezette park heb je alle ruimte om de 35 apensoorten te ontdekken. En voor je het weet slingert er een aap boven je hoofd! Ruim de helft van de 300 apen in het park loopt namelijk los.

Onlangs is er een zeldzame blauwoogmaki geboren. En in mei is het geboorteseizoen van de doodshoofdaapjes begonnen! Verzorgers in het park vertellen je er graag alles over.

Dit jaar opent een nieuw gebied in het park. Daar komt een voedselbos voor de apen waar straks de rode titi's, witgezichtsaki's en dwergapen loslopen tussen de bezoekers. Voor kinderen verrijst er een speeltuin waar ze zelf de apen kunnen uithangen, met als hoogtepunt een 6 meter hoog gorillahoofd waar ze in kunnen klimmen.

Reserveer voor je bezoek online een ticket en tijdslot op de www.apenheul.nl.

Lees verder

Fietsen langs de IJssel - Ontdek de Klavertje Vier routes!

Stap op de fiets en verken de omgeving van Brummen en Eerbeek! Vanaf het Veluwe Transferium in Eerbeek starten vier unieke routes die je langs de slingerende IJssel en de mooiste natuurgebieden voeren. Ontdek de veelzijdige natuur van Nationaal Park Veluwezoom, de dynamische Hanzestad Zutphen, het erfgoed van oude papierfabrieken in Eerbeek, de charme van het kleinste stadje van Nederland en het typisch Hollandse coulisselandschap. Wiebel met je tenen in de IJssel, proef van lokale lekkernijen en ontdek de historie van deze veelzijdige regio. In samenwerking met de gemeente Bronkhorst zijn er nog twee fietsroutes ontwikkeld: een fietsroute langs landgoederen en kunst en een route langs boerderijen en streekproducten. De routes zijn gratis verkrijgbaar bij VVV Brummen en VVV Eerbeek.

Lees verder
Bekijk de routes

Royaal genieten - Bij Geldersch Landschap en Kasteelen

Dit vind je misschien ook leuk: