Zoveel te doen in Hoenderloo

Gelegen aan de poort van het Nationale Park De Hoge Veluwe, thuishaven van misschien wel de bekendste ijssalon van de Veluwe, start- en doorkomstpunt van vele fiets- en wandelroutes.. dat is het oude plaggestekersdorp Hoenderloo! Verken vanuit hier alle attracties in de buurt. Je bent slechts een klein stukje verwijderd van Radio Kootwijk, Museum vliegveld Deelen, maar ook steden als Apeldoorn en Arnhem met al hun attracties liggen dichtbij. Start hier je Veluws avontuur!

Zoveel te doen!

De unieke ligging van Hoenderloo - midden in het groen, maar vlakbij de steden - biedt je de mogelijkheid om veel te zien en te doen in korte tijd. Maar eigenlijk raden we aan om lekker de tijd te nemen om vanuit hier de Veluwe te verkennen, dus blijf vooral slapen! Uiteraard heb je de natuur in je achtertuin en kun je uitgebreid wandelen, fietsen en wild spotten in de natuur. Zo sta je in een oogwenk aan de poort van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Maar wist je dat er ook veel cultuur te vinden is in de omgeving? Wat te denken van een cultuur uitstapje naar bijvoorbeeld het Kröller-Müller Museum? Of wellicht iets minder bekend, maar zeker de moeite waard: het museum van vliegbasis Deelen. Liever een uitstapje naar een van de nabij gelegen steden en attracties? Dat kan zeker! Steden als Ede, Apeldoorn, Ede en Arnhem liggen dichtbij en bieden attracties als Apenheul, Paleis Het Loo, Julianatoren en Burgers' Zoo. Gegarandeerd vermaak voor de hele familie! Ook zijn er volop mogelijkheden om culinair te genieten in Hoenderloo. We hebben enkele van de vele mogelijkheden voor je uitgelicht:

Kabouterpad

Het gerucht gaat dat de boswachters bij Hoenderloo wel eens kleine sporen in het bos vinden. Van kaboutervoetjes? Ga ook met de kleintjes op pad om sporen te vinden van kruiwagentjes en plekjes in het gras waar een kabouter misschien een dutje heeft gedaan. Bij de recreatieparken kun je een rugzak met materialen (en een puntmuts!) ophalen, zodat je op zoek kunt gaan. De route is ca. 800 meter en er zijn onderweg leuke opdrachten. De houten kabouter bij het begin van het pas wijst je de weg! Kijk hier voor meer informatie.

Lees verder

Een ijs(je) van Co

IJs van Co maakt en verkoopt heerlijk ambachtelijk ijs. Of je nu verblijft op een camping in de omgeving, wandelt over het Klompenpad dat achter de zaak langs loopt, of toevallig in de buurt komt – een ijsje halen bij IJs van Co is een aanrader! Het verse schepijs is uitsluitend verkrijgbaar in de smaak vanille, maar te combineren met vruchten, chocolade, verse aardbeien en uiteraard met superlekkere slagroom. Dit adresje is zo populair dat in de zomermaanden soms een wachtrij voor het loket staat. Het goede nieuws is dat je die van tevoren via de webcam kunt zien.

Lees verder

Museum vliegveld Deelen

Museum Deelen, ook bekend als Museum Vliegbasis Deelen, beschikt over een rijke collectie. De verschillende ruimtes bieden aandacht aan de luchtoorlog in de jaren 1940-1945. Er worden allerlei voorwerpen getoond, zoals foto's, documentatie en uniformen. Ze zijn alle authentiek! Daarnaast wordt ook voldoende aandacht besteed aan de geschiedenis rondom Schaarsbergen. Kom ook kijken naar het kanon Emil, dat tijdens de Slag om Arnhem aan de zuidkant van de Rijnbrug bij Arnhem stond. Het heeft 52 jaar begraven gelegen!

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Vanaf het moment dat ’s ochtends de poorten openen is het genieten in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Van de prachtige afwisselende natuur, tot de schat aan kunst en erfgoed, en de uitgebreide voorzieningen. Spring op één van de 1.800 iconische Witte Fietsen en beleef een onvergetelijke dag.

Een van de vele routes die je kunt volgen, is de belevingsroute. Je leert het Nationaal Park de Hoge Veluwe zo op unieke wijze kennen. Het beginpunt van deze wandeling is het bezoekerscentrum Museonder. Tijdens deze wandeling word je uitgenodigd om te voelen, ruiken, zien en horen. De route is geschikt voor jong en oud en goed toegankelijk voor mindervaliden. De wandeling is ontwikkeld door Het Nationale Park de Hoge Veluwe in samenwerking met het Revalidatiefonds en Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Meer informatie? Kijk hier.

Lees verder

Blijf je slapen?

In Hoenderloo zijn vele overnachtingsmogelijkheden. Elk met zijn eigen unieke aspecten en voor ieder wat wils! Wat ze gemeen hebben? Ze zijn prachtig gelegen in de natuur. En ze vormen een perfecte uitvalsbasis om de Veluwe verder te verkennen. We lichten er een paar uit: