De leukste activiteiten voor de zomervakantie 2023 op de Veluwe

Het is volop zomer! Geniet van het lekkere weer en de vrije tijd en ga er samen met de kinderen op uit. Wij hebben de leukste tips voor een dagje uit in de zomervakantie voor je verzameld. Van actief en ondernemend tot avontuurlijk en verkoelend. Beleef het leukste dagje uit op de Veluwe! 

Avontuur en plezier met Binky!
Op zoek naar een leuk uitje met kinderen? Dan is Kinderparadijs Malkenschoten de perfecte plek want kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven! Lekker klimmen en klauteren, crossen op het verkeersplein, skelteren, trampolinespringen, midgetgolfen en waterfietsen. Ook kunnen ze een eigen hut bouwen én kennismaken met de dieren van de kinderboerderij. Samen met Binky en zijn vriendjes gaan ze op avontuur om zo van alles te ontdekken en leren over het leven op de boerderij. Voor ouders is er een cafetaria waar ze kunnen genieten van een drankje en een hapje terwijl de kinderen spelen. Malkenschoten biedt een heerlijke dag vol avontuur en plezier voor het hele gezin!

 

Alle leuke dingen om te doen in de vakantie

Zon, zee en... strand!

De Veluwe is zo uitdagend dat je er gewoon niet stil kunt blijven zitten! Gelukkig zijn er tal van recreatiegebieden met mooie zandstranden waar je – meer of minder actief – lekker in beweging kunt zijn. Zo vind je verspreid over de Veluwe acht superverzorgde en gratis toegankelijke locaties van Leisurelands waar je op of aan het water heerlijk kunt recreëren.

Lees verder
Ontdek de stranden

Genieten van de buitenvoor-stellingen

Deze zomer vinden er op verschillende Veluwse locaties buitenvoorstellingen plaats. Geniet in de openlucht van onder andere theater, film en muziek in tuinen, naast kastelen en in dorpsstraten. Wat dacht je van concerten van het Nationaal Jeugdorkest in de tuinen van Paleis Het Loo, in het kader van Muziekzomer Gelderland? Of kom een film bekijken bij het sfeervol verlichte Kasteel Vosbergen in Heerde. De Veluwse Buitenvoorstellingen zijn veel meer dan alleen voorstellingen, want de tijdens de avond staat het verhaal van dát specifieke stukje Veluwe waar de voorstelling te zien is centraal.

Lees verder
Bekijk de speeldata

Spectaculair uitzicht over de stad
In de Eusebiuskerk in Arnhem maak je een reis door de tijd! Loop door de grafkelders en de kerkzaal en vind de oude middeleeuwse schatten. Het letterlijke hoogtepunt zijn de twee glazen balkons met een fantastisch uitzicht over de stad. Durf jij zo’n balkon te betreden en een spectaculaire selfie te maken?

Kom naar bruisend Ermelo!
Deze zomer staat zeven dinsdagavonden lang het centrum van Ermelo weer op zijn kop. De zomeravondbraderie zal Ermelo namelijk omtoveren tot een bruisende gezelligheid, inclusief livemuziek. Maar dat is nog niet alles! In augustus vindt het Burg Bieren bierfeest plaats. Dit evenement is inmiddels uitgegroeid tot een zeer populair en sfeervol 2-daags bierfeest. Uit het hele land komen bierliefhebbers om te genieten van alle mooie Nederlandse bieren en er gezellige dagen van te maken. Kijk hier voor meer informatie over wat er deze zomer in Ermelo te doen is!

De Veluwe staat bol van de evenementen! 
Deze zomer staat de Veluwe weer bol van de evenementen. Veel daarvan hebben een duurzame insteek. Zo prikkelen de kunstenaars van de IJsselbiënnale de bezoekers tot nadenken over duurzaamheid.  Op Landgoed Schovenhorst kun je natuur(lijk) knutselen. De Kinderkaravaan van Orpheus speelt op een locatie waar ze gebruik maken van zonnepanelen in plaats van een stroompunt. En de kunstenaars van CODA Paper Art besteden aandacht aan de thema’s duurzaamheid, klimaatverandering en recycling.

We hebben een aantal evenementen voor je uitgelicht:

Kijk hier voor een overzicht van alle Veluwse evenementen!

Dit vind je misschien ook leuk