De leukste activiteiten voor de zomervakantie 2022 op de Veluwe

Het is volop zomer! Geniet van het lekkere weer en de vrije tijd en ga er samen met de kinderen op uit. Wij hebben de leukste tips voor een dagje uit in de zomervakantie voor je verzameld. Van actief en ondernemend tot avontuurlijk en verkoelend. Beleef het leukste dagje uit op de Veluwe! 

Hoe ver durf jij te gaan?
Hou je van uitdaging en durf je het aan om op een hoogte van bijvoorbeeld zo’n 18 meter te klimmen? En je daarna aan een lange tokkelbaan te laten afzakken? Op de Veluwe vind je maar liefst vijf klimbossen: in Ede, Garderen, Ermelo, Harderwijk en Apeldoorn. Hier word je uitgedaagd om je grenzen te verleggen! Je voelt de adrenaline door je lichaam stromen. Een bezoek aan een van de klimbossen is een unieke en enerverende belevenis voor jong en oud! 

Alle leuke dingen om te doen in de vakantie

Zon, zee en... strand!

De Veluwe is zo uitdagend dat je er gewoon niet stil kunt blijven zitten! Gelukkig zijn er tal van recreatiegebieden met mooie zandstranden waar je – meer of minder actief – lekker in beweging kunt zijn. Zo vindt je verspreid over de Veluwe 8 superverzorgde en gratis toegankelijke locaties van Leisurelands waar je op of aan het water heerlijk kunt recreëren.

Lees verder
Ontdek de stranden

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij
Reis terug in de tijd! De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) rijdt met historische stoomlocomotieven over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren. In alle vroegte brengen de stoker en machinist één van Europa ‘s grootste stoomlocomotieven in gereedheid. Wanneer alles is gesmeerd en voldoende druk is opgebouwd klinkt de stoomfluit voor vertrek en verschijnen de witte rookpluimen! Stap in een nostalgische stoomtrein en ontdek het prachtige Veluwse landschap tijdens de zomermaanden. 

Ontmoet kasteelbewoners bij Kasteel Cannenburch
De vroegere bewoners van Kasteel Cannenburch komen deze zomer tot leven! In het kasteel ontmoet je verschillende personen, bijvoorbeeld zakenvrouw Anna Margaretha of misschien zelfs een van haar kamermeisjes. Kijk goed achter de piano, want het kan zomaar zijn dat bewoonster Charlotte hier aan het spelen is! Theedrinkende kasteelheer Fredrik Johan of zijn huisknechten laten zich ook graag zien. Maak een tijdreis naar vroeger en leer de echte verhalen achter het kasteel kennen! Ontmoet ze allemaal!

 

Genieten van de buitenvoorstellingen

Deze zomer vinden er op verschillende Veluwse locaties buitenvoorstellingen plaats. Uiteenlopend van theater en moderne muziek tot film zijn er mooie, unieke en vermakelijke voorstellingen gebouwd die op verschillende locaties te zien zijn. Bijvoorbeeld in groene parken, naast kastelen en oude kazernes en dorpstraten. De Veluwse Buitenvoorstellingen zijn veel meer dan alleen voorstellingen, want de tijdens de avond staat het verhaal van dát specifieke stukje Veluwe waar de voorstelling te zien is centraal.

Lees verder
Bekijk de speeldata

Je ogen uitkijken bij Apenheul
Met ongeveer 300 apen, van 35 verschillende soorten, is er van alles te zien en te beleven. Terwijl je door het apenbos loopt, kan het zomaar zo zijn dat er een aap op je schouder springt. Bij Apenheul lopen - in sommige gebieden - de apen namelijk gewoon los. Ontmoet de doodshoofdaapjes, brulapen en ringstaartmaki’s van heel dichtbij! 

Genieten van heerlijk ijs
Na een dag vol avonturen lust je natuurlijk wel een ijsje! Heerlijk even bijkomen en napraten over jullie leuke dag. Op de Veluwe vind je het allerlekkerste ijs! Zo is Bernardo's in Ede eerder verkozen tot de beste ijsssalon van heel Nederland en nog een tip: IJs van Co in Hoenderloo. Dat wordt smullen!

Uit je bol in Kinderpretpark Julianatoren
Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn heeft meer dan zestig te gekke attracties en spectaculaire shows. Er valt voor zowel de allerkleinsten als allergrootsten meer dan genoeg te beleven! Maak samen een spannende tocht in de Dino Toer, waar je oog in oog komt te staan met levensechte dinosaurussen, of vaar als een piraat over de woeste golven in de Draaiende Piraat. Maak een vrije val in De Hoge Hoed en betreed voor een duizelingwekkende rit de achtbaan ‘Jul’s Rollerskates’!

Julianatoren attractie

Volop vertier bij Fort Vertier
Zo snel mogelijk alle torens bereiken; dat is je doel bij Fort Vertier. Dat klinkt waarschijnlijk makkelijk dan het echt is, want het is een groot 3D labyrint. Als je de juiste ingang, loopbruggen en paden kiest, kom je bij de juiste torens terecht. En als beloning roetsj je via de glijbaan (of de trap) naar beneden. Wanneer ga jij voor volop plezier? 

Dit vind je misschien ook leuk